Diskuze

Co možná nevíte o chlebu. A tři recepty pro ty, kterým doma ztvrdnul

Na celém světě je chléb základem jídelníčku a aktérem mnoha rituálů. I u nás vítáme hosty chlebem a solí. Dávno si však nekupujeme jen klasickou šumavu nebo kmínový, bochníků je na výběr tolik, až oči přechází. Poradíme vám, jak si vybrat, jak chleba skladovat a co s ním, když ho nestihnete sníst čerstvý.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

Na celém světě není chleba základem stravy.

1 0
možnosti
LG

To víte, pro autorku článku Johanu Křížovou zřejmě "celá svět" končí v Chorvatsku. :-)

0 0
možnosti
JB

V sámošce když se neprodal chleba, tak se na tvrdý druhý den ráno hodila utěrka a pošlapal se doměkka.:-))) Opravdu! Taky jste koupili chleba, co se vám drobil při krájení? Tak to je ono!;-D

0 0
možnosti
KD

K45a40r12e92l 15D43r44d33a

15. 3. 2017 10:15

Odcházím se věnovat tomu, co mi doma ztvrdlo. ;-D

0 0
možnosti
KD

K57a11r89e39l 93D36r45d90a

15. 3. 2017 10:14

Na vojně jsem asistoval na vytváření skvělých karbanátků s chlebem. Začínalo se rozmočením několika bochníků chleba. Chlebová hmota se pak umazala masem, cibulí, vajíčkem, pepřem, solí... Po usmažení se kladla na krajíc chleba s hořčicí a cibulí. Jídlo mělo asi tak 90% obsah chleba. Další skvělý recept na téma jak si večer u alkoholu uspořádat v kuchyni vepřové hody z masa zcizeného ostatním bažantům.

Také skvělý recept pro otce rodu. Za pár kaček takto nakrmíte rotu harantů. ;-D

0 0
možnosti
KD

K95a67r31e92l 39D86r72d66a

15. 3. 2017 10:06

V receptech chybí chlebová pochoutka Ringo Čecha. Aneb kulinářské recepty vyspělého socialismu. Plátek tenkého chleba připlácnutý mezi dva tlusté chleby. ;-D

0 0
možnosti
KD

K14a33r75e26l 65D46r31d55a

15. 3. 2017 10:03

Vzpomínám na ruskou babičku v TV, co radila jak se v Rusku přežívalo za války. Nasušil se chleba a pak se následné měsíce chroustal jako suchary. Taky recept.

Ta babka byla v TV u příležitosti nějaké té posametové krize v Rusku a prohlašovala, že jde opět sušit chleba, že přežije i krizi. ;-D

0 0
možnosti
KD

K70a25r27e31l 78D17r60d94a

15. 3. 2017 9:59

Suším chleba pro slepice. Vždy mě pobaví jak současná Šumava sušením ztratí 50% svého objemu. To dřív dělalo jen maso z Polska. Dnes to umí i chleba. ;-D

1 0
možnosti
PL

Ten pocit kdyz omylem snite modrou pilulku a na idnes hledate rychlou pomoc k nezaplacení. Nadpis článku je skvost.

2 0
možnosti
Foto

Pubertální úšklebek nad titulkem vylouzen, gratulace titulkáři.

4 0
možnosti

J65a93n 59Č14e74r36n64ý

14. 3. 2017 21:59

Upečte si svůj kváskový chléb a nebude řešit trvanlivost. Vydrží klidně týden, ale nám se to ještě nestalo, vždy ho sníme za tři dny. Receptů, jak na to je na internetu spousty. Třeba Cuketkova Šumava bez hnětení je vynikající.

4 0
možnosti