- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Bod dva u chleba postrada preneseni testa do osatku, prazdna vysypana osatka vam pod uterkou fakt nevykyne :P
Tyhle recepty jsou fakt vychytany..
Nevím, jestli autor článku někdy opravdu tráví víkendy, či dovolenou na chalupě, daleko od civilizace. Ale dle doporučených "jednoduchých receptů " bych si troufla tvrdit, že ne. Nebo tam v pátek přijíždí s nákupem jak na vánoce.. Máslo je na chalupě vhodnější na chleba, rozhodně bych ho půlku nespotrebovala do nějaké rolády. Lískové oříšky, kakao atd..? to je fakt na seznam a velký nákup.
Rychlý hrníčkový recept na buchtu. Hrníček hrubé, 1 hr polohrubé, 1 hr cukru, 1 vejce, prášek do pečiva, hrnek mléka, nejlépe kyselého, půl hr. oleje. Zamíchat, dát na plech(vymazat, vysypat), může se dát kompot, nebo po upečení namazat džemem. Místo mléka může být i bílý jogurt. Za půl hodiny upečení.
Tomu rikame u nas buchtanda.
do olejový hrnkový bábovky Vám stačej dvě vejce, proč 4? a když do ní rozmačkáte banán, tak stačí jen jedno....
Tak zrovna pečení chleba bych neoznačila za rychlou činnost. To abych zadělala už večer v pátek a vstala ve tři, abych byla na snídani s chlebem hotová. A to nepočítám, že má pak čerstvě napečený chleba ještě 12 hodin stát, aby se nedrolil.
Přesně, a hlavně, kdo má na chalupě všechny ty ingredience? To je zase slátanina. Si jedu odpocinout a ne vyvarovat a péct.
Trávit vikend daleko od civilizace pecenim chleba? Ne, díky.
Cestou koupím nějaký dobrý místní v malé pekárně