Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Nejlépe zahřeje poctivá polévka. Zkuste ji podle Koko nebo Pauluse

Spolu s klesajícími teplotami nastává ideální doba na misku teplé polévky. Následující recepty můžete až do čtvrtka ochutnat na pražském Andělu, kde je připravují přední čeští kuchaři pro benefiční Polívkovou smršť. Utržené peníze pomohou lidem po mozkové mrtvici nebo jiném poškození mozku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P25a66v35e58l 21S50o96b35o20t49k51a 5350144

Chemické kuře nebo stará slepice, dýně, celer?

No to asi zahřeje jen horké, stejně jakokaždá jiná horká voda ;-D;-D;-D

0/−8
12.10.2016 18:50

B33o30h17u42m94i94l20a 28M41a92j42e61r22o49v50á 4597441814

Mám se zahřát nebo opít?

+2/0
12.10.2016 18:26

P78a42v79l15a 51H97r15a38d83i55l58o10v76a 3137571811174

Tu celerovou urcite vyzkousim.

0/0
12.10.2016 16:21

I98v53a 33Z19i13k80e54š82o73v91á 2951984108556

Měla jsem možnost v pondělí ochutnat a je opravdu luxusní. A dneska byla dýňová a taky byla výborná.

0/0
12.10.2016 16:25

P75a74v67e72l 92S34o28b77o19t37k65a 5200644

Celerovou uvařte manželovi, pro ženské nemá význam.

+2/0
12.10.2016 20:31

M68a41r26t39i13n39a 42T51r15o20j72a75n60o34v31á 5773158185

Chcete-li opravdu silný a dobrý vývar, je potřeba maso a kosti vařit vždy zvlášť. Nevím, co je to na nešvar, cpát do toho rovnou zeleninu, ale je to bohužel vidět na každém rohu. Zelenina se též vaří zvlášť a před dohotovením se do masového vývaru přidává.

+3/−14
12.10.2016 14:57

A39l83e98n82a 34V18e40s64e57l88á 3303441955528

To si nemyslím. I ta zelenina vyvařením dává polévce chuť. Když už si s tím chce člověk vyhrát, tak tu vyvařenou na závěr vyhodí a do talířů pak použije jinou (tu nevařím zvlášť, jen ji předem osmahnu na másle a pak přihodím do zcezeného vývaru ještě na chvilku povařit).

+21/0
12.10.2016 15:03

P91a26v85l51a 57H62r92a68d67i14l70o63v94a 3967421981954

Presne R^

+1/0
12.10.2016 16:20

Z10u14z28a35n36a 64V85l17a17c97h48o80v53á 8316692240

Přesně tak, polívka je pak správně silná.

0/0
12.10.2016 17:36

M29a82r44k48é79t29a 51Š25v69a25r94c21o69v23á 8434324587912

Souhlas!!! tahle to dělaly naše babičky a maminky a je to vynikající!!! Samozřejmostí k takovéto excelentní polévce by měly být domácí nudle!!!

No, ale přiznávám - já sama jsem je nedělala už léta..

+1/0
13.10.2016 10:36

A29l40e76n26a 65V60e10s43e49l64á 3533871245828

Já přešla na ty celestýnské. Je to přece jen méně pracné a vhodně naservírované to přitom působí docela honosně.

0/0
13.10.2016 11:38

M11a49r74t23i96n59a 26M79a61t12ě65j20k68o74v47á 5935632266326

Kosti a maso se vaří dohromady už podle Viléma Vrabce. Kosti se zapékají, aby byl vývar silnější. A zelenina se dává různá do vývaru a různá do polévky. Ale to je kuchařina, hospodyňka se tím rozhodně trápit nemusí, pokud nechce.

+7/0
12.10.2016 15:47

I60v11a 38Z46i12k26e82š48o45v78á 2861704818116

Tak s takovým kuchařským nesmyslem bych se být Vámi vůbec nechlubila. Račte se podívat do kuchařek napříč od Rettigové po dnešní např. od Pohlreicha nebo Pauluse. Ale asi jste lepší kuchařka než nějaký kuchaři s bibem nebo dokonce michelinskou hvězdou ;-D

+2/0
12.10.2016 16:22

M22a20r29t47a 29S34o97u75k49u78p73o60v54á 9916356950550

To je ale nesmysl:-)

+2/0
12.10.2016 16:30

K10a37t64e62ř81i71n12a 71P96e23š21k80o10v73á 7415836181563

Koukam jste si zavarila,ale bohuzel...jste mimo :-D

+2/0
12.10.2016 17:58

B63o27h55u44m90i33l83a 60M59a71j51e70r90o22v48á 4337861434

ta co se vaří v tom se vyhazuje nebo dává pejskovi a pak se tam dá čerstvá

+1/−1
12.10.2016 18:27

P26a48v40e47l 27S74o32b20o85t94k48a 5140424

A ještě na začátku ovařit 5 minut a vylejt kvůli špatně odkrvenému masu.

+1/0
12.10.2016 18:53





mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.