Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

M61i53c24h75a86l 60G61r45e30š54l28i39k 9471106792876

Ryba ako ryba. :-)

"Mamíííí, mamíííí.. ja chcem na vianoce šteniatko!"

"Nevymýšľaj. Všetci majú kapra!"

+35/0
doporučit
16.12.2016 0:47

L18i55d79k80a 11Z86e81l23i44n88k53o72v65á 2161390853314

když jsem paní doktorku viděla naposledy, poněkud nám přibrala. Buď její skvělé rady nepomáhají nebo na ni dolehl "přechod", což se opravdu stává. Já myslím, že když si dám jednou za rok co mi chutná, že to mému tělu neuškodí, že si dám tradiční české vánoční jídlo, tak to neznamená, že toho zblafnu tunu...střídmě a je po problému. Ať se cpe lososem, mně nechutná;-D

+38/−1
doporučit
16.12.2016 7:46

P45a71v21e91l 60J69e61ř21á11b51e54k 7881312574817

Je to hrozný - kouknout se na talíř a místo řízku vidět bílkoviny, tuky a kalorie.

Zlaté přísloví - "nevědomost hříchu nečiní".

+30/0
doporučit
16.12.2016 1:00


R10a91d68e16k 95K34o13p59a66r 4428611522719

Souboj mezi tradicí a "zdravým" životním stylem...

Pokud si člověk dá porci smaženého kapra a k tomu pár dkg salátu, nic se mu nestane. Možná nebude dostatečně trendy, ale to je tak všechno.

Ano, i na Štědrý večer se dá pást rukolový salát se semínky a klíčky... Ale proč?

Tradiční pokrm je tradiční pokrm. A člověk nemusí sežrat 2 kila salátu a pak mít žlučníkovej záchvat, přeci....

+28/−1
doporučit
16.12.2016 10:19

P17e71t64r 47B87u52r25e63š 7181750251945

Nevím zda to tu někdo v diskuzi zmínil, proto to připomenu. Na slovenské STV pustili dokument jistého francouzského vědce, který se zajímal o chov lososa v Norsku. Shrnu to, buďte velmi ostražití. Do krmiva této ryby byli přidávány insekticidy (přímo ve výrobě z barelu), který měl stabilizovat tuky. Ryby měly malformace a byly zpětně mlety do krmiva. Vrcholem bylo, že za touto firmou jako jedna z řady byla vysoce postavená úřednice z ministerstva. Rozbory z těchto ryb dělány myslím ve Francii a výsledky ... Žádná odezva na dotazy tohoto člověka, zatajování ... Nechápu proč tento dokument neběžel i u nás v České televizi ? Raději snad nevidět. To samozřejmě neznamená, že se to neděje i jinde, včetně nás, ale milovníci lososa buďte opatrní !

+16/0
doporučit
16.12.2016 12:10
Foto

O19n29d89ř84e40j 68R55e67m95e90š 3644241696785

Dam si lososa a cigo :) lol

+16/0
doporučit
16.12.2016 0:41

Š35á20r67k61a 34M28a17t19y49á92š78o88v50á 1421145662469

Cajthamlová,která neumí uvařit ani rybí polívku tu bude něco vykládat, prej bahňák - ty náno, kapr se musí nechat vyplavat,neprodaj ti kapra vylovenýho ode dna rybníka..ale kapra vylovenýho koncem října,co se vyplavává v sádkách....navíc vývar se dělá z hlav a kostí a případně odřezků..mlíčí je výborné na polívkové knedlíčky a jikry přidané do svítku,k čistému rybímu vývaru (ne do klasické rybí polévky) , jsou naprosto luxusní.!!

+19/−1
doporučit
16.12.2016 13:48

J83a91n89a 10K25u83b68o81v11á 6919952138210

Dám si kapra a moc se těším. K tomu salát a nebude to mít chybu.:-)

+16/−1
doporučit
16.12.2016 8:49

J80a98n32a 28N73ě89m52e49č24k90o76v11á 3193504901606

Buch.. buch... rány hlavou do stolu. Kolik člověk reálně přibere z dvousetgramové porce kapra??? Po celodenním hladovění?

A dokonce i když normální člověk na Vánoce nabere dvě tři kila, normálním pohybem to "vychodí" ani nemrkne za dva měsíce! V čem prokristapána lidi pořád vidí problém???

Ono řešit, jestli jeden den v roce kapra nebo lososa kvůli dietě už je taky ale forma úchylky. :-/

+13/0
doporučit
16.12.2016 21:41

P78e14t35r 90K33o27l40á76ř 8885341945831

A přitom je tolik výborných ryb z českých rybníků - např. candát nebo štika. Paní z článku raději obarveného vykrmeného lososa s antibiotiky..

+18/−2
doporučit
16.12.2016 8:02

A91l52e26n24a 22B45o80r96o89v28á 2234403761936

Jen ať si dá lososa - vykrmenyho na sadkach jako prase... kdyby lidi věděli, jak to s celm lososem je... ale móda je móda, před pár lety byl na talířích pangas, dnes losos... každému co jeho jest.

+23/−4
doporučit
16.12.2016 5:43

R43o77s98t33i23s73l28a89v 50Š23i91g76u30t 4577800903503

Paní Cajthamlová ať si jí co chce.A je mi líto všech,kteří tyhlety Cajthamlové a jí podobné potřebují a poslouchají...Já snad neznám člověka který by mi byl více nesympatický než tahle paní.Možná ještě Šmucler&Šmuclerová...

+12/0
doporučit
16.12.2016 10:24

E83l64i56s65k31a 47D60u85r95u15z 7207628881850

Kdyby jen pani lekarka vedela, ze krome vitaminu E ten jeji losos obsahuje i koktejl jedu,... pokud si tedy kupuje lososa z chovu a nikoliv divokeho. Takze za mne, zlaty cesky kapr ;-)

+16/−3
doporučit
16.12.2016 1:14
Foto

T21o59m56á33š 95H98a89l11b80i19c73h 9618746113304

Já si dám českého kapra a to nejen na Vánoce! Miluju kapří maso,pro mě to je skvělá ryba prostě....losos chutná úžasně,ale od tý doby co vím jak funguje jeho chov ho nekupuji :'(

+13/−2
doporučit
16.12.2016 9:44

M67a60r49e18k 36T71o56m21á46š 9774555606717

Nechapu co na tom lososovi narvaneho někde z farmy lidi pořád vidí

+14/−3
doporučit
16.12.2016 0:36

K37a76t23e79ř87i33n16a 65F69e10n57c93l51o93v62á 8753557578843

Losos a cigárko...no jo, hlavně, že káže o zdravém životním stylu

+8/0
doporučit
16.12.2016 7:45

B84e83d75ř46i58c22h 80S58m49e13t45a86n28a 9527388398534

Vanocni kapr je vic jak mesic po vylovu v cisty vode a celou tu dobu nezere nic spatnyh a muzete si ho vzit zivyho az domu, ale dle odbornice na vsechno je to bahnak.Ona si radsi da cerstvyho lososa co prijel pres pul sveta a v obchode ceka dalsich nekolik dni na svuj dalsi osud.

Proc pani radsi nemlci?

+10/−2
doporučit
16.12.2016 5:43

I41v60a81n 86M76i24n12á90ř 7492604417301

.. "maso kapra nedává polévce dostatečně silnou chuť". Proto se vaří hlavy a používá z nich jejich jemné maso. Jikry je nejlépe osmahnout na pánvi s máslem. Tvrzení paní doktorky, že jí kapr připadá bahnitý - již dávno není nutné brát vážně. Tuto vlastnost ryby ztrácí, po určené době v sádkách - odkud jsou následně připraveny na trh.

+8/−1
doporučit
16.12.2016 11:12

H61o58n69z31a 96P74l86á52n11k75a 9316748528

Občas jí potkám u nás na Žižkově a jedno mi nejde do hlavy... Když ta paní jí tak zdravě, proč je s prominutím, tlustá jako prase?!

+10/−3
doporučit
16.12.2016 0:44

H56e26l65e64n69a 75V97e64v33e31r24k96o13v97a 3179607

Já abych něco nepokazila tak si dám všechno.Odpoledne tatarák z lososa,večer kapra nebo tresku,bez trojobalu,to fakt nemusím,vídeňský bramborový salát,samozřejmě rybí polévku.A klidně i slávky,ale asi až na druhý den.A ráno tresčí játra,ty jsou taky parádní.R^

+6/0
doporučit
16.12.2016 9:22

M44a66r71t30i26n28a 51T85r26o95j54a63n51o10v39á 5833608215

Mohl by některý z přítomných odborníků, jimiž se diskuse jen hemží, prozradit to tajemství, kterými strašnými jedy jsou tedy ti farmoví lososi krmeni? Tady každý vždy jen tajemně naznačí, jaká hrůza ty farmy a jejich produkty jsou, ale detaily už si cudně ponechá pro sebe. Skoro by to i mohlo vypadat, že to vůbec netuší a jen si tak plácají játra...

Jinak na Vánoce si dám kapra, protože je to tradice, a jeho výživové hodnoty jsou mi úplně u zádě, i když je pravda, že to nijak mimořádně chutná ryba není (stejně jako všechny býložravé ryby). Lososem a ostatními je možno se ad nauseam tláskat celoročně.

+6/0
doporučit
16.12.2016 7:39

M34a66r85t34i84n 89H64a31l95á34š48e17k 2100702878454

Každý by měl jíst, co mu chutná. My jíme lososa a bramborový salát na Štědrý večer už asi 15 let. Na Hod Boží , turkey, (krocana).

+6/0
doporučit
16.12.2016 4:47

P49a41v63e12l 32N39e96d24ě77l53a 5786520114801

Ta ženská je tak protivná, že mě veškerá vánoční nálada úplně přešla.

+5/0
doporučit
16.12.2016 6:22

J30a83n 23Z52a85h82r93a57d42n86í40č60e95k 1542614778

Vážená lékařko! Já se nacpu,až k prasknutí! Už se na to těším! :)

+5/0
doporučit
16.12.2016 1:44

T88o54m91á63š 64K89o51r96e19c 9117365884194

Já teda kapra jím, protože mi chutná. Navíc, pěkná porce kapra bude stejně obsahovat více bílkovin, než malá porcička lososa, ne?

+5/−1
doporučit
16.12.2016 8:22







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.