Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

M35i77c47h39a14l 13G83r85e10š25l74i77k 9241236182966

Ryba ako ryba. :-)

"Mamíííí, mamíííí.. ja chcem na vianoce šteniatko!"

"Nevymýšľaj. Všetci majú kapra!"

+35/0
doporučit
16.12.2016 0:47

L82i84d53k73a 74Z64e72l20i57n55k28o77v76á 2851330873624

když jsem paní doktorku viděla naposledy, poněkud nám přibrala. Buď její skvělé rady nepomáhají nebo na ni dolehl "přechod", což se opravdu stává. Já myslím, že když si dám jednou za rok co mi chutná, že to mému tělu neuškodí, že si dám tradiční české vánoční jídlo, tak to neznamená, že toho zblafnu tunu...střídmě a je po problému. Ať se cpe lososem, mně nechutná;-D

+38/−1
doporučit
16.12.2016 7:46

P40a23v27e67l 93J79e49ř61á26b65e84k 7671522774527

Je to hrozný - kouknout se na talíř a místo řízku vidět bílkoviny, tuky a kalorie.

Zlaté přísloví - "nevědomost hříchu nečiní".

+30/0
doporučit
16.12.2016 1:00


R48a29d79e27k 64K12o75p59a23r 4748281552569

Souboj mezi tradicí a "zdravým" životním stylem...

Pokud si člověk dá porci smaženého kapra a k tomu pár dkg salátu, nic se mu nestane. Možná nebude dostatečně trendy, ale to je tak všechno.

Ano, i na Štědrý večer se dá pást rukolový salát se semínky a klíčky... Ale proč?

Tradiční pokrm je tradiční pokrm. A člověk nemusí sežrat 2 kila salátu a pak mít žlučníkovej záchvat, přeci....

+28/−1
doporučit
16.12.2016 10:19

P65e18t32r 38B50u88r61e81š 7941780251895

Nevím zda to tu někdo v diskuzi zmínil, proto to připomenu. Na slovenské STV pustili dokument jistého francouzského vědce, který se zajímal o chov lososa v Norsku. Shrnu to, buďte velmi ostražití. Do krmiva této ryby byli přidávány insekticidy (přímo ve výrobě z barelu), který měl stabilizovat tuky. Ryby měly malformace a byly zpětně mlety do krmiva. Vrcholem bylo, že za touto firmou jako jedna z řady byla vysoce postavená úřednice z ministerstva. Rozbory z těchto ryb dělány myslím ve Francii a výsledky ... Žádná odezva na dotazy tohoto člověka, zatajování ... Nechápu proč tento dokument neběžel i u nás v České televizi ? Raději snad nevidět. To samozřejmě neznamená, že se to neděje i jinde, včetně nás, ale milovníci lososa buďte opatrní !

+16/0
doporučit
16.12.2016 12:10
Foto

O72n33d22ř47e16j 35R88e13m49e34š 3384651536705

Dam si lososa a cigo :) lol

+16/0
doporučit
16.12.2016 0:41

Š96á37r46k66a 53M29a61t93y14á59š57o61v39á 1111885892659

Cajthamlová,která neumí uvařit ani rybí polívku tu bude něco vykládat, prej bahňák - ty náno, kapr se musí nechat vyplavat,neprodaj ti kapra vylovenýho ode dna rybníka..ale kapra vylovenýho koncem října,co se vyplavává v sádkách....navíc vývar se dělá z hlav a kostí a případně odřezků..mlíčí je výborné na polívkové knedlíčky a jikry přidané do svítku,k čistému rybímu vývaru (ne do klasické rybí polévky) , jsou naprosto luxusní.!!

+19/−1
doporučit
16.12.2016 13:48

J33a11n11a 73K38u52b47o74v67á 6919662528260

Dám si kapra a moc se těším. K tomu salát a nebude to mít chybu.:-)

+16/−1
doporučit
16.12.2016 8:49

J82a93n72a 96N28ě63m53e58č21k71o69v21á 3393184871576

Buch.. buch... rány hlavou do stolu. Kolik člověk reálně přibere z dvousetgramové porce kapra??? Po celodenním hladovění?

A dokonce i když normální člověk na Vánoce nabere dvě tři kila, normálním pohybem to "vychodí" ani nemrkne za dva měsíce! V čem prokristapána lidi pořád vidí problém???

Ono řešit, jestli jeden den v roce kapra nebo lososa kvůli dietě už je taky ale forma úchylky. :-/

+13/0
doporučit
16.12.2016 21:41

P72e59t12r 60K44o71l41á52ř 8685321985931

A přitom je tolik výborných ryb z českých rybníků - např. candát nebo štika. Paní z článku raději obarveného vykrmeného lososa s antibiotiky..

+18/−2
doporučit
16.12.2016 8:02

A29l77e60n68a 37B60o43r74o67v65á 2144693351216

Jen ať si dá lososa - vykrmenyho na sadkach jako prase... kdyby lidi věděli, jak to s celm lososem je... ale móda je móda, před pár lety byl na talířích pangas, dnes losos... každému co jeho jest.

+23/−4
doporučit
16.12.2016 5:43

R74o88s39t14i27s22l38a86v 20Š29i16g50u65t 4477310403543

Paní Cajthamlová ať si jí co chce.A je mi líto všech,kteří tyhlety Cajthamlové a jí podobné potřebují a poslouchají...Já snad neznám člověka který by mi byl více nesympatický než tahle paní.Možná ještě Šmucler&Šmuclerová...

+12/0
doporučit
16.12.2016 10:24

E58l41i54s63k90a 92D19u51r11u56z 7537828141920

Kdyby jen pani lekarka vedela, ze krome vitaminu E ten jeji losos obsahuje i koktejl jedu,... pokud si tedy kupuje lososa z chovu a nikoliv divokeho. Takze za mne, zlaty cesky kapr ;-)

+16/−3
doporučit
16.12.2016 1:14
Foto

T96o89m19á59š 66H62a39l28b80i80c89h 9908506493304

Já si dám českého kapra a to nejen na Vánoce! Miluju kapří maso,pro mě to je skvělá ryba prostě....losos chutná úžasně,ale od tý doby co vím jak funguje jeho chov ho nekupuji :'(

+13/−2
doporučit
16.12.2016 9:44

M20a77r36e46k 35T59o21m93á66š 9204965466937

Nechapu co na tom lososovi narvaneho někde z farmy lidi pořád vidí

+14/−3
doporučit
16.12.2016 0:36

K74a21t81e43ř36i24n22a 53F74e38n70c72l90o29v22á 8733827108113

Losos a cigárko...no jo, hlavně, že káže o zdravém životním stylu

+8/0
doporučit
16.12.2016 7:45

B67e12d80ř45i74c55h 67S66m46e78t24a92n55a 9647918338154

Vanocni kapr je vic jak mesic po vylovu v cisty vode a celou tu dobu nezere nic spatnyh a muzete si ho vzit zivyho az domu, ale dle odbornice na vsechno je to bahnak.Ona si radsi da cerstvyho lososa co prijel pres pul sveta a v obchode ceka dalsich nekolik dni na svuj dalsi osud.

Proc pani radsi nemlci?

+10/−2
doporučit
16.12.2016 5:43

I69v18a57n 23M34i17n65á13ř 7972754617681

.. "maso kapra nedává polévce dostatečně silnou chuť". Proto se vaří hlavy a používá z nich jejich jemné maso. Jikry je nejlépe osmahnout na pánvi s máslem. Tvrzení paní doktorky, že jí kapr připadá bahnitý - již dávno není nutné brát vážně. Tuto vlastnost ryby ztrácí, po určené době v sádkách - odkud jsou následně připraveny na trh.

+8/−1
doporučit
16.12.2016 11:12

H90o81n92z37a 95P44l36á72n39k45a 9676808568

Občas jí potkám u nás na Žižkově a jedno mi nejde do hlavy... Když ta paní jí tak zdravě, proč je s prominutím, tlustá jako prase?!

+10/−3
doporučit
16.12.2016 0:44

H55e16l95e23n76a 27V35e36v87e67r23k91o53v53a 3779727

Já abych něco nepokazila tak si dám všechno.Odpoledne tatarák z lososa,večer kapra nebo tresku,bez trojobalu,to fakt nemusím,vídeňský bramborový salát,samozřejmě rybí polévku.A klidně i slávky,ale asi až na druhý den.A ráno tresčí játra,ty jsou taky parádní.R^

+6/0
doporučit
16.12.2016 9:22

M79a71r57t91i15n77a 86T42r10o27j68a56n96o42v39á 5713888425

Mohl by některý z přítomných odborníků, jimiž se diskuse jen hemží, prozradit to tajemství, kterými strašnými jedy jsou tedy ti farmoví lososi krmeni? Tady každý vždy jen tajemně naznačí, jaká hrůza ty farmy a jejich produkty jsou, ale detaily už si cudně ponechá pro sebe. Skoro by to i mohlo vypadat, že to vůbec netuší a jen si tak plácají játra...

Jinak na Vánoce si dám kapra, protože je to tradice, a jeho výživové hodnoty jsou mi úplně u zádě, i když je pravda, že to nijak mimořádně chutná ryba není (stejně jako všechny býložravé ryby). Lososem a ostatními je možno se ad nauseam tláskat celoročně.

+6/0
doporučit
16.12.2016 7:39

M76a61r59t16i83n 97H44a42l63á92š34e24k 2130902818934

Každý by měl jíst, co mu chutná. My jíme lososa a bramborový salát na Štědrý večer už asi 15 let. Na Hod Boží , turkey, (krocana).

+6/0
doporučit
16.12.2016 4:47

P66a65v94e33l 64N49e37d18ě80l76a 5986660784891

Ta ženská je tak protivná, že mě veškerá vánoční nálada úplně přešla.

+5/0
doporučit
16.12.2016 6:22

J34a82n 30Z63a20h11r20a29d65n72í92č69e45k 1322494748

Vážená lékařko! Já se nacpu,až k prasknutí! Už se na to těším! :)

+5/0
doporučit
16.12.2016 1:44

T13o64m65á24š 48K72o15r93e19c 9217215324964

Já teda kapra jím, protože mi chutná. Navíc, pěkná porce kapra bude stejně obsahovat více bílkovin, než malá porcička lososa, ne?

+5/−1
doporučit
16.12.2016 8:22





mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.