Doporučujeme

Drobenkový koláč se švestkami a marcipánem

Drobenkový koláč se švestkami a marcipánem | foto: Apetit

Drobenkový koláč se švestkami a marcipánem

  • 1
Posbírejte poslední podzimní ovoce a užijte si ho v koláči!

NA 6 PORCÍ

Příprava: 15 minut, pečení 50 minut

* 750 g švestek, na čtvrtky
* 140 g marcipánu
* 1 lžíce moučkového cukru
* 200 g celozrnné mouky
* 100 g másla, na kousky
* 85 g třtinového cukru
* 2 lžičky směsi mleté skořice, zázvoru a kardamomu/badyánu
* 50 g mandlových lupínků

Rozehřejte troubu na 190 °C. Ve větší mělké zapékací míse smíchejte švestky a nadrobenou marcipánovou hmotu. Zaprašte moučkovým cukrem, přelijte 150 ml studené vody a dejte zatím stranou.

Do mouky zapracujte máslo – ručně nebo v mixéru. Přimíchejte třtinový cukr, koření a mandle. Drobenkou pokryjte švestkovou směs a pečte padesát minut, dokud povrch dezertu nezhnědne.

Podávejte se šlehačkou anebo zmrzlinou.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Jablečný koláč s marcipánem
Jablečný koláč s marcipánem
Křehký jablkový koláč
Křehký jablkový koláč


  • Vybrali jsme pro Vás