Dita si pozvala na večeři Marka, se kterým si už nějakou dobu píše. Chce udělat dojem jako kuchařka, zároveň ale nezabít erotické touhy příliš těžkým a tučným jídlem. Co tedy uvařit?
Nakonec vymyslí, že nejlepší budou krevety, protože jejich loupání, máčení v omáčce, pojídání rukama a olizování prstů se jí zdá jako lehká předehra u stolu. Jako hlavní chod servíruje steakový salát. Koupila si na něj odleželou roštěnku, kterou nejdřív zatáhne na pánvi a pak dopeče v troubě.
Dita doufá, že se Marek zdrží déle než jenom na večeři. Vzpomene si na filmovou scénu, ve které Meryl Streepová uvaří Jacku Nicholsonovi po sexu špagety carbonara, a on je naprosto nadšený. Dita se proto také rozhodne noční hlad zahnat klasickým italským receptem. Po sexu je vhodná chvíle i na sladkou tečku. Jako dezert Dita připraví nadýchaný pohár pusinka, kterému dodává zajímavou chuť povaření jahod s balsamikem.
Pošlete smyslný recept a vyhrajte kuchařkuJaké jídlo vás nejvíc nažhaví? Je to něco pálivého, ostrého, peprného, nebo sladkého? A na co máte chuť "poté", jsou to špagety jako u Američanů, francouzská omeleta nebo snad řízek? Recept s fotkou (ta je podmínkou) NAHRAJTE ZDE do středy 4. listopadu do 12 hodin. Vylosovaný výherce dostane kuchařku Deník Dity P. a nejzajímavější recepty zveřejníme. V předchozím kole byl vylosován Vojtěch Hana s receptem na lososa s limetkovým máslem. Všechny soutěžní recepty najdete zde. |
Krevety s chilli omáčkou podle Dity P.
Pro 2 osoby
Příprava: 5 minut
Chlazení: 1–2 hodiny
Pečení: 15 minut
- 500 g čerstvých tygřích krevet
- šťáva ze 2 limetek
- 2–3 lžíce olivového oleje + 1 lžíce na smažení
- sůl a čerstvě namletý pepř
- 50 ml koňaku
Deník Dity P.Kuchařskou show uvidíte v pátek v 18:25 na ČT1. |
Omáčka:
- 1 stroužek česneku, nasekaný najemno
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 šalotka, nakrájená nadrobno
- 1 středně velká červená chilli paprička
- 1/2 lžíce čerstvého koriandru, nasekaného
- 1/4 lžičky čerstvého zázvoru, nasekaného nebo nastrouhaného najemno
1. Krevety vložím do větší mísy, osolím, opepřím a promíchám s limetkovou šťávou a olivovým olejem. Mísu zakryju fólií a dám chladit na 1–2 hodiny do ledničky.
2. Na pánev naliju olivový olej a na velkém plameni smažím krevety do poloměkka. Trvá to asi 5 minut. Jakmile krevety zrůžoví, zaliju je koňakem a smažím ještě 1–2 minuty. Hotové krevety podávám s omáčkou.
3. Příprava omáčky je jednoduchá: smíchám všechny ingredience v misce, do které pak krevety namáčím a přikusuju k tomu křupavou bagetu.