Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

V35l83a22d15i14m90í95r 44W95r50h48e69l 6988222238839

On hlavní problém palmového oleje je dopad jeho pěstování na postižené ekosystémy.

A to že ho rvou úplně do všeho :-)

+45/0
doporučit
17.2.2017 8:17

M94a82r30c38e94l40a 56K48o75u21ř96i68l78o93v56á 3471551563845

Základem zdravé výživy je především zdravý rozum

+49/−1
doporučit
17.2.2017 4:46

J93a92n 56K10a68i44s14e90r 2948966820118

Na palmovem tuku je nejhorsi to, jakym zpusobem se palma olejna pestuje. Takze jestli se mu vyhybat, tak uz jenom z toho duvodu, jak obrovske oblasti destneho pralese se kvuli nemu nenavratne likviduji vypalovanim. Pred rokem jsem byl v jihovychodni Asii a z toho vsudypritomneho oparu zpusobenym pozary jsem byl docela v soku. Ono by asi bylo tak nejak celkove rozumnejsi konzumovat spis to, co si vypestujeme tady nez to, co nam levne privezou z druheho konce sveta.

+33/0
doporučit
17.2.2017 18:05

O47l77d54ř22i40c83h 23S20c93h37n72a38b92l 4933377650115

Všeho s mírou a poslouchat selský rozum. Já celý život jsem na sádle, které si vyškvařím, jím zeleninu ze zahrady, vařím si džemy z jahod, malin a ovoce, ještě dříve jsem si choval králíky a slepice. Jedno jediné je důležité, nepřežírat se.

+27/0
doporučit
17.2.2017 7:16

M92a11r23t52i37n 28P89e48t82ř61í92k 4892499601511

Mýtus č.8: Bezmyšlenkovitě věřte odborníkům na zdravou výživu ;-);-D

+25/0
doporučit
17.2.2017 12:09

J92a19r58o89s33l81a25v 62B42i45r89n66e29r 4288165742178

Palmový tuk nalezneme v potravinách většinou jako ztužený - čili jako zdroj transmastných kyselin je palmový tuk bezesporu zdraví škodlivý.Autor uvedl tolik nesmyslů,takže všem doporučuji jiné zdroje informací.Než vydáte takový článek ,prostudujte,prosím,všechny nejnovější a dostupné studie na toto téma.

+25/0
doporučit
17.2.2017 9:23

P47ř88e11m94y68s58l 19L59u63k73á57š 2325292290531

Svinstvo palmoveho oleje spociva predevsim v decimaci destnych pralesu, pri rozsirovani plantazi, kde se pestuje. Jima me hruza pri predstave, ze se do roku 2050 plocha kde se palma olejna pestuje ztrojnasobi. !! Nutno podotknout, ze 90% produkce jde jako primes do biopaliv. Aneb v zajmu ekologie v nasich koncinach, zdevastujeme treti svet a jeho prirodni bohatstvi :-/

+25/−1
doporučit
17.2.2017 17:58

M75i30l45a83n 44W46e41l29s77e47r 5802168468601

Milovníkům palmového oleje doporučuji shlédnout nějaký dokument o Sumatře.

Je to tisíckrát horší než žlutá pole řepky v ČR.

+18/0
doporučit
17.2.2017 11:25

J70a30r75o86s85l51a59v 58S56z33p59a48k 6392693188670

Odborníci tato tvrzení uvádějí na pravou míru.,,,,, Odborníci mluví pokaždé jinak;-D

+17/0
doporučit
17.2.2017 16:35

P39a22v25e46l 90S97v81a32t39o69š 2166693336561

Slušnej PR článek .....kupujete palmový olej máme ohromný plantáže, co způsobily devastaci deštných pralesů.....přece není škodlivý na zdraví

+17/0
doporučit
17.2.2017 16:31

V87á51c71l97a92v 53K80o45p42t76a 4924263732

OnaDnes nezklamala, další článek na potírání mýtů , který tvroří další mýty..., nikdo nikde nedefinoval co to znamená superpotravina, je to prostě reklamní slogan. Takže se nemůžeme bavit o tom jak je či není prospěšná a zdravá.

+15/0
doporučit
17.2.2017 8:42

B21o33h94u16m71í20r 19M18r67á89k10a 6695718477524

Palmový olej na smažení je možná dobrý, ale v čokoládách je to hnus a doufám, že to lidi přestanou kupovat a donutí výrobce, aby ho nepoužívali!

+12/0
doporučit
17.2.2017 14:36

L56u26k45á89š 35H98a44v17l75í41č76e64k 6858922783478

Fascinují mě veškeré pitomosti ohledně "zdravého" jídla. Je dobré jíst všechno a v přiměřeném množství. A to je celý. Nic jako "zdravá", "nezdravá" nebo dokonce "super" potravina neexistuje.

+10/0
doporučit
17.2.2017 19:34

Š52á73r34k70a 98K43o62l43á58č23k48o29v60á 8716373309

Dalsi myty o mytech. A za par mesicu zase vyvraceni uz jednou vyvraceneho a tak porad dokola podle aktualnich potreb.

+10/0
doporučit
17.2.2017 17:13

J16a38n 88B26u40r13i90a74n 2753259284740

Palmový olej se v 90. letech prodával ve zdravěnkách jako něco, co bylo in. Kdybych ho po těch samých prodavačkách chtěl dnes, tak by na mě nejspíš volali Chocholouška.

Jinak fritovací oleje jsou u nás zpravidla z řepky. Slunečnicový olej se při fritování přepaluje.

+9/0
doporučit
17.2.2017 8:37

J94a55r33o24s87l52a57v 95M47o75u53č22k63a 3127407218599

No já v prvé řadě nevěřím nikomu, kdo řekne, že můžeme být bez masa. Pravěký člověk byl na mase závislý, protože pak už měl jen bobule a nějaké plody. Žádné brambory, žádné obiloviny. A čas, který uplynul od doby kamenné není tak dlouhý, aby se dramaticky změnil náš organismus. Jsme v podstatě pořád jeskyní lidé homo sapiens sapiens.

A dále je pro mně důležitá studie britských vědců, která uvádí na pravou míru některé mýty ohledně cholesterolu. Zjistili, že zdaleka nejškodlivější pro organismus jsou laciné rostlinné oleje (takže i ten palmový), protože jejich metabolické produkty (to co se ze střev dostane do krve) narušují cévní vystýlku, na což organismus reaguje ukládáním cholesterolu na poškozená místa, tak jako se vám vytvoří strup na poškozené kůži. Mimochodem zjistili, že neexistuje žádná závislost mezi množstvím konzumovaných živočišných tuků a množstvím krevního cholesterolu. Druhou potravinou která způsobuje poškození cevního epitelu je bílý rafinovaný cukr. Takže s dámou od výživy, která nám tady "bourá mýty" nesouhlasím a to dost podstatně.

+10/−2
doporučit
17.2.2017 16:38

J25a55r14o14s56l58a57v 14B62i16r48n81e58r 4938825242878

Ještě jedna poznámka- tvrdit,že rafinovaný slunečnicový olej je nejvhodnější na smažení je dezinformace těžkého kalibru.Doporučoval bych prostudovat termín oxidace mastných kyselin a jeho negativní vliv na zdraví populace.Informace o sóji,masu a mléku odpovídají pravdě.

+7/0
doporučit
17.2.2017 9:42

A48l13o89i33s 40S18t23a40r81ý 3399839757622

Ano, v náplních do čokolád, oplatků apod. zajisté ocením báječnou tepelnou stabilitu palmového oleje a tuto vlastnost bezpochyby upřednostním před ostatními podřadnými atributy, jako je kupř. chuť. Naštěstí tuto moji touhu pochopili už i prémioví výrobci jako Lindt atd.

+6/0
doporučit
17.2.2017 22:13

R38a72d78i24m 60Z68e24h70e48r 3964740203351

Aha, tak palmový olej je ok, sója škodí, bez masa se obejdeme a mléko lze nahradit... dneska v té redakci pracuje každý kdo jde kolem...

+6/0
doporučit
17.2.2017 20:05

J45a19n 23H87r81u70z96a 8744638369307

Přepuštěné máslo je daleko kvalitnější tuk než zde chválený palmový olej a také chutnější.

+8/−2
doporučit
17.2.2017 15:39

P36e83t46r 90D72v73o28ř72á37k 4108771747137

" . . . hlídat si kvalitu a kupovat maso zvířat, která jedí pro ně přirozenou stravu, je s nimi slušně zacházeno a jejich maso není dále vysoce průmyslově upravováno . . . " Ehm, a dá se to vždy ověřit? :-/

+5/0
doporučit
17.2.2017 20:10
Foto

J44i42ř23í 10K26r98a15t24ě23n15a 1721132277927

To je na Chocholuška. Jedni radí to a jiní tohle.

+5/0
doporučit
17.2.2017 16:57
Foto

J56i23ř78í 86Š74a46f57e87r 4761311329977

No to se nám to ale sešlo odborníků v jednom článku. ;-D;-D;-D

+5/0
doporučit
17.2.2017 12:15

R73o77m11a81n34a 66V44a20ň52k48o56v95á 6581639306

Tento článek opět svítí, fakt. Zvláště mě, mimo jiné, zaujalo doporučení používat fritovací olej. Nevím jak takovýto článek může někdo pustit do světa. To je pro autorku tak obtížné si zjistit fakta, zvláště pak, proč je taková nevraživost proti palmovému oleji? Nejde přeci o olej jako potravinu, ale o fakt, že se kvůli němu vypalují lesy, při čemž hyne všechno živé. Dnes musí být člověk opravdu ve střehu u každého článku. A nejhorší na tom je, že si ho přečte někdo, kdo není s věcí obeznámen, nestará se, a uvěří mu. Ono je v něm blábolů víc, než jen o palmovém oleji. Kde je zodpovědnost za sdělené, ptám se. :-/

+7/−3
doporučit
17.2.2017 11:59

D16a22n77a 73P86o55l79a71n59e58c23k12á 3376545567645

K diskusím o nejlepším oleji na smažení- nejlepší olej na smažení neexistuje, jediné řešení je nesmažit.

+5/−1
doporučit
17.2.2017 15:34







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.