Diskuze

Veganská zmrzlina: jahodový sorbet s thajskou bazalkou

„Pamatuju si, když jsem před mnoha lety ještě pracoval pro italské zmrzlináře, s jakým neúspěchem se tehdy v Praze zkoušely zmrzliny v Itálii běžné jako lékořice, kandované ovoce, případně chilli a pepřové zmrzliny,“ vzpomíná zmrzlinář Jan Hochsteiger.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výraz veganská zmrzlina mě trochu zarazila, než mi došlo,že je to v podstatě každá zmrzlina bez smetany, a protože miluju ovocnésorbety, jsem v podstatě zmrzlinový vegan :) A protože jsem navíc lenoch,nevařím, ale chodím na sorbety do cukrárny. Nejlepší mají v Černé labuti(tuším, že Moje cukrářství, nebo tak nějak). Z poctivých surovin a bez náhražek!

0 0
možnosti

Veganská zmrzlina? To jsou dnes prakticky všechny běžné zmrzliny které dnes koupíte v supermarketech. Prakticky žádná dnes neobsahuje smetanu. Všechno to jsou náhražky z rostlinného tuku.

5 0
možnosti
Foto

Co to je veganska neovocna zmrzlina? Takze v tom neni mleko, tuk, ovoce. A je v tom voda, zelenina, bylinky, koreni? A cukr se smi nebo ne?

0 0
možnosti

Autor zřejmě myslel „veganská“, jakože v ní není smetana nebo mléko.

Jen bulvár. To neřešte. To byste nesměl navštěvovat iDnes. :-)

1 0
možnosti

"Největším trendem poslední doby jsou ale určitě veganské neovocné zmrzliny: Potřebujete: Rozmixované jahody 350 g ...." Chudáci vegani v tom mají takový hokej, že už nevědí co je co.

4 0
možnosti

Já teda nevím... ale není náhodou veganská každá ovocná zmrzlina??? A co je zdravého na uvedeném receptu, když se tam dává tolik cukru??? 8-o

3 0
možnosti

Jakmile okolo jahodového záhonu prošla kráva, tak už není!

1 0
možnosti

Sorbet nebo povařená a zamrzlá jahodová brynda s cukrem?

Co se do toho dává za vlákninu a kolik? 5 0g může znamenat 50 g nebo i 5,0g. Doteď jsem si myslela, že se vláknina dáva do papíru. Teď vidím, že vegani to dávají i do zmrzliny.

0 0
možnosti

Je rozdíl mezi vláknem a vlákninou.

0 0
možnosti

Vegani jsou hlupáci. Když pominu, že mají tendenci svůj alternativní život každému vnucovat a vyprávět mu, jak je to čupr, tak mě vždy baví ty jejich recepty jako burger z cizrny a s finálním dodatkem, že to "sice nechutná jako burger, ale je to dobré";-D

Ať si každý jí co chce, ale ať to nikomu nevnucuje. A když dělá nějaké jídlo, tak ať ho pojmenuje nějak smyslplně, ne burger z cizrny nechutnající jako burger, ale třeba jako cizrnová placka. Copak je to takový problém?

8 9
možnosti

Minus za ty hlupáky. Jinak také nechápu, proč musí být veganská svíčková, segedín a podobně. S tím burgerem takový problém nemám, prostě je to placka v housce, při označení burger se mi automaticky maso nevybaví tak, jako je tomu právě třeba u té svíčkové a pod.

1 1
možnosti

Ale ty sorbety jsou opravdu výborné, nejsem vůbec vegan, ale takový mangový - lahůdka!

1 0
možnosti

Jestli nechtějí normální zmrzlinu, aby náhodou nedostali víc kalorií než říká tabulka, tak mohou lízat zmrzlou destilovanou vodu..

3 11
možnosti

ja odjakziva mela radej sorbety a drene, a nevidim na tom nic spatneho, do destilovane vody to ma daleko a chutove je to vyborne... s kaloriemi to nema nic spolecneho. Presladit a chemii narvat se da oboji

8 0
možnosti