Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pasta a basta! Rychlé a rafinované variace nejen na špagety

Těstoviny nejsou jen obyčejná příloha k omáčce. Samy o sobě představují nekonečnou inspirací, báseň beze slov, ódu na rychlé a jednoduché jídlo, ze kterého se vám bude tajit dech. Zásadou číslo jedna je nepřehnat to s množstvím ingrediencí, protože čím jednodušší je výsledek, tím víc si pochutnáte.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M14a54r35t58i41n 24N21o14v56á58k 6883737469131

co to je proboha za rady??? Očividně sl Křížová vůbec ale VUBEC neumí připravovat správně italtské těstoviny.. jen namátkou.

a).. 5L vody ?? Se asi pomátla, ne??! víte, jak dlouho to budete ohřívat i v rychlovarné konvici, aby to bublalo?? pro 4 porce stačí skvěle jen 2L! Navíc by mě zajímalo, jak by "slabá žena" asi tak slévala 5L vody + 1 kg váhy hrnce do dřezu.. fakt..

b) Italové při vaření NIKDY do vody nepřidávají ani kapku oleje. Basta. Punto.

c) s. tzv. božskou další radou ".. nasekaný česnek" (bůhví, co tím myslí).. by se také u Italů se zlou potácela.. Italové buď používají celé stroužky česneku, příp. rozmáčknuté stroužky česneku (z nichž se do pokrmu dostane silice a po vaření tento rozmáčknutý kus vyhodí).. nebo česnek NAKRAJENY na plátky.. ale nasekaný nebo snad "prolisovaný" ?? ani náhodou..

d) spaghetti s pestem jsou for sám o sobě.. paní CHYTRA si to jaksi upravila podle sebe.. správně je nutné piniové oříšky nejprve orestovat (nejčastěji na pánvi), nejznámější je piniovo-bazalkové pesto, v němž se rozhodně nepoužívá česnek ani sýr, pesto se lisuje nejčastěji ručně v hmoždíři a se spaghetti se mixuje běžně na pánvi namísto jakési neurčité "vyšší nádobě".

zkrátka totální neznalost opravdové italské kuchyně.. hlavně, že má drzosti dost na to, toto prezentovat jako jakési rady profesionála.. RvRv

+2/−7
7.3.2017 0:43

N31i49n47a 25P26o11k36o62r97n83á 1612185201169

Janovske pesto obsahuje sedm ingredienci a jak cesnek, tak hned dva druhy syra v nem najdete. Viz treba http://www.mangiareinliguria.it/consorziopestogenovese/pestogenovese.php

+2/0
7.3.2017 10:39

P32e17t51e49r 12M17a20r59e21k 2565911815549

Proč tolik arogance? Souhlasím, že olej do vody na těstoviny nepatří a že pesto je lepší dělat v hmoždíři, ale proč by do něj nepatřil sýr a česnek? Bežně se tam dává parmiggiano a pecorino a malý stroužek česneku taky, stačí se podívat na nepřeberné množství receptů nejrůznějších italských kuchařů. Koneckonců je to i na italské wiki: https://it.wikipedia.org/wiki/Pesto#Ingredienti

Jinak 2 litry vody na 4 porce těstovin jsou tedy dost málo... A mimochodem, nasekaný česnek jsem Itala už taky viděl použít...

+8/0
7.3.2017 10:49

M60a10r72t86i36n 62N63o90v79á62k 6423967549351

tak záleží na tom, jaký typ těstovin vaříte a jak velké jsou ty porce - pokud to nemají být extra obří, tak litr vody na dvě porce špaghet krásně stačí

0/−1
7.3.2017 21:08

P51a55v51l95a 33H13r15a81d48i17l48o70v39a 3927701371894

Vy ohrivate vodu na spagety v rychlovarne konvici ? Tak to by me nenapadlo.

A 5 litru sleju uplne v klidu, nedelejte z zenskych chudinky.

+6/0
7.3.2017 12:37

M44a55r74t61i35n 95N34o54v56á25k 6513537189521

vím o to, že spousta lidí to dělá z rychlosti - předvaří vodu v konvici a pak ji nechá probublat na plotně. To, že vy nemáte problém vzít 6 kg hrnec plný horké vody do ruky, neznamená, že to tak mají všechny

+1/0
7.3.2017 21:09

P57a81v68l14a 68H59r68a77d49i77l61o65v48a 3657331691294

No neda mi to... 6 kilo vazi 3-4 mesicni dite, rocni, ktere casto jeste nechodi i pres deset kilo. Pokud nekomu dela problem unest nekolik litru vody.... A ohledne varne konvice : ta ma prikon jako k.ava, to sice usetri trochu casu, ale elektrika 8-o

+2/0
8.3.2017 14:26







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.