Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

M52a50r91t13i93n 36C31e10r89n85y 2638312508363

Po pivu se tloustne jenom proto, ze po navratu z hospudky nasleduje bilej sex.

+41/0
doporučit
29.4.2017 1:34

J53i83ř90í 66H52u29d16e85c 4492551199292

Tak já kliknu na článek o pivu a tam gambrinus..., dobrej vtip:)

+40/−2
doporučit
29.4.2017 8:15

O57n15d11r83e52j 69M43a23t32e63j72k26a 9389768154479

Konecne uzitecny clanek. Poslat ale sekce PRO ZENY. DEKUJI

+17/0
doporučit
29.4.2017 3:56

P26e86t46r 25D20l52o95u44h85ý 5597229344424

Zvláštní s tím hladem (resp. zvýšenou žravostí) po pivu. U mě opravdu funguje, že hlad je převlečená žízeň. Tedy přijdu do hospody, mám třeba vcelku hlad, objednám si jídlo, než ho přinesou hodím do sebe dvě pivka a už z toho jídla skoro nic nesmím, neb hlad byl zažehnán. A když dám ještě další dvě pivka, tak mám jistotu, že ten den už nic jíst nebudu. A pokud na to zhltám další čtyři, tak obvykle nejím nic ani druhý den, protože mi není nejlíp a to pak hlad nemám ;-) Ale je možné, že jsem výjimka a mám to jinak než ostatní.

+14/−1
doporučit
29.4.2017 9:59

M30i43r96o92s51l78a40v 55J71a40n67o76v20s25k17ý 1853290351133

Pivni pupek neexistuje, když už, tak bierceps, čili klenutý sval břišní...

+13/−1
doporučit
29.4.2017 13:03

J29a48n33a 44N66ě33m22e28č50k71o27v36á 3233784341696

Jo, čekala jsem to a je to tam černé na bílém. Kruci když srovnávat pivo a víno, tak taky dodejte, že víno se pije na deci, kdežto pivo na půllitry...

Takže ve výsledku dámy, co za večer udělají sedmičku vína, vypijou každá 1000 kJ - což je osmina, desetina denního příjmu... jenže už v jednom půllitru je 130 x 5 = 650 kJ, ve dvou 1300, - to je rozdíl proti dvoudecce červeného, co? - ve čtyřech 2600 a když někdo hrdě udělá 10 kousků, tak 6500 kJ - což už jsou čísla, která se s denním příjmem potravy už fakt nesnášejí.

Ale jasně, redaktoři iDnesu jasně vyvrátili letité rčení pivní pupek, protože po čem by jako vznikal, když do sebe někdo svůj doporučený denní příjem energie nedostane bílkovinami, ale pivem.

+12/−1
doporučit
29.4.2017 11:25

V30l47a97d30i42m17í58r 48W76r31h17e34l 6338692418669

Ad 1) Pivo není ideální iontový nápoj právě kvůli obsahu alkoholu a jedná se o mýtus, který by se měl vyvrátit.

ad 3) To si někdo kdo pivo pije či zná myslí?

ad 4) Jsem v životě neslyšel :-)

ad 5) po pivu se tloustne. ale hlavně je to dané kulturou jeho konzumace... Zajít si po práci na 5 škopků, dát si utopence(či jinou mňamku) a u toho sedět v hospodě prostě není optimální. Srovnání s vínem je zavádějící právě kvůli množství, které se konzumuje.

ad 6) tady je potřeba si uvědomit, že v v naší zemi, když se mluví o pivu, tak se mluví ve většině případech o pivu plzeňského typu. A ano to je lepší vychlazené.

ad 7) Nevím... Zase mi přijde, že v plechovce je náchylnější k výkyvům teploty. Jinak dobře natočené z dobrého čepu, je nejlepší :-)

+12/−1
doporučit
29.4.2017 8:51
Foto

P21e87t89r 75D95v31o78ř52á79k 4608131427917

Mýtus . . . "Desítka má deset procent alkoholu a dvanáctka dvanáct" To si podle iDNES opravdu někdo myslí? ;-D

+8/0
doporučit
30.4.2017 8:33

M15a96r55t72i26n 86N52e21v75r63l51a 2267251194437

Mírně mimo téma:

Po čemkoli z Krušovic a to v lahvi i z čepu mě druhý den bolí hlava.

Po čemkoli ze Staropramenu (čili u nás v Ostravě většinou Ostravar) je ze mne druhý den bioplynová stanice.

Čili z pivní "konfekce" jsem odkázán na cokoli z produkce Plzeňského Prazdroje a.s. - Prazdroj, Radegast, Kozel, Gambrinus, kde tyhle vedlejší efekty nemám.

Zajímalo by mne zda máte někdo taky takové zkušenosti. Děkuji za věcné odpovědi.

+11/−2
doporučit
29.4.2017 14:35

P63a79v60e39l 82J37e59ř26á57b55e27k 7501852934867

Plechovkové pivo je v mnoha případech proti lahváči neegologické a i nehygienické.

Většina lidí otevře plechovku a hned z ní pije. Takže slízne vše, co je na povrchu plechovky. U lahváče je hrdlo které dáváme na rty schované za uzávěrem

Pokud jde o ekologii - plechovka je zevnitř potažena plastem. Navíc jsou potištěné takže je celkem velký problém s recyklací.

Hliníkovou i železnou plechovku nemůžete rovnou hodit do pece, protože by prakticky "shořela". Je je potřeba nejdřív zpracovat do malých hrudek a až potom do pece. A zejména u hliníku, kde teplota tavení je poměrně nízká, je problém s emisemi, které vznikají z pálení plastu a potiskových barev.

Trochu divoké - co?

Je tedy potřeba porovnat, zda náklady na dopravu kovových obalů a skleněných mají menší dopad na prostředí než recyklace kovových či skleněných obalů.

+7/0
doporučit
29.4.2017 22:31

O50n11d60r91e14j 15K30a81l21m92a76n 1240936724802

Jo jo 5 škopků a půl kila žeber to je známka ideálního večera. V

+7/0
doporučit
29.4.2017 10:53

V42á42c50l28a23v 96J33o53n26á43š 8592793152853

Chuť piva v plechu je dobrá, protože obal je lehký.. ..tak to je největší mýtus.. .a blbostí k tomu...

+15/−7
doporučit
29.4.2017 7:34

J32a10k11u20b 24S71t47a21š94e36k 4317699123454

"...takže doprava je mnohem efektivnější a ekologičtější.". Bože, tenhle zelený mor se dostal už i do článků o pivě.

+7/−1
doporučit
29.4.2017 22:33

D45a20l55i26b82o16r 37R14o53z61s49y69p16a51l 7800853276829

Tvrdit o plechovce, že je ekologičtější? To snad ne. Výroba hliníku ekologická rozhodně není a pokud ji nevyhodíte prázdnou do správného kontejneru (a kdo to dělá), pak ji na skládce najdete i za desítky let. Také není jasné jestli ten hliník je tak zdravotně nezávadný, jak se tvrdí.

+6/−1
doporučit
29.4.2017 14:34

D30e79n10i77s 15H76u81m76l 4532205725476

Smutné, spousta lidí stále nechápe rozdíl mezi hliníkem a nerezovou ocelí:-/

+6/−1
doporučit
29.4.2017 12:04

J81a76k85u76b 37Š43p37r32i75n61g34e81r 9391942682

Další mýtus - pivař pozná, jakou značku pije. V práci jsme dělali test, kde bylo 8 piv a nikdo nebyl schopen určit všechno. Vyhrál jsem to já a to jsme poznal 2 piva z 8. Nedokázal jsem poznat ani Plzeň ani Birell (byly to 0,04 panáky, takže i tohle mohlo mít vliv).

+5/−1
doporučit
29.4.2017 10:39

M43i84l30o38š 74B55r31a90d96í68k 3626429117158

Nevím proč by mi mělo chutnat pivo z plechu proto, že je jeho přeprava efektní a že je to ekologické. Proti točenému je to značný rozdíl a já bych neměnil. Stejné je to i s jinými moudry. Třeba zakalené pivo může opravdu znamenat, že je zkažené i když jsem už pil piva u kterých je to normální.

+6/−3
doporučit
29.4.2017 11:00

K20a68r54e36l 66N83o22v35á78k 8289141343928

7.Pivo z plechovky není dobré

To není mýtus,ale pravda. Stačí porovnat točené a plechovkové pivo.

+15/−16
doporučit
29.4.2017 7:44

J10i89ř84í 41D44o30l56e52ž12e97l 9889805501230

neco na tom pravdy bude, po vcerejsich 10ti poutnicich sem sezral burger s hranolkama a zajedl ho cokoladou, to bude tak kilo nahoru :)

+3/−1
doporučit
29.4.2017 13:46

D23e53n75i32s 33H68u76m49l 4932495685136

Pivo z plechovky je hnusné. Já tam cítím tu kovovou příchuť. Žádný mýtusRv

+11/−18
doporučit
29.4.2017 10:11

L25a49d38i59s36l37a83v 69K88u56d75l21a20c39e13k 8258390279419

Plechovka je hnusna. Plzen tedy na 100%. Duvod je celkem jednoduchy, Obal za to nemuze.Z piva je v plechovce udelana sodovka ktera stipe na patre. Z ceskeho piva je odelane prave americke a cesi po nem jen krkaj a koukaji kde si daji neco toceneho co jeste chutna jako pivo.

Dalsim hnusem je PET lahev ktera je z plastu a tedy porezni. Pivo mi z toho pripadne zvetrale ci co. Proste to neni to prave orechove.

+5/−7
doporučit
29.4.2017 13:22

J22a23n 18P89a12v20e51l 8643402528416

V pivu sice nejsou prázdné kalorie, ale kalorie tam jsou a není jich málo. Tři jedenáctky mají energie jako 100 g čokolády.

Pivo je výborný iontový nápoj po sportu, ale jen nealkoholické. Alkoholické obsahuje alkohol:-), a ten zpomaluje regeneraci. Pokud by člověk útočil na světové rekordy, měl by to vzít v potaz. Ti ostatní, pokud si dají jedno či dvě, mohou tuto informaci ignorovat.

+5/−7
doporučit
29.4.2017 8:55

L85i69b91o15r 70U29r24b28a37n10i33e73c 5116133249

Děkuji za vzpomínku na Ladislava Vereckého a jeho větu složenou čistě z provařených klišé: "Milovníci zlatavého moku si dali dostaveníčko v hospůdce."

+2/0
doporučit
29.4.2017 13:16

V71á16c92l50a45v 36M80o40s78k11v15a 5978724297

Hlavní mýtus je, že se třeba Gambrinus vyrábí v Plzni, Kozel v Praze atd.

+4/−5
doporučit
29.4.2017 12:36

O83n95d97ř10e96j 51H15a91n94s21l74í25k 9166520396184

Ty "ekologicke" plechovky se ovsem u nas nerecykluji, prestoze je to jeden ze snadno recyklovatelnych materialu, takze sklenene lahve jsou o dost ekologictejsi.

+2/−1
doporučit
30.4.2017 11:33







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.