Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

M72a56r29t55i17n 75C24e47r89n12y 2278922278273

Po pivu se tloustne jenom proto, ze po navratu z hospudky nasleduje bilej sex.

+41/0
doporučit
29.4.2017 1:34

J33i54ř69í 43H25u16d80e97c 4152551279242

Tak já kliknu na článek o pivu a tam gambrinus..., dobrej vtip:)

+40/−2
doporučit
29.4.2017 8:15

O28n97d77r52e95j 11M88a47t94e44j12k44a 9879598124609

Konecne uzitecny clanek. Poslat ale sekce PRO ZENY. DEKUJI

+17/0
doporučit
29.4.2017 3:56

P87e35t13r 10D86l59o16u40h11ý 5137699304144

Zvláštní s tím hladem (resp. zvýšenou žravostí) po pivu. U mě opravdu funguje, že hlad je převlečená žízeň. Tedy přijdu do hospody, mám třeba vcelku hlad, objednám si jídlo, než ho přinesou hodím do sebe dvě pivka a už z toho jídla skoro nic nesmím, neb hlad byl zažehnán. A když dám ještě další dvě pivka, tak mám jistotu, že ten den už nic jíst nebudu. A pokud na to zhltám další čtyři, tak obvykle nejím nic ani druhý den, protože mi není nejlíp a to pak hlad nemám ;-) Ale je možné, že jsem výjimka a mám to jinak než ostatní.

+14/−1
doporučit
29.4.2017 9:59

M73i50r72o38s91l57a26v 68J46a15n26o13v78s31k87ý 1523350551643

Pivni pupek neexistuje, když už, tak bierceps, čili klenutý sval břišní...

+13/−1
doporučit
29.4.2017 13:03

J14a29n20a 79N51ě26m37e67č90k47o50v92á 3403684431306

Jo, čekala jsem to a je to tam černé na bílém. Kruci když srovnávat pivo a víno, tak taky dodejte, že víno se pije na deci, kdežto pivo na půllitry...

Takže ve výsledku dámy, co za večer udělají sedmičku vína, vypijou každá 1000 kJ - což je osmina, desetina denního příjmu... jenže už v jednom půllitru je 130 x 5 = 650 kJ, ve dvou 1300, - to je rozdíl proti dvoudecce červeného, co? - ve čtyřech 2600 a když někdo hrdě udělá 10 kousků, tak 6500 kJ - což už jsou čísla, která se s denním příjmem potravy už fakt nesnášejí.

Ale jasně, redaktoři iDnesu jasně vyvrátili letité rčení pivní pupek, protože po čem by jako vznikal, když do sebe někdo svůj doporučený denní příjem energie nedostane bílkovinami, ale pivem.

+12/−1
doporučit
29.4.2017 11:25

V92l38a16d94i12m85í90r 50W29r86h96e18l 6378282878759

Ad 1) Pivo není ideální iontový nápoj právě kvůli obsahu alkoholu a jedná se o mýtus, který by se měl vyvrátit.

ad 3) To si někdo kdo pivo pije či zná myslí?

ad 4) Jsem v životě neslyšel :-)

ad 5) po pivu se tloustne. ale hlavně je to dané kulturou jeho konzumace... Zajít si po práci na 5 škopků, dát si utopence(či jinou mňamku) a u toho sedět v hospodě prostě není optimální. Srovnání s vínem je zavádějící právě kvůli množství, které se konzumuje.

ad 6) tady je potřeba si uvědomit, že v v naší zemi, když se mluví o pivu, tak se mluví ve většině případech o pivu plzeňského typu. A ano to je lepší vychlazené.

ad 7) Nevím... Zase mi přijde, že v plechovce je náchylnější k výkyvům teploty. Jinak dobře natočené z dobrého čepu, je nejlepší :-)

+12/−1
doporučit
29.4.2017 8:51

P56e15t25r 83D63v70o31ř21á64k 4888341307947

Mýtus . . . "Desítka má deset procent alkoholu a dvanáctka dvanáct" To si podle iDNES opravdu někdo myslí? ;-D

+8/0
doporučit
30.4.2017 8:33

M21a85r44t44i11n 94N23e28v59r62l28a 2387681594637

Mírně mimo téma:

Po čemkoli z Krušovic a to v lahvi i z čepu mě druhý den bolí hlava.

Po čemkoli ze Staropramenu (čili u nás v Ostravě většinou Ostravar) je ze mne druhý den bioplynová stanice.

Čili z pivní "konfekce" jsem odkázán na cokoli z produkce Plzeňského Prazdroje a.s. - Prazdroj, Radegast, Kozel, Gambrinus, kde tyhle vedlejší efekty nemám.

Zajímalo by mne zda máte někdo taky takové zkušenosti. Děkuji za věcné odpovědi.

+11/−2
doporučit
29.4.2017 14:35

P29a28v40e72l 59J74e46ř34á53b59e65k 7311162934407

Plechovkové pivo je v mnoha případech proti lahváči neegologické a i nehygienické.

Většina lidí otevře plechovku a hned z ní pije. Takže slízne vše, co je na povrchu plechovky. U lahváče je hrdlo které dáváme na rty schované za uzávěrem

Pokud jde o ekologii - plechovka je zevnitř potažena plastem. Navíc jsou potištěné takže je celkem velký problém s recyklací.

Hliníkovou i železnou plechovku nemůžete rovnou hodit do pece, protože by prakticky "shořela". Je je potřeba nejdřív zpracovat do malých hrudek a až potom do pece. A zejména u hliníku, kde teplota tavení je poměrně nízká, je problém s emisemi, které vznikají z pálení plastu a potiskových barev.

Trochu divoké - co?

Je tedy potřeba porovnat, zda náklady na dopravu kovových obalů a skleněných mají menší dopad na prostředí než recyklace kovových či skleněných obalů.

+7/0
doporučit
29.4.2017 22:31

O23n60d69r54e17j 11K61a72l36m33a73n 1560966514962

Jo jo 5 škopků a půl kila žeber to je známka ideálního večera. V

+7/0
doporučit
29.4.2017 10:53

V55á94c20l66a91v 45J57o61n70á30š 8742603902843

Chuť piva v plechu je dobrá, protože obal je lehký.. ..tak to je největší mýtus.. .a blbostí k tomu...

+15/−7
doporučit
29.4.2017 7:34

J44a72k17u33b 29S49t66a67š24e52k 4627669553144

"...takže doprava je mnohem efektivnější a ekologičtější.". Bože, tenhle zelený mor se dostal už i do článků o pivě.

+7/−1
doporučit
29.4.2017 22:33

D49a85l27i48b82o55r 13R70o21z49s12y94p64a98l 7980333416509

Tvrdit o plechovce, že je ekologičtější? To snad ne. Výroba hliníku ekologická rozhodně není a pokud ji nevyhodíte prázdnou do správného kontejneru (a kdo to dělá), pak ji na skládce najdete i za desítky let. Také není jasné jestli ten hliník je tak zdravotně nezávadný, jak se tvrdí.

+6/−1
doporučit
29.4.2017 14:34

D70e87n90i59s 66H33u77m12l 4392875805676

Smutné, spousta lidí stále nechápe rozdíl mezi hliníkem a nerezovou ocelí:-/

+6/−1
doporučit
29.4.2017 12:04

J14a35k88u53b 22Š84p13r36i77n44g80e73r 9601662312

Další mýtus - pivař pozná, jakou značku pije. V práci jsme dělali test, kde bylo 8 piv a nikdo nebyl schopen určit všechno. Vyhrál jsem to já a to jsme poznal 2 piva z 8. Nedokázal jsem poznat ani Plzeň ani Birell (byly to 0,04 panáky, takže i tohle mohlo mít vliv).

+5/−1
doporučit
29.4.2017 10:39

M34i83l67o67š 89B20r22a94d67í23k 3886289937708

Nevím proč by mi mělo chutnat pivo z plechu proto, že je jeho přeprava efektní a že je to ekologické. Proti točenému je to značný rozdíl a já bych neměnil. Stejné je to i s jinými moudry. Třeba zakalené pivo může opravdu znamenat, že je zkažené i když jsem už pil piva u kterých je to normální.

+6/−3
doporučit
29.4.2017 11:00

K79a26r25e89l 52N44o75v15á21k 8869241303158

7.Pivo z plechovky není dobré

To není mýtus,ale pravda. Stačí porovnat točené a plechovkové pivo.

+15/−16
doporučit
29.4.2017 7:44

J72i36ř16í 27D98o98l11e52ž27e70l 9299895561910

neco na tom pravdy bude, po vcerejsich 10ti poutnicich sem sezral burger s hranolkama a zajedl ho cokoladou, to bude tak kilo nahoru :)

+3/−1
doporučit
29.4.2017 13:46

D39e31n39i32s 65H18u64m96l 4272645825176

Pivo z plechovky je hnusné. Já tam cítím tu kovovou příchuť. Žádný mýtusRv

+11/−18
doporučit
29.4.2017 10:11

L32a54d28i71s80l53a68v 15K49u67d60l95a89c29e92k 8278620559959

Plechovka je hnusna. Plzen tedy na 100%. Duvod je celkem jednoduchy, Obal za to nemuze.Z piva je v plechovce udelana sodovka ktera stipe na patre. Z ceskeho piva je odelane prave americke a cesi po nem jen krkaj a koukaji kde si daji neco toceneho co jeste chutna jako pivo.

Dalsim hnusem je PET lahev ktera je z plastu a tedy porezni. Pivo mi z toho pripadne zvetrale ci co. Proste to neni to prave orechove.

+5/−7
doporučit
29.4.2017 13:22

J98a95n 52P46a82v80e63l 8583222508746

V pivu sice nejsou prázdné kalorie, ale kalorie tam jsou a není jich málo. Tři jedenáctky mají energie jako 100 g čokolády.

Pivo je výborný iontový nápoj po sportu, ale jen nealkoholické. Alkoholické obsahuje alkohol:-), a ten zpomaluje regeneraci. Pokud by člověk útočil na světové rekordy, měl by to vzít v potaz. Ti ostatní, pokud si dají jedno či dvě, mohou tuto informaci ignorovat.

+5/−7
doporučit
29.4.2017 8:55

L19i50b43o90r 76U55r33b54a88n75i31e51c 5516713699

Děkuji za vzpomínku na Ladislava Vereckého a jeho větu složenou čistě z provařených klišé: "Milovníci zlatavého moku si dali dostaveníčko v hospůdce."

+2/0
doporučit
29.4.2017 13:16

V43á42c45l25a46v 43M71o68s83k21v78a 5188454907

Hlavní mýtus je, že se třeba Gambrinus vyrábí v Plzni, Kozel v Praze atd.

+4/−5
doporučit
29.4.2017 12:36

O27n93d56ř63e73j 58H20a61n97s52l46í92k 9176650296764

Ty "ekologicke" plechovky se ovsem u nas nerecykluji, prestoze je to jeden ze snadno recyklovatelnych materialu, takze sklenene lahve jsou o dost ekologictejsi.

+2/−1
doporučit
30.4.2017 11:33







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.