Protože Ditina sourozenecká party skončila sourozeneckým tahem po nočních podnicích, cítí se pod psa. Stejně jako sestra Ema, která v alkoholovém opojení obsadila Ditinu ložnici. Nastává ve druhém díle kuchařské show České televize Deník Dity P. čas na vyprošťováky.
Úkolem číslo jedna je při kocovině znovu hydratovat organismus. Dita si již den předem připravila kořeněnou citronádu s limetkami, protože tušila, jak večeře asi dopadne.
Druhým silným kalibrem v boji proti kocovině je (samozřejmě kromě spánku) naplnit žaludek. Osvědčený český vyprošťovák připravuje Dita P. z pečeného česneku, česnečka se tak stane krémovější, a nesmí chybět ani pořádná hrst krutonů ze včerejší veky. V kocovině touží většina lidí po smaženém jídle, Dita proto připraví smaženou rybu v pivním těstíčku s hranolky v anglickém stylu.
Pošlete nám svůj vyprošťovák a vyhrajte kuchařkuJaký je váš návod na boj proti kocovině? Jaké jídlo nebo pití vás zaručeně postaví na nohy? Pošlete nám recept na vyprošťovák a vyhrajte knihu Deník Dity P. Recept s fotkou (ta je podmínkou) NAHRAJTE ZDE do středy 18. září. Vylosovaný výherce dostane kuchařku a nejzajímavější recepty zveřejníme. V minulém kole jsme vylosovaly recept na Nejoblíbenější buchétku od Kateřiny Klimasové. Ale zaujaly nás i další recepty, zejména na vaše zamilované zákusky. Zkuste si podle čtenářských receptů upéct třeba hruškový koláč ovoněný mandlemi, tvarohový koláč s rybízovým přelivem nebo koláč tety Sheryl. Všechny vaše soutěžní recepty najdete zde. |
Citronáda podle Dity P.
Příprava: 25 minut, louhování: 1 hodina, pro 8 osob
- 500 ml + 1l vody
- 8 snítek čerstvého rozmarýnu
- 1 lžíce nahrubo nadrceného nového koření
- 220 g krupicového, nebo tmavého cukru
- 125 ml čerstvě vymačkané citronové šťávy
- 125 ml čerstvě vymačkané limetkové šťávy
- 2 citrony (limetky) nakrájené na kostky, nebo kolečka
- kostky ledu
Kuchařská showDeník Dity P. vysílá ČT v pátek v 18:25 na Jedničce. |
- Ve středně velkém hrnci smíchám 500 ml vody s krupicovým cukrem a přidám rozmarýn a nové koření zabalené do gázy. Až se začne voda vařit a cukr se rozpustí, sundám hrnec z plotny, zakryju ho pokličkou a nechám hodinu stát. Po hodině vyndám balíček s rozmarýnem a novým kořením.
- Před podáváním naliju kořeněnou tekutinu do velkého džbánu nebo karafy, přidám citronovou a limetkovou šťávu a k tomu všemu přidám 1,5 litru studené vody. Zamíchám, přidám nakrájené citrony nebo limetky, kostky ledu, ozdobím rozmarýnem a je to.