Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Egyptská kuchyně je založena na zelenině, překvapí vás ostrostí

Na dovolenou v Egyptě sice v poslední době odjíždí čím dál méně méně Čechů, ale to není důvod nedopřát si to nejlepší z egyptské kuchyně. Vyzkoušejte tři populární jídla, která si můžete pohodlně připravit i ve své vlastní kuchyni.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

A95l98e27š 81P73r50o42c49h30á61z86k17a 1839325625452

... vše bez masa....? Nudnééé ... bral bych to jako super přílohu, jjj

+2/−3
23.7.2016 19:36

P86a61v95e29l 72S25o20u25č77e49k 7854552917765

Nesouhlasím, ale rozumím Vám. 40 let jsem měl stejný názor...:-)

+2/0
23.7.2016 19:52

T77o74m60á43š 51L48i49s20k10a 6230859404664

V Egyptě je považováno za národní jídlo koshari

Koshari 100 g těstovin (ideálně kolínka)

Co to proboha má být?

Na úvod Koshari je v Egyptě asi tak stejně národní jídlo jako piza v ČR. Koshari se sice v Egyptě ve velkém konzumuje, mají ho v každém druhém pouličním občerstvení, ale žádný Egyptan ho neoznačí za národní jídlo. Koshari se v Egyptě objevilo koncem 19 století a je to kombinace Indického a Italského jídla, proto ta čočka v kombinaci s těstovinami. Důvod rozšíření, prostě když bylo daleko od výplaty tak se míchalo co bylo doma, proto byla a je Koshari typické jídlo chudších vrstev.

To je fuk, rozhodující, je že žádný Ital ani Egyptan by do toho nezamíchal kolínka, těstovinami jsou byl a budou makarony , v současnosti se v Egyptě použivaji spolu s nudlemi . Cizrna není na ozdobu dává se jí tam stejně jako čočky a smažené cibulky dvojnásobek co čočky, čili nic no by bylo na ozdobu. Pokud to má mít egyptskou chuť tak zapomeňte na nějaké rajčata z konzervy.

+8/0
23.7.2016 19:06


P42a71v39e33l 36S89o83u66č92e91k 7544202807875

Má slova. Zkuste to ale udělat doma a nebude to tak chutnat. Nejlepší koshari je v Egyptě v nějaké jídelně na rohu ulice. (Takže si ho asi pár let nedám...)

+2/0
23.7.2016 19:50

P11a14v33l63a 86H57r52a83d22i56l50o79v24a 3957761601824

Hlavne vyrabet zrovna kosari doma.....jako dobry to je, ale styl fast food.

0/0
23.7.2016 20:04

T43o41m58á77š 52T47a26t59í64č17e20k 5840812150328

"konzerva loupaných rajčat" - tak takovou kuchařku a hospodyni si laskavě nechejte do vykřičenýho domu.

+3/−1
23.7.2016 13:33

B70a59r47b16o76r59a 97S81v23o57b59o81d81o55v74á 6872897418190

Co je na tom spatneho? Pouziva se zcela bezne. Davaji se do ni prezrala rajcata, ktera byste asi tezko sehnal.

+8/0
23.7.2016 13:54

T21o77m31á19š 58T65a16t13í32č49e42k 5980392510278

Správná domácnost má zahradu, vlastní rajčata a vaří se v ní, nemíchají se jenom konzervy. Konzerva patří v receptu do závorky, pro případ nouze.

Jo, kdo nemá zahradu, ten by měl umět nakupovat. Neexistuje jenom Albert.

0/−10
23.7.2016 14:04

J19a63n 57P70o83z33n44í58č44e30k 6913648432141

Jestli vam roste na zahrade vse celorocne tak to gratuluji..

+3/0
23.7.2016 15:14

T89o29m29á53š 72T92a53t48í50č88e49k 5690552750418

Zavařování je jedna z nejhezčích domácích prací, když není člověk lemra líná. Má to v tom případě taky vynikající výsledky: např. zavařený rajčata nebo domácí kečup prostě člověk nekoupí za žádný prachy.

Kvalitě zavařených věcí odpovídá v řádné domácnosti k kvalita a chuť pokrmů. Vařených, ne smíchaných z konzerv a podobných polotovarů

0/−7
23.7.2016 15:19

B79a58r30b40o64r46a 20S39v29o56b84o76d29o86v88á 6652117718980

Zahradu nemam ale rajcata si pestuji. Jenom jich nevypestuji tolik, aby mi zbylo jeste na zavarovani. A uprimne nemam tolik casu, abych obihala cele město a hledala zrala rajcata. Nejsem pritelem polotovaru. Snazim se varit poctive od zakladu, zavarujeme, ale zrovna konzervovana rajcata jsou kvalitni. Budete se divit, ale vari se z nich i v italii, kdyz zrovna neni sezona rajcat. Ale nekteri lide musi jit do extremu...

+8/0
23.7.2016 17:33

T41o30m22á55š 65T57a73t69í23č68e30k 5240762670268

To já zase do extrému zacházet nechci a chápu, že nemá každý haciendu a třeba i čas (o čemž si už ovšem myslím své). Ale v receptu by imho měly být uváděny konzervy v závorkách.

+1/0
23.7.2016 17:43

A63l70e71n33a 78V66e78s88e10l95á 3863261345618

A víte, že "zavařená" rajčata jsou prostě konzervovaná? Takže holt si dam dáte tu domácí konzervu, ne?

+1/0
24.7.2016 10:52

T61o32m48á96š 55T43a21t67í13č64e82k 5890752960698

Jde o to, že je výběr surovin a zpracování opravdu na jiné úrovni. Když to teda člověk umí, samozřejmě. Přirovnal bych to k pizze, kterou si koupím zmraženou, a že nebudu váhat, abych koupil tu nejlepší, ne tu nejlevnější. Ale taková jako doma nebo u Luigiho nebude.

0/0
25.7.2016 11:40

A97l42e18n18a 12V32e27s93e76l91á 3413621405218

Na jiné úrovni být samozřejmě může - ale výsledkem je stejně "konzerva". Tj. je zbytečné se tomu slovu tak zuřivě bránit.

0/0
25.7.2016 15:32

T58o77m40á48š 18T60a46t81í26č31e34k 5150952670168

Však to nepopírám. Protestoval jsem proti tomu, že je (a bývá častěji) v receptech uvedená konzerva jako první volba.

+1/0
25.7.2016 16:07

Z50u88z89a80n28a 12Č62e78k18a32l38o44v37á 1707144231805

Kolik Egypťanů si jen tak z plezíru doma upeče vepřový a upatlá si knedlík a zelí? Nemám důvod v Evropě patlat nějaký jejich jídlo. Když bych to jídlo chtěla, zajedu tam. Když jsem tam byla, všecko vypadalo jako oranžová rýže a sušený velbloud.

+2/−16
23.7.2016 12:20

B79a55r54b85o51r50a 67S46v33o26b26o85d82o95v36á 6592867368130

To je docela omezeny nazor ne?

+4/0
23.7.2016 13:55

A50n81d21r19e94j 98B32o26n78d26y18s20z 6218170539356

Co je na tom omezeného? Když si ty jídla uvaříte tady, tak nikdy nebudou chutnat tak, jako když si je dáte v Egyptě. Navíc když si ty recepty čtu, tak taky nemám nejmenší chuť si to uvařit. Mám chuťové buňky prostě nastavené jinak.

+1/0
26.7.2016 8:32

J50a22k30u97b 47S32ú44k94e85n46í91k 3342356114837

Ale máte důvod to psát pod článek. Zajímavé.

+2/0
23.7.2016 14:01

M49i44l10a71n 98P67a45c58e86k 6290343872303

Ty budes pekne omezena... :-/

+1/0
23.7.2016 19:12

P24a15v14e78l 39S70o85u46č66e37k 7654282467265

Když myslíte.

0/0
23.7.2016 19:53

J33a57n16a 96S90t76e41h67l74í20k44o53v66á 2149630420786

Nic pro mě.. ;-)

+1/0
23.7.2016 12:18

T22o43m24á80š 79T42a23t93í63č25e47k 5820172430538

Tu pastu z lilku doporučuju. Znám to v různých obměnách a je to vynikající.

+3/0
23.7.2016 13:34

J61a51n22a 10S80t31e42h20l87í55k40o92v43á 2849140800826

neříkám že ne, ale jak tam není flákota.. ;-)

0/0
23.7.2016 17:31

D33a58n52a 84T32e44n53z25l92e13r 5360612935843

R^ Měla jsem nedávno originál rumunskou. Bylo to úžasné chutnalo to jedna k jedné jako náš vlašský salát. A byl to jenom lilek s nějakým kořením.

0/0
26.7.2016 8:39

M66i76r90o91s25l91a62v 61B56e79d32n35á34ř 6487489784181

Dobré to být může, sám doma občas nějaký exotický recept vyzkouším, ale jinak dávám přednost evropské kuchyni a hlavně staročeské, jejímž základem jsou luštěniny, různé druhy obilovin a brambory.

0/0
23.7.2016 10:56

H59e43r64b58e58r89t 67M38a16c67h84á86n28ě 1154580936

Tak s grilovaným kolenem, anebo pečeným bůčkem by to asi šlo...

+9/−2
23.7.2016 9:35

J70a72n26a 52S92t88e88h29l71í11k72o62v96á 2199140750246

asi tak :-)

+2/−1
23.7.2016 12:19
Foto

R93a76d27e39k 35V18o85j32á63č18e33k 5773739383734

Na šípkové? Se zelim!

0/0
24.7.2016 3:01





mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.