Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

M44a69r75c34e63l49a 23K18o27u91ř47i17l52o56v30á 3581521293205

Základem zdravé výživy je především zdravý rozum

+49/0
doporučit
17.2.2017 4:46

V13l97a63d34i66m76í32r 95W77r21h93e40l 6738742208589

On hlavní problém palmového oleje je dopad jeho pěstování na postižené ekosystémy.

A to že ho rvou úplně do všeho :-)

+42/0
doporučit
17.2.2017 8:17

J43a54n 42K33a54i50s36e56r 2598876670118

Na palmovem tuku je nejhorsi to, jakym zpusobem se palma olejna pestuje. Takze jestli se mu vyhybat, tak uz jenom z toho duvodu, jak obrovske oblasti destneho pralese se kvuli nemu nenavratne likviduji vypalovanim. Pred rokem jsem byl v jihovychodni Asii a z toho vsudypritomneho oparu zpusobenym pozary jsem byl docela v soku. Ono by asi bylo tak nejak celkove rozumnejsi konzumovat spis to, co si vypestujeme tady nez to, co nam levne privezou z druheho konce sveta.

+29/0
doporučit
17.2.2017 18:05


O68l30d79ř69i62c57h 92S25c33h75n10a87b59l 4783397570585

Všeho s mírou a poslouchat selský rozum. Já celý život jsem na sádle, které si vyškvařím, jím zeleninu ze zahrady, vařím si džemy z jahod, malin a ovoce, ještě dříve jsem si choval králíky a slepice. Jedno jediné je důležité, nepřežírat se.

+27/0
doporučit
17.2.2017 7:16

M54a72r39t46i88n 55P80e74t16ř76í80k 4202629641171

Mýtus č.8: Bezmyšlenkovitě věřte odborníkům na zdravou výživu ;-);-D

+24/0
doporučit
17.2.2017 12:09

J52a29r11o58s32l88a73v 66B60i32r41n33e88r 4868505262438

Palmový tuk nalezneme v potravinách většinou jako ztužený - čili jako zdroj transmastných kyselin je palmový tuk bezesporu zdraví škodlivý.Autor uvedl tolik nesmyslů,takže všem doporučuji jiné zdroje informací.Než vydáte takový článek ,prostudujte,prosím,všechny nejnovější a dostupné studie na toto téma.

+24/0
doporučit
17.2.2017 9:23

P50ř96e91m13y34s61l 19L13u42k28á58š 2795442230931

Svinstvo palmoveho oleje spociva predevsim v decimaci destnych pralesu, pri rozsirovani plantazi, kde se pestuje. Jima me hruza pri predstave, ze se do roku 2050 plocha kde se palma olejna pestuje ztrojnasobi. !! Nutno podotknout, ze 90% produkce jde jako primes do biopaliv. Aneb v zajmu ekologie v nasich koncinach, zdevastujeme treti svet a jeho prirodni bohatstvi :-/

+22/−1
doporučit
17.2.2017 17:58

J63a70r83o45s16l70a70v 69S67z71p91a68k 6242193658160

Odborníci tato tvrzení uvádějí na pravou míru.,,,,, Odborníci mluví pokaždé jinak;-D

+17/0
doporučit
17.2.2017 16:35

P54a90v72e74l 81S90v93a47t90o80š 2136193116611

Slušnej PR článek .....kupujete palmový olej máme ohromný plantáže, co způsobily devastaci deštných pralesů.....přece není škodlivý na zdraví

+16/0
doporučit
17.2.2017 16:31

M88i32l61a51n 35W53e50l29s80e79r 5882978248881

Milovníkům palmového oleje doporučuji shlédnout nějaký dokument o Sumatře.

Je to tisíckrát horší než žlutá pole řepky v ČR.

+16/0
doporučit
17.2.2017 11:25

V66á59c65l19a24v 17K25o21p37t12a 4144163582

OnaDnes nezklamala, další článek na potírání mýtů , který tvroří další mýty..., nikdo nikde nedefinoval co to znamená superpotravina, je to prostě reklamní slogan. Takže se nemůžeme bavit o tom jak je či není prospěšná a zdravá.

+14/0
doporučit
17.2.2017 8:42

B26o12h64u71m12í38r 22M63r30á78k98a 6355368547574

Palmový olej na smažení je možná dobrý, ale v čokoládách je to hnus a doufám, že to lidi přestanou kupovat a donutí výrobce, aby ho nepoužívali!

+12/0
doporučit
17.2.2017 14:36

Š18á32r69k95a 25K43o89l68á72č78k52o53v41á 8726213349

Dalsi myty o mytech. A za par mesicu zase vyvraceni uz jednou vyvraceneho a tak porad dokola podle aktualnich potreb.

+10/0
doporučit
17.2.2017 17:13

L49u30k46á90š 12H78a24v26l95í84č76e13k 6388862193888

Fascinují mě veškeré pitomosti ohledně "zdravého" jídla. Je dobré jíst všechno a v přiměřeném množství. A to je celý. Nic jako "zdravá", "nezdravá" nebo dokonce "super" potravina neexistuje.

+8/0
doporučit
17.2.2017 19:34

J67a31n 57B66u74r85i15a18n 2653169534550

Palmový olej se v 90. letech prodával ve zdravěnkách jako něco, co bylo in. Kdybych ho po těch samých prodavačkách chtěl dnes, tak by na mě nejspíš volali Chocholouška.

Jinak fritovací oleje jsou u nás zpravidla z řepky. Slunečnicový olej se při fritování přepaluje.

+8/0
doporučit
17.2.2017 8:37

J78a29n 57H23r64u43z90a 8434638609127

Přepuštěné máslo je daleko kvalitnější tuk než zde chválený palmový olej a také chutnější.

+8/−1
doporučit
17.2.2017 15:39

J80a30r44o13s75l61a95v 22M35o87u40č23k34a 3967407658419

No já v prvé řadě nevěřím nikomu, kdo řekne, že můžeme být bez masa. Pravěký člověk byl na mase závislý, protože pak už měl jen bobule a nějaké plody. Žádné brambory, žádné obiloviny. A čas, který uplynul od doby kamenné není tak dlouhý, aby se dramaticky změnil náš organismus. Jsme v podstatě pořád jeskyní lidé homo sapiens sapiens.

A dále je pro mně důležitá studie britských vědců, která uvádí na pravou míru některé mýty ohledně cholesterolu. Zjistili, že zdaleka nejškodlivější pro organismus jsou laciné rostlinné oleje (takže i ten palmový), protože jejich metabolické produkty (to co se ze střev dostane do krve) narušují cévní vystýlku, na což organismus reaguje ukládáním cholesterolu na poškozená místa, tak jako se vám vytvoří strup na poškozené kůži. Mimochodem zjistili, že neexistuje žádná závislost mezi množstvím konzumovaných živočišných tuků a množstvím krevního cholesterolu. Druhou potravinou která způsobuje poškození cevního epitelu je bílý rafinovaný cukr. Takže s dámou od výživy, která nám tady "bourá mýty" nesouhlasím a to dost podstatně.

+9/−2
doporučit
17.2.2017 16:38

J52a13r69o54s18l68a25v 27B80i18r86n85e36r 4618555572158

Ještě jedna poznámka- tvrdit,že rafinovaný slunečnicový olej je nejvhodnější na smažení je dezinformace těžkého kalibru.Doporučoval bych prostudovat termín oxidace mastných kyselin a jeho negativní vliv na zdraví populace.Informace o sóji,masu a mléku odpovídají pravdě.

+6/0
doporučit
17.2.2017 9:42

A82l61o69i98s 60S84t50a61r92ý 3449989947432

Ano, v náplních do čokolád, oplatků apod. zajisté ocením báječnou tepelnou stabilitu palmového oleje a tuto vlastnost bezpochyby upřednostním před ostatními podřadnými atributy, jako je kupř. chuť. Naštěstí tuto moji touhu pochopili už i prémioví výrobci jako Lindt atd.

+5/0
doporučit
17.2.2017 22:13
Foto

J87i35ř48í 60K78r67a75t90ě56n13a 1711532527847

To je na Chocholuška. Jedni radí to a jiní tohle.

+5/0
doporučit
17.2.2017 16:57
Foto

J14i56ř75í 80Š28a84f73e91r 4261481109257

No to se nám to ale sešlo odborníků v jednom článku. ;-D;-D;-D

+5/0
doporučit
17.2.2017 12:15

R75o28m77a39n57a 68V13a60ň35k32o64v97á 6171389946

Tento článek opět svítí, fakt. Zvláště mě, mimo jiné, zaujalo doporučení používat fritovací olej. Nevím jak takovýto článek může někdo pustit do světa. To je pro autorku tak obtížné si zjistit fakta, zvláště pak, proč je taková nevraživost proti palmovému oleji? Nejde přeci o olej jako potravinu, ale o fakt, že se kvůli němu vypalují lesy, při čemž hyne všechno živé. Dnes musí být člověk opravdu ve střehu u každého článku. A nejhorší na tom je, že si ho přečte někdo, kdo není s věcí obeznámen, nestará se, a uvěří mu. Ono je v něm blábolů víc, než jen o palmovém oleji. Kde je zodpovědnost za sdělené, ptám se. :-/

+7/−3
doporučit
17.2.2017 11:59

D50a45n13a 91P35o64l97a74n59e34c73k35á 3466345527875

K diskusím o nejlepším oleji na smažení- nejlepší olej na smažení neexistuje, jediné řešení je nesmažit.

+5/−1
doporučit
17.2.2017 15:34

P20e44t42r 49D49v42o65ř90á32k 4188381757487

" . . . hlídat si kvalitu a kupovat maso zvířat, která jedí pro ně přirozenou stravu, je s nimi slušně zacházeno a jejich maso není dále vysoce průmyslově upravováno . . . " Ehm, a dá se to vždy ověřit? :-/

+4/0
doporučit
17.2.2017 20:10

R48a66d93i61m 78Z79e58h20e58r 3814200293891

Aha, tak palmový olej je ok, sója škodí, bez masa se obejdeme a mléko lze nahradit... dneska v té redakci pracuje každý kdo jde kolem...

+4/0
doporučit
17.2.2017 20:05







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.