Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

P96e61t75r 40K35a42ň30o86v68s26k75ý 1744652877959

Cukry (fruktoza, glukoza, sacharoza) jsou prostě rychlejší zdroj energie, takže je třeba s nimi zacházet jinak než s pomalejšími zdroji (polysacharidy), například to nekonzumovat jednorázově ve velkém množství, nicméně efekt konzumace je přímo ovlivněný například pohybovou aktivitou a metabolismem dotyčného, takže podobné články mi přijdou dost povrchní. Ostatně, kdo se o to zajímá, může si například koupit glukometr a zjistit, jakým způsobem reaguje jeho glykemie na konzumaci toho či onoho, a dost možná bude překvapen.

+19/0
doporučit
2.5.2017 8:46

L67u93k61á61š 25Š75m52a53h81e92l 2447244712224

To jsou knížecí rady, hlavně s těmi luštěninami. Ty zase mohou způsobovat dnu. Já když si po běhu nedám něco sladkého, tak určitě nebudu závratně inteligentnější, naopak. Spíš by mělo platit, že nic se nemá přehánět a strava má odpovídat životnímu stylu.

+17/−2
doporučit
2.5.2017 18:12

T70e41r93e72z80a 53H88a97j86k44o24v97a 5737202584570

S temi Francouzi bych to zase tak neprehanela. Jejich sladkosti jsou vsude a naprosto famozni.

+10/0
doporučit
2.5.2017 10:26

M87a63r96t32i58n66a 61S74e19d70l81i88c62k68á 5922475561152

Ty kydy o vysokem glykemickem indexu jsou fajn, ale bylo by skvele doplnit informaci, ze tuk glykemicky index snizuje. Takze sladka cokolada ma stejny glykemicky index jako suchy chleba.

+8/0
doporučit
2.5.2017 21:19

F25a37n 77K86u31c72e97r92a 4838130145379

Nutriční specialisté a jejich bláboly. Jím co mi chutná a sladkého se nevyhýbám, spíše naopak, ale že bych za těch skoro 60 let byl obézní, nebo měl nadváhu nějak nepozoruji:-/.

+11/−2
doporučit
2.5.2017 16:25

J21i54n31d32ř35i82š49k62a 51B88u51r41g14e86r15o41v92á 3705164468205

V roce 2004 byl cukr zapsán do seznamu" lehkých" drog. Po sladkém pocítíte dříve hlad, což tady zmiňují. Takže zahnat hlad čokoládou je nesmyslné. Potravinová závislost, tedy i ta na sladkém je druhá nejtěžší po drogách. Za ní následuje nikotinová a alkoholická. Pokud ji získáte, stejně jako jiné závislosti ji nevyléčíte. Pouze ji s větším či menším úspěchem držíte v mezích. Tak asi tak.

+6/−1
doporučit
2.5.2017 4:59

M51i46c60h63a14l 60P92a93d47ě22r40a 7510832860417

To je nejaky ujety trend nezrat cukr? Protoze me prijde, ze si v tom jede uplne kazdy slaboduchy moderni lulin / pipka. Neco jako nezrat pecivo par roku zpatky .

+10/−6
doporučit
2.5.2017 17:23

F36r20a78n51t16i52š27e19k 95K84o26c24o36u87r50e47k 6510493327599

Teď jste mě tak rozhodili, že jsi jdu dát na uklidnění nervů dortík a čokošku :-P;-D

+4/−1
doporučit
3.5.2017 15:01
Foto

A61l36b83e22r52t 97P78ě63n56i24č30k34a 2450988885747

Jsem rád, že o pivu žádná negativní zmínka ;-D

Jinak, stačí pravidelně nějaká sportovní aktivita a množství cukru jakéhokoliv druhu vám je tak nějak šuma fuk.

+3/0
doporučit
3.5.2017 0:29
Foto

E61l20i61š93k37a 19A71n23n66a 18K52u71b87i59č13k66o70v44á 2432572551325

Autorka zřejmě neběhá, tak přidám zkušenost. Když jsem zavodila na dráze na tratích do 1500m, tak jsme před výkonem jedly čokoládu. Co běhám vytrvalost, tak rozlisuju maratón - ten běhám na rychlé cukry, ultra nebo pomalejší tréninkové běhy na pomalé cukry a tuky. Jinak v knize o tréninku mozku se píše, že cukr podporuje činnost mozku. Docela tomu věřím - když jsem psala třeba týden nějakou práci a skoro nic jsem nejedla, tak mě udržovaly v kondici cukrovinky, čokoláda apod.

+3/0
doporučit
2.5.2017 22:14

M36a84r27t81i20n 16H19r63o13u74d93n23ý 5377782364657

Nežrat.

+2/−2
doporučit
2.5.2017 22:24

V50á18c64l95a61v 48H40o17s29c23h 8666748122181

hlavne tu chybi informace, jak vysazeni cukru + (laktozy + lepku) ma zasadni vliv na potlaceni projevu lehke retardace, epileptickych zachvatu. Byvala spoluzajda z gymplu si takhle vylecila dite, ktere lekari uz odepisovali a kteri umeli jenom predepsat leky... A navic plati mnohem min za potraviny. Takovej radobyjogurt preslazenej, to je zhluk latek, ktere telo nici, jenom sacharidy, laktoza a zbytky antibiotik a pesticidu. Uz to jeji dite neji a je krute v cajku.

+2/−3
doporučit
2.5.2017 17:29

L23u71d91v51í13k 51G39a33j44d77o98š38í39k 2265153474512

"...Cukry patří mezi nejjednodušší sacharidy..."

Slovo "sacharid" pochází z řeckého "sákkharon" (angl. saccharide, rus. sakhar) a česky to znamená CUKR.

Nevím jaký debil přišel na to, že jednoduchým cukrům se má říkat cukry a složitým se má říkat sacharidy.

Jinak nadměrný příjem cukru NENÍ zdrojem cukrovky.

+1/0
doporučit
5.5.2017 13:01

J48a70n18a 95B12o49u36l19o69v20á 7240726951441

Domnívám se, že pocit hladu nesouvisí s fruktozou, ale s glukozou. Fruktoza má nízký glykemický index, takže při její konzumaci se nevyplavuje tolik inzulínu do krve, a tedy člověk není rychle tak hladový. Nicméně škodí zas jinak, protože její odbourávání zatěžuje játra.

+1/−1
doporučit
2.5.2017 5:43

J27o22l10a32n63a 89B92r11z36y36b21o91h58a57t20á 9109689986

Kávu s mlékem a cukrem mám vyhodit? Ani náhodou. Mlíko si nechám.

0/−1
doporučit
3.5.2017 11:51







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.