Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Luxusní houbový kuba podle šéfkuchaře Jana Punčocháře

Houbový kuba je klasické české vánoční jídlo, na které se však v některých domácnostech zapomíná. Je to velká škoda, protože tradiční recept rozhodně není zastaralý. O své tipy na tuto pochoutku se s námi podělil uznávaný šéfkuchař Jan Punčochář.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M18a38r88t77i57n 31S65v60o13b46o33d97a 4255265336542

Jeste ze mam doma pritele, co umi varit opravdu luxusne a i po 10 letech prekvapi V

0/0
19.12.2016 2:06

P58a67v51e91l 61S27o21u55č57e47k 7294382687325

Na muj vkus malo lanyzu, krevet a kaviaru..

+5/0
17.12.2016 21:30
Foto

J11a71n38a 60K51o19z13á29k62o82v12á 86V23o41l97r71á24b13o45v50á 9623124835941

No, nevím. Asi jsou různé krajové varianty. Ale u nás kdybych naservírovala kubu takhle "rozblemcaného", tak to nikdo jíst nebude. Ale fotky jsou to pěkné!

+2/−1
17.12.2016 20:53


L89u95c81i41e 40L37i91c96h37n11o73v93s46k72á 6179299347948

Vino do kuby? Možná luxusní, ale za mě prasarna...

+7/−1
17.12.2016 20:50

P84a49v15e48l 85S22o83u42č43e83k 7874152307275

Proboha dejte tomu klukovi už toho mišelína, dyť je nešťastnej...

+1/0
17.12.2016 20:44

P75a48v63e69l 77S72o90u70č84e73k 7844482467615

Luxusní kuba?? To jako fakt? Jídlo těch nejchudších lidí ve spojení se slovem luxus???Proboha dejte mu už toho michelina, vždyť to je hrozný jak ten kluk trpí... Už fakt blázní..:(

+5/0
17.12.2016 20:26

C98h17r82i20s55t76a 61F78r56o13l83k97o97v95á 8530133901176

Ať se na mne pan šéfkuchař nezlobí, ale je to prznění staročeského kuby!

+4/−1
17.12.2016 19:44

J83a97n55a 81S12t39e56h43l33í98k75o29v10á 2499600840356

Luxus na talíři ;-D

0/0
17.12.2016 12:32

P59a72v42e38l 67K48h29a44i79l 2718789752478

Takové množství jídla na tak velkém talíři je opravdu luxus, cena bude jistě lidová. Rv

+1/−1
17.12.2016 12:22

J66a92n65a 10V49a89l78d95r76o36v76á 2310763852587

Nerozumím tomu principu: šéfkuchař by měl podle mě dbát na použití sezónních potravin. Do kuby se odjakživa dávaly sušené hříbky, protože ty čerstvé prostě nebyly. A z restaurací chodím nejraději do těch, které mění nabídku podle toho, co právě u nás roste.

+8/0
17.12.2016 10:39

L55a63d32i22s72l45a79v 70J62o49d45l77o21v11s40k59i 2800955657151

Pan kuchař asi nikdy českého kubu neviděl

+4/0
17.12.2016 10:11

M20a28r59t59i80n 88H57a33l95i20l60o80v88i72č 3793565583169

To je porce jak pro vrabce, nechápu kdo může za takový demoverze jídla utrácet prachy.

+7/−2
17.12.2016 7:40

M39i66r95o40s25l64a70v 77S77l64á26m54a 1791643715755

Vánoční kuba: na másle orestujeme čerstvé zimní hříbky ;-D...

+8/0
17.12.2016 7:31

M39i95l13a51n 33K24a22l82l59a 5122674550159

Nežijeme za komára pane. Dnes už opravdu seženete čerstvé hřiby, okurky, rajčata, různé druhy salátů, ovoce a opravdu už nebudete čekat frontu na zelené pomeranče z Kuby. Nazdar

0/−4
17.12.2016 7:49

M40i53r81o53s50l38a69v 74S93l63á87m80a 1131343405775

Nemaje nadbytek volného času nechodím zřejmě do těch správných obchodů – čerstvé hříbky jsem v prosinci vážně neviděl. Kde se dají zakoupit?

P.S. Pokud jste mi hodlal sdělit, že se skutečně kdesi dají v prosinci koupit čerstvé hříbky, tak jste informaci o okurkách, rajčatech, salátech, ovoci, komárech a frontě na zelené kubánské pomeranče mohl vynechat, pane :-/ ...

+5/0
17.12.2016 8:12

M25i55l88a15n 59K76a76l15l35a 5912274820469

Kdo hledá najde.....snažte se. Vy jste začal rýpat první.

0/0
17.12.2016 8:14

M38a56r18t65i46n 33V81a72š13i51n94a 2959806742171

Pokud to nemáte z ruky, tak ve Vídni na Naschmarktu mimo jiné čerstvé hříbky a lišky seženete.

+1/−1
17.12.2016 8:49
Foto

T31o47m97á82š 43D67v13o23ř62á95k 3385633486566

Jo, to je za bukem. ;-)

+1/0
17.12.2016 13:03

M61a33r55t32i46n 46V55a32š44i79n51a 2679746732601

No třeba pro mě jo ;-)

0/0
18.12.2016 1:09

Z91b33y83n68ě54k 66H36l18á83s25n42ý 3244937215369

A můžete nám prozradit odkuď jsou?

0/0
18.12.2016 6:46

K82a84t35e21ř79i94n71a 58V44a29š84á86k67o56v25á 5681922529305

tradicni jidlo se delalo z toho, co zrovna bylo po ruce,a ne z toho, co bude mozne diky globalizaci jednou zakoupit v supermarketu. Houby se tam davaly susene, rozhodne ne cerstve. Davno pred komarem

O vinu nemluvim, to je naprosta blbina....

Takze tohle teda fakt s tradicnim Kubou nema nic spolecnyho

+1/−1
18.12.2016 14:27

J38a22n 69K19u80r29e52k 3494407893314

Proč je na fotce ten špinavej talíř?

+2/−1
17.12.2016 6:20

B51e43d94ř60i93c25h 55S93m78e88t42a88n63a 9837668988794

To jidlo na fotce ma bejt kuba?

+2/0
17.12.2016 5:42

L91i24b31o89r 93S65k97ý66p72a14l16a 7678393642800

Vypadá to jak "kostka ve skluzu". Jsem zvědavý, kdy začnou servírovat malý předkrm na půlmetrový talíř, který pochopitelně na většině plochy "ušpiní" malým množstvím omáčky tak, aby se nedala sníst, ale musela zůstat rozpatlaná na tom obrovském talíři. Nevím, co to je za módu.

+17/−1
17.12.2016 1:30







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.