Diskuze

Křupavá snídaně přímo z trouby. Pivní rohlíky, žitný chléb a ciabatta

V Česku sní každý člověk 40 kilogramů chleba za rok. Nemusíte si ho ale všechen nutně kupovat, chutné rohlíky i chleba si doma zvládnete upéct sami doma, klidně i v neděli.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LK

Kvasnice jsou droždí nebo je to ještě něco jiného? A pokud to není droždí, tak kde se to dá běžně sehnat?

0 0
možnosti
JB

To akože má byť jedno, či dám 500g múky alebo len 300g múky do toho cesta na pivné rožky?8-o

0 0
možnosti
PB

P62a74v63e79l 71B43í45n15a

15. 1. 2017 18:55

Olivový olej do ciabatty, proč ne, ale proč jím proboha dochucovat žitný chléb a rohlíky? Do chleba nic a do rohlíků sádlo...

4 0
možnosti
ŠB

Kvásek? Zbytočnosť - stačia obyčajné kvasnice, dokonca aj sušené.

0 5
možnosti
MP

Je to chuťově dost podstatný rozdíl. S kvasnicemi dostanete akorát chlebovou buchtu na úrovni kauflandského drobiváku.

10 0
možnosti
PH

P86a55v22e36l 20H65e21k

14. 1. 2017 10:52

Slintám jak čokl.

3 0
možnosti

dovolím si přidat recept na vynikající pečivo, které jsem dříve pekl...bez kvásku, ale s kvasnicema........ 400-450g celozrnné žitné mouky, 200g bílé hladké mouky, 400-450 ml vody, 25-50ml oliv.oleje extra virgin, cca 12g kvasnic, 1-2 ČL soli, kmín + nějaké koření (mletý koriandr, fenykl, anýz..), PL třtinového cukru nebo medu, přidávám ještě slunečnicová semínka. tekutiny se davají první. Pekárna mi to zamíchá a vykyne, pak z toho udělam malé bulky (cca 18ks na 2 plechy) necham pár minut kynout, a pak cca pul hodky v elektrické troubě na 180-200st.

1 0
možnosti
TD

Díky, úplně se mi sbíhají sliny.

0 0
možnosti