- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
... vše bez masa....? Nudnééé ... bral bych to jako super přílohu, jjj
Nesouhlasím, ale rozumím Vám. 40 let jsem měl stejný názor...
V Egyptě je považováno za národní jídlo koshari
Koshari 100 g těstovin (ideálně kolínka)
Co to proboha má být?
Na úvod Koshari je v Egyptě asi tak stejně národní jídlo jako piza v ČR. Koshari se sice v Egyptě ve velkém konzumuje, mají ho v každém druhém pouličním občerstvení, ale žádný Egyptan ho neoznačí za národní jídlo. Koshari se v Egyptě objevilo koncem 19 století a je to kombinace Indického a Italského jídla, proto ta čočka v kombinaci s těstovinami. Důvod rozšíření, prostě když bylo daleko od výplaty tak se míchalo co bylo doma, proto byla a je Koshari typické jídlo chudších vrstev.
To je fuk, rozhodující, je že žádný Ital ani Egyptan by do toho nezamíchal kolínka, těstovinami jsou byl a budou makarony , v současnosti se v Egyptě použivaji spolu s nudlemi . Cizrna není na ozdobu dává se jí tam stejně jako čočky a smažené cibulky dvojnásobek co čočky, čili nic no by bylo na ozdobu. Pokud to má mít egyptskou chuť tak zapomeňte na nějaké rajčata z konzervy.
Má slova. Zkuste to ale udělat doma a nebude to tak chutnat. Nejlepší koshari je v Egyptě v nějaké jídelně na rohu ulice. (Takže si ho asi pár let nedám...)
"konzerva loupaných rajčat" - tak takovou kuchařku a hospodyni si laskavě nechejte do vykřičenýho domu.
Co je na tom spatneho? Pouziva se zcela bezne. Davaji se do ni prezrala rajcata, ktera byste asi tezko sehnal.
Kolik Egypťanů si jen tak z plezíru doma upeče vepřový a upatlá si knedlík a zelí? Nemám důvod v Evropě patlat nějaký jejich jídlo. Když bych to jídlo chtěla, zajedu tam. Když jsem tam byla, všecko vypadalo jako oranžová rýže a sušený velbloud.
To je docela omezeny nazor ne?
Tu pastu z lilku doporučuju. Znám to v různých obměnách a je to vynikající.
Dobré to být může, sám doma občas nějaký exotický recept vyzkouším, ale jinak dávám přednost evropské kuchyni a hlavně staročeské, jejímž základem jsou luštěniny, různé druhy obilovin a brambory.
Tak s grilovaným kolenem, anebo pečeným bůčkem by to asi šlo...