Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Luxusní houbový kuba podle šéfkuchaře Jana Punčocháře

Houbový kuba je klasické české vánoční jídlo, na které se však v některých domácnostech zapomíná. Je to velká škoda, protože tradiční recept rozhodně není zastaralý. O své tipy na tuto pochoutku se s námi podělil uznávaný šéfkuchař Jan Punčochář.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M72a86r50t35i78n 12S59v13o60b21o60d55a 4825765646812

Jeste ze mam doma pritele, co umi varit opravdu luxusne a i po 10 letech prekvapi V

0/0
19.12.2016 2:06

P91a50v64e69l 51S97o75u44č59e28k 7914372187195

Na muj vkus malo lanyzu, krevet a kaviaru..

+5/0
17.12.2016 21:30
Foto

J34a42n42a 73K10o98z15á89k72o17v33á 67V37o19l74r22á37b26o54v69á 9503934795601

No, nevím. Asi jsou různé krajové varianty. Ale u nás kdybych naservírovala kubu takhle "rozblemcaného", tak to nikdo jíst nebude. Ale fotky jsou to pěkné!

+2/−1
17.12.2016 20:53


L90u18c27i98e 36L12i67c10h83n67o82v52s45k57á 6439319177908

Vino do kuby? Možná luxusní, ale za mě prasarna...

+7/−1
17.12.2016 20:50

P50a59v79e78l 89S51o76u31č18e27k 7254792927795

Proboha dejte tomu klukovi už toho mišelína, dyť je nešťastnej...

+1/0
17.12.2016 20:44

P72a91v79e29l 48S23o80u54č17e95k 7644692197895

Luxusní kuba?? To jako fakt? Jídlo těch nejchudších lidí ve spojení se slovem luxus???Proboha dejte mu už toho michelina, vždyť to je hrozný jak ten kluk trpí... Už fakt blázní..:(

+5/0
17.12.2016 20:26

C53h53r72i19s22t16a 71F72r68o49l57k46o30v46á 8590893781746

Ať se na mne pan šéfkuchař nezlobí, ale je to prznění staročeského kuby!

+4/−1
17.12.2016 19:44

J50a67n71a 52S77t70e39h37l71í12k45o97v33á 2829550210606

Luxus na talíři ;-D

0/0
17.12.2016 12:32

P98a36v70e36l 29K70h59a84i18l 2568789732328

Takové množství jídla na tak velkém talíři je opravdu luxus, cena bude jistě lidová. Rv

+1/−1
17.12.2016 12:22

J17a86n59a 14V78a39l25d13r84o11v65á 2430453412457

Nerozumím tomu principu: šéfkuchař by měl podle mě dbát na použití sezónních potravin. Do kuby se odjakživa dávaly sušené hříbky, protože ty čerstvé prostě nebyly. A z restaurací chodím nejraději do těch, které mění nabídku podle toho, co právě u nás roste.

+8/0
17.12.2016 10:39

L95a47d22i48s95l62a14v 78J27o74d24l96o45v32s17k20i 2540285257321

Pan kuchař asi nikdy českého kubu neviděl

+4/0
17.12.2016 10:11

M70a74r25t94i94n 17H80a68l21i67l50o28v14i26č 3483755203829

To je porce jak pro vrabce, nechápu kdo může za takový demoverze jídla utrácet prachy.

+7/−2
17.12.2016 7:40

M36i20r68o89s95l98a10v 21S49l88á87m64a 1431353345865

Vánoční kuba: na másle orestujeme čerstvé zimní hříbky ;-D...

+8/0
17.12.2016 7:31

M26i80l24a50n 72K80a67l19l71a 5462154130399

Nežijeme za komára pane. Dnes už opravdu seženete čerstvé hřiby, okurky, rajčata, různé druhy salátů, ovoce a opravdu už nebudete čekat frontu na zelené pomeranče z Kuby. Nazdar

0/−4
17.12.2016 7:49

M94i14r13o93s15l51a14v 49S44l64á56m15a 1971173805575

Nemaje nadbytek volného času nechodím zřejmě do těch správných obchodů – čerstvé hříbky jsem v prosinci vážně neviděl. Kde se dají zakoupit?

P.S. Pokud jste mi hodlal sdělit, že se skutečně kdesi dají v prosinci koupit čerstvé hříbky, tak jste informaci o okurkách, rajčatech, salátech, ovoci, komárech a frontě na zelené kubánské pomeranče mohl vynechat, pane :-/ ...

+5/0
17.12.2016 8:12

M70i77l61a62n 69K89a23l88l93a 5112214680949

Kdo hledá najde.....snažte se. Vy jste začal rýpat první.

0/0
17.12.2016 8:14

M19a38r89t38i74n 43V85a58š69i38n32a 2409806732761

Pokud to nemáte z ruky, tak ve Vídni na Naschmarktu mimo jiné čerstvé hříbky a lišky seženete.

+1/−1
17.12.2016 8:49
Foto

T74o15m17á34š 62D20v63o64ř57á41k 3605423516426

Jo, to je za bukem. ;-)

+1/0
17.12.2016 13:03

M13a90r62t20i47n 33V94a60š94i69n27a 2529816372911

No třeba pro mě jo ;-)

0/0
18.12.2016 1:09

Z13b91y41n67ě82k 18H29l34á45s62n86ý 3844757795739

A můžete nám prozradit odkuď jsou?

0/0
18.12.2016 6:46

K20a84t53e97ř36i86n88a 36V88a21š65á37k81o22v72á 5661492469225

tradicni jidlo se delalo z toho, co zrovna bylo po ruce,a ne z toho, co bude mozne diky globalizaci jednou zakoupit v supermarketu. Houby se tam davaly susene, rozhodne ne cerstve. Davno pred komarem

O vinu nemluvim, to je naprosta blbina....

Takze tohle teda fakt s tradicnim Kubou nema nic spolecnyho

+1/−1
18.12.2016 14:27

J75a14n 67K39u58r11e45k 3184547893224

Proč je na fotce ten špinavej talíř?

+2/−1
17.12.2016 6:20

B86e42d72ř20i93c46h 77S71m51e47t14a64n54a 9777558288174

To jidlo na fotce ma bejt kuba?

+2/0
17.12.2016 5:42

L67i18b80o74r 21S18k39ý37p96a19l49a 7398963372870

Vypadá to jak "kostka ve skluzu". Jsem zvědavý, kdy začnou servírovat malý předkrm na půlmetrový talíř, který pochopitelně na většině plochy "ušpiní" malým množstvím omáčky tak, aby se nedala sníst, ale musela zůstat rozpatlaná na tom obrovském talíři. Nevím, co to je za módu.

+17/−1
17.12.2016 1:30







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.