Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Zobrazit příspěvky: Doporučované
Čekáme na více doporučených příspěvků
Všechny podle vláken Všechny podle času

M84a54r72t75i45n 67N84o80v21á49k 6763677459801

co to je proboha za rady??? Očividně sl Křížová vůbec ale VUBEC neumí připravovat správně italtské těstoviny.. jen namátkou.

a).. 5L vody ?? Se asi pomátla, ne??! víte, jak dlouho to budete ohřívat i v rychlovarné konvici, aby to bublalo?? pro 4 porce stačí skvěle jen 2L! Navíc by mě zajímalo, jak by "slabá žena" asi tak slévala 5L vody + 1 kg váhy hrnce do dřezu.. fakt..

b) Italové při vaření NIKDY do vody nepřidávají ani kapku oleje. Basta. Punto.

c) s. tzv. božskou další radou ".. nasekaný česnek" (bůhví, co tím myslí).. by se také u Italů se zlou potácela.. Italové buď používají celé stroužky česneku, příp. rozmáčknuté stroužky česneku (z nichž se do pokrmu dostane silice a po vaření tento rozmáčknutý kus vyhodí).. nebo česnek NAKRAJENY na plátky.. ale nasekaný nebo snad "prolisovaný" ?? ani náhodou..

d) spaghetti s pestem jsou for sám o sobě.. paní CHYTRA si to jaksi upravila podle sebe.. správně je nutné piniové oříšky nejprve orestovat (nejčastěji na pánvi), nejznámější je piniovo-bazalkové pesto, v němž se rozhodně nepoužívá česnek ani sýr, pesto se lisuje nejčastěji ručně v hmoždíři a se spaghetti se mixuje běžně na pánvi namísto jakési neurčité "vyšší nádobě".

zkrátka totální neznalost opravdové italské kuchyně.. hlavně, že má drzosti dost na to, toto prezentovat jako jakési rady profesionála.. RvRv

+2/−7
doporučit
7.3.2017 0:43

N93i56n17a 18P15o10k56o85r81n93á 1232775371849

Janovske pesto obsahuje sedm ingredienci a jak cesnek, tak hned dva druhy syra v nem najdete. Viz treba http://www.mangiareinliguria.it/consorziopestogenovese/pestogenovese.php

+2/0
doporučit
7.3.2017 10:39

P36e69t97e53r 53M87a83r81e28k 2485401535499

Proč tolik arogance? Souhlasím, že olej do vody na těstoviny nepatří a že pesto je lepší dělat v hmoždíři, ale proč by do něj nepatřil sýr a česnek? Bežně se tam dává parmiggiano a pecorino a malý stroužek česneku taky, stačí se podívat na nepřeberné množství receptů nejrůznějších italských kuchařů. Koneckonců je to i na italské wiki: https://it.wikipedia.org/wiki/Pesto#Ingredienti

Jinak 2 litry vody na 4 porce těstovin jsou tedy dost málo... A mimochodem, nasekaný česnek jsem Itala už taky viděl použít...

+8/0
doporučit
7.3.2017 10:49

M26a29r82t83i30n 80N29o32v44á63k 6383817959141

tak záleží na tom, jaký typ těstovin vaříte a jak velké jsou ty porce - pokud to nemají být extra obří, tak litr vody na dvě porce špaghet krásně stačí

0/−1
doporučit
7.3.2017 21:08

P97a72v77l62a 66H40r10a54d51i51l33o23v56a 3967221371684

Vy ohrivate vodu na spagety v rychlovarne konvici ? Tak to by me nenapadlo.

A 5 litru sleju uplne v klidu, nedelejte z zenskych chudinky.

+6/0
doporučit
7.3.2017 12:37

M76a60r59t40i66n 98N20o92v96á17k 6613907159681

vím o to, že spousta lidí to dělá z rychlosti - předvaří vodu v konvici a pak ji nechá probublat na plotně. To, že vy nemáte problém vzít 6 kg hrnec plný horké vody do ruky, neznamená, že to tak mají všechny

+1/0
doporučit
7.3.2017 21:09

P70a56v82l85a 18H49r84a73d23i49l70o76v40a 3597161331324

No neda mi to... 6 kilo vazi 3-4 mesicni dite, rocni, ktere casto jeste nechodi i pres deset kilo. Pokud nekomu dela problem unest nekolik litru vody.... A ohledne varne konvice : ta ma prikon jako k.ava, to sice usetri trochu casu, ale elektrika 8-o

+2/0
doporučit
8.3.2017 14:26







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.