- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Poznámka k Lineckému cukroví: mám prastarý recept mé babičky, který používám už roky. U lineckého platí násobky sedmičky: 3:2:1=21dkg mouky, 14 dkg másla, 7 dkg cukru, 2 žloutky a 2 kávové lžičky citronové kůry.
Tenhle recept jsme asi před 40 lety převzali od mojí maminky a pečeme podle něj pořád. Tak ať se podaří i letos.
Neumím si představit že bych neumývala formičky či vykrajovátka,přeci jen těsta obsahují tuk. Nemáte strach ze žluklého tuku? Nebo snad dá tolik práce před pečením formičky vymazat? Jako přijde mi to odporné! Cukroví dělám každý rok a ještě se mi nestalo že by medvědí tlapky nešly vyklopit.
No, rok starý tuk od minulých vánoc se tam nenechává, to se samozřejmě umyje. Ale pak mezi jednotlivými várkami už ne. (Vymazávat dohromady stovky formiček by podle mě bylo hodně práce, ale hlavně je to opravdu úplně zbytečné.)
Máslo a ne rostlinné tuky? Kdo by to byl řekl...
Měsíc od té taškařice a začíná tu propaganda.
Je mi líto jestli jsou Vánoční svátky u Vás doma taškařicí.