Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Egyptská kuchyně je založena na zelenině, překvapí vás ostrostí

Na dovolenou v Egyptě sice v poslední době odjíždí čím dál méně méně Čechů, ale to není důvod nedopřát si to nejlepší z egyptské kuchyně. Vyzkoušejte tři populární jídla, která si můžete pohodlně připravit i ve své vlastní kuchyni.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

A90l75e33š 79P13r79o75c44h37á13z27k66a 1699145495672

... vše bez masa....? Nudnééé ... bral bych to jako super přílohu, jjj

+2/−3
23.7.2016 19:36

P45a75v46e59l 77S29o37u14č48e41k 7634962197105

Nesouhlasím, ale rozumím Vám. 40 let jsem měl stejný názor...:-)

+2/0
23.7.2016 19:52

T69o45m92á63š 37L90i38s29k53a 6900189204714

V Egyptě je považováno za národní jídlo koshari

Koshari 100 g těstovin (ideálně kolínka)

Co to proboha má být?

Na úvod Koshari je v Egyptě asi tak stejně národní jídlo jako piza v ČR. Koshari se sice v Egyptě ve velkém konzumuje, mají ho v každém druhém pouličním občerstvení, ale žádný Egyptan ho neoznačí za národní jídlo. Koshari se v Egyptě objevilo koncem 19 století a je to kombinace Indického a Italského jídla, proto ta čočka v kombinaci s těstovinami. Důvod rozšíření, prostě když bylo daleko od výplaty tak se míchalo co bylo doma, proto byla a je Koshari typické jídlo chudších vrstev.

To je fuk, rozhodující, je že žádný Ital ani Egyptan by do toho nezamíchal kolínka, těstovinami jsou byl a budou makarony , v současnosti se v Egyptě použivaji spolu s nudlemi . Cizrna není na ozdobu dává se jí tam stejně jako čočky a smažené cibulky dvojnásobek co čočky, čili nic no by bylo na ozdobu. Pokud to má mít egyptskou chuť tak zapomeňte na nějaké rajčata z konzervy.

+8/0
23.7.2016 19:06


P50a29v58e31l 34S27o30u16č56e98k 7774732707475

Má slova. Zkuste to ale udělat doma a nebude to tak chutnat. Nejlepší koshari je v Egyptě v nějaké jídelně na rohu ulice. (Takže si ho asi pár let nedám...)

+2/0
23.7.2016 19:50

P29a41v71l26a 78H34r36a43d81i73l16o76v58a 3397251311544

Hlavne vyrabet zrovna kosari doma.....jako dobry to je, ale styl fast food.

0/0
23.7.2016 20:04

T50o66m57á86š 84T88a19t38í79č88e92k 5220452240888

"konzerva loupaných rajčat" - tak takovou kuchařku a hospodyni si laskavě nechejte do vykřičenýho domu.

+3/−1
23.7.2016 13:33

B66a53r19b87o81r74a 39S85v44o17b47o84d25o57v67á 6892907348530

Co je na tom spatneho? Pouziva se zcela bezne. Davaji se do ni prezrala rajcata, ktera byste asi tezko sehnal.

+8/0
23.7.2016 13:54

T36o17m22á59š 43T52a61t87í98č44e42k 5300452580268

Správná domácnost má zahradu, vlastní rajčata a vaří se v ní, nemíchají se jenom konzervy. Konzerva patří v receptu do závorky, pro případ nouze.

Jo, kdo nemá zahradu, ten by měl umět nakupovat. Neexistuje jenom Albert.

0/−10
23.7.2016 14:04

J19a15n 30P37o49z79n21í80č23e79k 6463148932791

Jestli vam roste na zahrade vse celorocne tak to gratuluji..

+3/0
23.7.2016 15:14

T21o97m12á87š 91T87a81t53í92č74e45k 5290862390508

Zavařování je jedna z nejhezčích domácích prací, když není člověk lemra líná. Má to v tom případě taky vynikající výsledky: např. zavařený rajčata nebo domácí kečup prostě člověk nekoupí za žádný prachy.

Kvalitě zavařených věcí odpovídá v řádné domácnosti k kvalita a chuť pokrmů. Vařených, ne smíchaných z konzerv a podobných polotovarů

0/−7
23.7.2016 15:19

B11a85r12b35o98r47a 61S69v63o84b73o24d35o98v78á 6962487678170

Zahradu nemam ale rajcata si pestuji. Jenom jich nevypestuji tolik, aby mi zbylo jeste na zavarovani. A uprimne nemam tolik casu, abych obihala cele město a hledala zrala rajcata. Nejsem pritelem polotovaru. Snazim se varit poctive od zakladu, zavarujeme, ale zrovna konzervovana rajcata jsou kvalitni. Budete se divit, ale vari se z nich i v italii, kdyz zrovna neni sezona rajcat. Ale nekteri lide musi jit do extremu...

+8/0
23.7.2016 17:33

T86o46m40á42š 53T70a43t65í22č54e91k 5290922800408

To já zase do extrému zacházet nechci a chápu, že nemá každý haciendu a třeba i čas (o čemž si už ovšem myslím své). Ale v receptu by imho měly být uváděny konzervy v závorkách.

+1/0
23.7.2016 17:43

A21l92e43n77a 94V41e59s38e48l13á 3273721565548

A víte, že "zavařená" rajčata jsou prostě konzervovaná? Takže holt si dam dáte tu domácí konzervu, ne?

+1/0
24.7.2016 10:52

T23o77m95á61š 78T52a13t70í53č58e64k 5640812490258

Jde o to, že je výběr surovin a zpracování opravdu na jiné úrovni. Když to teda člověk umí, samozřejmě. Přirovnal bych to k pizze, kterou si koupím zmraženou, a že nebudu váhat, abych koupil tu nejlepší, ne tu nejlevnější. Ale taková jako doma nebo u Luigiho nebude.

0/0
25.7.2016 11:40

A70l64e80n42a 93V87e85s62e69l71á 3743371185908

Na jiné úrovni být samozřejmě může - ale výsledkem je stejně "konzerva". Tj. je zbytečné se tomu slovu tak zuřivě bránit.

0/0
25.7.2016 15:32

T38o35m96á86š 20T97a76t94í66č23e38k 5360492480848

Však to nepopírám. Protestoval jsem proti tomu, že je (a bývá častěji) v receptech uvedená konzerva jako první volba.

+1/0
25.7.2016 16:07

Z22u39z59a19n22a 76Č47e46k40a61l66o37v24á 1367894131245

Kolik Egypťanů si jen tak z plezíru doma upeče vepřový a upatlá si knedlík a zelí? Nemám důvod v Evropě patlat nějaký jejich jídlo. Když bych to jídlo chtěla, zajedu tam. Když jsem tam byla, všecko vypadalo jako oranžová rýže a sušený velbloud.

+2/−16
23.7.2016 12:20

B94a78r25b32o67r77a 70S51v47o75b96o66d13o67v47á 6462777578420

To je docela omezeny nazor ne?

+4/0
23.7.2016 13:55

A25n27d94r24e90j 87B65o35n53d69y61s68z 6768190239406

Co je na tom omezeného? Když si ty jídla uvaříte tady, tak nikdy nebudou chutnat tak, jako když si je dáte v Egyptě. Navíc když si ty recepty čtu, tak taky nemám nejmenší chuť si to uvařit. Mám chuťové buňky prostě nastavené jinak.

+1/0
26.7.2016 8:32

J69a33k61u53b 60S87ú67k74e10n50í78k 3362926284897

Ale máte důvod to psát pod článek. Zajímavé.

+2/0
23.7.2016 14:01

M46i77l56a87n 95P10a64c33e43k 6110523272803

Ty budes pekne omezena... :-/

+1/0
23.7.2016 19:12

P84a17v29e57l 89S36o77u22č25e13k 7804372597295

Když myslíte.

0/0
23.7.2016 19:53

J23a49n19a 39S41t34e79h25l89í30k31o26v40á 2159980270526

Nic pro mě.. ;-)

+1/0
23.7.2016 12:18

T18o69m85á88š 92T30a31t46í66č50e76k 5310742750598

Tu pastu z lilku doporučuju. Znám to v různých obměnách a je to vynikající.

+3/0
23.7.2016 13:34

J46a79n50a 83S34t71e21h92l11í69k27o98v35á 2729950720236

neříkám že ne, ale jak tam není flákota.. ;-)

0/0
23.7.2016 17:31

D96a60n72a 66T72e40n30z29l86e92r 5730822125933

R^ Měla jsem nedávno originál rumunskou. Bylo to úžasné chutnalo to jedna k jedné jako náš vlašský salát. A byl to jenom lilek s nějakým kořením.

0/0
26.7.2016 8:39

M24i54r70o79s59l63a25v 91B79e96d76n84á28ř 6757309944731

Dobré to být může, sám doma občas nějaký exotický recept vyzkouším, ale jinak dávám přednost evropské kuchyni a hlavně staročeské, jejímž základem jsou luštěniny, různé druhy obilovin a brambory.

0/0
23.7.2016 10:56

H70e77r63b33e24r12t 92M72a49c29h63á47n77ě 1464190986

Tak s grilovaným kolenem, anebo pečeným bůčkem by to asi šlo...

+9/−2
23.7.2016 9:35

J75a12n54a 64S91t46e18h96l15í79k74o88v87á 2219540970906

asi tak :-)

+2/−1
23.7.2016 12:19
Foto

R29a13d14e47k 70V10o51j76á16č19e43k 5603549123594

Na šípkové? Se zelim!

0/0
24.7.2016 3:01



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.