- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Tak paní si "myslí", to skutečně může znamenat hov.. vědět. Ale stejně tak na tom můžete být i Vy, jen zaujímáte opačnou pózu. Kdyby měl článek z Onadnes větší odbornou váhu, taky by mi vadily ty vegetariánský "myslím". Tohle je ale pouze hospodské tlachání. Kde na jedné straně paní něco tvrdí a vy jste lehce uštěpačná, jelikož jste přesvědčená o své pravdě nebo aspoň její nepravdě a přitom je taková, že vy obě si pouze myslíte. A když jsme u tlachání, tak přihodím, že mi maso dvakrát týdně v podobě steaku stačí a nemám pocit, že bych strádal .
Ohledně domnělého zahleňování jsem si vzpomněl na jednu zdejší diskusi:
http://ona.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A150702_164004_zdravi_haa&vlakno=73085763
Mléko jasně prospěšné lidskému organismu, ale ne ta blíže nespecifikovaná bílá emulze z mlékárny.
Co způsobuje zahlenění
http://www.bio-life.cz/clanky/alternativni-medicina/co-zpusobuje-zahleneni.html
Zkusme tedypouze věcně:
Dospělýčlověk nesecernuje chymosin - i přes to, že pepsin zajišťuje štěpení bílkovin ataké srážení mléka, má nižší účinnost. Jeho nižší účinnost je kompenzovánapřítomností chymosinu u mláďat, který sráží bílkovinu mateřského mléka- kasein.Mléko tak pomaleji prochází trávicím traktem a je lépe využito jeho složek.Mateřské mléko setrvává v žaludku asi 2 hodiny, jiné tekutiny jím v podstatěprotékají. Srážení mléka má i jiný význam, tuhá konzistence dráždí mechanickystěnu žaludku a zvyšuje tvorbu gastrinu ve stěně žaludku.
Díky masivíkonzumaci mléka dochází k dráždění imunitního systému vlivem neprotráveníkaseinu.
Vysoképrocento lidí má nízkou nebo nulovou sekreci laktázy - enzymu štěpícího mléčnýcukr. neprotrávený mléčný cukr vede k rozvoji patologických kmenů bakteriítlustého střeva.
Spekulativníbude také vliv homogenizace a pasterizace, která může vliv iritace im. složekzvýšit.
Obojí vede kpostupné únavě a negativní modulaci imunitní soustavy. Porušená imunitní soustavamá zásadní vliv na rozvoj mutagenity buněk a potenciálního šíření rakoviny.
Je takénutné uvést, že obsah jiných látek - např. tyraminu v různých sýrech může véstk řadě poruch, také jiné látky mohou vést k prokázané závislosti viz.beta-kasomorfin. Stejně tak kultury obsažené v mléčných produktech nemusí mítprobiotický efekt.
Podávat jakoargument obsah výživových složek v dané potravině není smysluplné pro jejíkonzumaci.
To, žepotravina obsahuje množství určité látky nekoreluje s tím, kolik je efektivněvyužito lidským organismem nebo zdali negativa její konzumace nepřevýšípotenciální přínos.
Např. vpřípadě Asijské populace je tomu také jinak. Většina tohoto národa trpílaktózovou intoleranci, proto není schopna přijímat mléko samostatně. Krommléčných výrobků, přijímají Asiaté větší množství zeleniny, která je pro něvýznamným zdrojem vápníku. Jedná se hlavně o brukvovitou zeleninu, dále osojové výrobky a v Thajsku například dýni a fazole. Záleží na kultuře danéoblasti. Bylo dokázá
klidně jste to mohl napsat i jednodušeji, většina zdejších diskutérů Vám stejně napíše, že je to blbost a věcně Vám nikdo neodpoví :)
Ostatně, stejně jako způsoby jakéhokoliv jiného průmyslu. Pojďme se vrátit ke sběru bobulí a bydlení v jeskyních. Pak budou všechny bytosti šťastny
A jeee...tohle trapny prehaneni je mi ze srdce protivny...stacilo trochu respektu a ucty k tem zviratum a vsem by se zilo lip...
Kdybych se pokusila vypít byť půldecku mléka, šla by velmi rychle stejnou cestou zase ven. Někdy je mi blivno, i jen když mléko cítím. Zajímavé ovšem je, že zpracované mléko, tj. mléčné výrobky mi nevadí.
Jako nemám problém do sebe za den naládovat litr mléka. Ale byl čas, kdy jsem na pár měsíců vyřadil mléčné výrobky a jak se mi při sportu hezky dýchalo :o) Ale bez mléka bych si ten den neuměl představit ;)
Nezahleňuje a pomáhá hubnout, tvrdí se u AgroBabiše. Žena měla opačnou zkušenost, než přestala mléčné výrobky konzumovat (co se začleňování týče).