Doporučujeme

Domácí vaječný koňak

Domácí vaječný koňak | foto: Profimedia.cz

Domácí vaječný koňak

Domácí vaječný koňak chutná skvěle v každém ročním období. O Vánocích ale pomůže příjemně dotvořit atmosféru. Můžete ho přidat i do kávy nebo cukroví.

7-8 žloutků
1 slazené a 1 neslazené kondenzované mléko
1 šálek obyčejného mléka
2 vanilinové cukry
1/4 l rumu

Do vhodné nádoby nalijeme neslazené kondenzované a obyčejné mléko a rozšleháme v něm žloutky s vanilinovým cukrem. Dál šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí směsi (nesmí se vařit!).

Stáhneme z ohně, přidáme slazené kondenzované mléko a za občasného zamíchání necháme vychladnout. Nakonec přidáme rum a dobře promícháme. Naplníme skleněné láhve a ukládáme v chladu.


Témata: Cukr, Káva, lázně
  • Vybrali jsme pro Vás