Diskuze

Egyptská kuchyně je založena na zelenině, překvapí vás ostrostí

Na dovolenou v Egyptě sice v poslední době odjíždí čím dál méně méně Čechů, ale to není důvod nedopřát si to nejlepší z egyptské kuchyně. Vyzkoušejte tři populární jídla, která si můžete pohodlně připravit i ve své vlastní kuchyni.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AP

... vše bez masa....? Nudnééé ... bral bych to jako super přílohu, jjj

2 3
možnosti
PS

Nesouhlasím, ale rozumím Vám. 40 let jsem měl stejný názor...:-)

2 0
možnosti
TL

V Egyptě je považováno za národní jídlo koshari

Koshari 100 g těstovin (ideálně kolínka)

Co to proboha má být?

Na úvod Koshari je v Egyptě asi tak stejně národní jídlo jako piza v ČR. Koshari se sice v Egyptě ve velkém konzumuje, mají ho v každém druhém pouličním občerstvení, ale žádný Egyptan ho neoznačí za národní jídlo. Koshari se v Egyptě objevilo koncem 19 století a je to kombinace Indického a Italského jídla, proto ta čočka v kombinaci s těstovinami. Důvod rozšíření, prostě když bylo daleko od výplaty tak se míchalo co bylo doma, proto byla a je Koshari typické jídlo chudších vrstev.

To je fuk, rozhodující, je že žádný Ital ani Egyptan by do toho nezamíchal kolínka, těstovinami jsou byl a budou makarony , v současnosti se v Egyptě použivaji spolu s nudlemi . Cizrna není na ozdobu dává se jí tam stejně jako čočky a smažené cibulky dvojnásobek co čočky, čili nic no by bylo na ozdobu. Pokud to má mít egyptskou chuť tak zapomeňte na nějaké rajčata z konzervy.

8 0
možnosti
PS

Má slova. Zkuste to ale udělat doma a nebude to tak chutnat. Nejlepší koshari je v Egyptě v nějaké jídelně na rohu ulice. (Takže si ho asi pár let nedám...)

2 0
možnosti
TT

"konzerva loupaných rajčat" - tak takovou kuchařku a hospodyni si laskavě nechejte do vykřičenýho domu.

3 1
možnosti
BS

Co je na tom spatneho? Pouziva se zcela bezne. Davaji se do ni prezrala rajcata, ktera byste asi tezko sehnal.

8 0
možnosti

Kolik Egypťanů si jen tak z plezíru doma upeče vepřový a upatlá si knedlík a zelí? Nemám důvod v Evropě patlat nějaký jejich jídlo. Když bych to jídlo chtěla, zajedu tam. Když jsem tam byla, všecko vypadalo jako oranžová rýže a sušený velbloud.

2 16
možnosti
BS

To je docela omezeny nazor ne?

4 0
možnosti
TT

Tu pastu z lilku doporučuju. Znám to v různých obměnách a je to vynikající.

3 0
možnosti
MB

Dobré to být může, sám doma občas nějaký exotický recept vyzkouším, ale jinak dávám přednost evropské kuchyni a hlavně staročeské, jejímž základem jsou luštěniny, různé druhy obilovin a brambory.

0 0
možnosti
HM

Tak s grilovaným kolenem, anebo pečeným bůčkem by to asi šlo...

9 2
možnosti