Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Egyptská kuchyně je založena na zelenině, překvapí vás ostrostí

Na dovolenou v Egyptě sice v poslední době odjíždí čím dál méně méně Čechů, ale to není důvod nedopřát si to nejlepší z egyptské kuchyně. Vyzkoušejte tři populární jídla, která si můžete pohodlně připravit i ve své vlastní kuchyni.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

A59l14e16š 86P44r24o39c72h52á30z29k57a 1209125225212

... vše bez masa....? Nudnééé ... bral bych to jako super přílohu, jjj

+2/−3
23.7.2016 19:36

P36a15v72e36l 43S30o66u33č81e24k 7694182717975

Nesouhlasím, ale rozumím Vám. 40 let jsem měl stejný názor...:-)

+2/0
23.7.2016 19:52

T55o98m88á88š 84L43i26s29k38a 6970649174564

V Egyptě je považováno za národní jídlo koshari

Koshari 100 g těstovin (ideálně kolínka)

Co to proboha má být?

Na úvod Koshari je v Egyptě asi tak stejně národní jídlo jako piza v ČR. Koshari se sice v Egyptě ve velkém konzumuje, mají ho v každém druhém pouličním občerstvení, ale žádný Egyptan ho neoznačí za národní jídlo. Koshari se v Egyptě objevilo koncem 19 století a je to kombinace Indického a Italského jídla, proto ta čočka v kombinaci s těstovinami. Důvod rozšíření, prostě když bylo daleko od výplaty tak se míchalo co bylo doma, proto byla a je Koshari typické jídlo chudších vrstev.

To je fuk, rozhodující, je že žádný Ital ani Egyptan by do toho nezamíchal kolínka, těstovinami jsou byl a budou makarony , v současnosti se v Egyptě použivaji spolu s nudlemi . Cizrna není na ozdobu dává se jí tam stejně jako čočky a smažené cibulky dvojnásobek co čočky, čili nic no by bylo na ozdobu. Pokud to má mít egyptskou chuť tak zapomeňte na nějaké rajčata z konzervy.

+8/0
23.7.2016 19:06

P10a30v44e76l 19S52o63u60č68e68k 7234352577905

Má slova. Zkuste to ale udělat doma a nebude to tak chutnat. Nejlepší koshari je v Egyptě v nějaké jídelně na rohu ulice. (Takže si ho asi pár let nedám...)

+2/0
23.7.2016 19:50

P93a59v39l51a 13H38r31a63d95i75l95o41v14a 3497381581724

Hlavne vyrabet zrovna kosari doma.....jako dobry to je, ale styl fast food.

0/0
23.7.2016 20:04

T46o54m45á32š 16T62a84t71í52č63e50k 5540772530218

"konzerva loupaných rajčat" - tak takovou kuchařku a hospodyni si laskavě nechejte do vykřičenýho domu.

+3/−1
23.7.2016 13:33

B75a90r61b67o69r38a 51S80v98o19b36o84d47o66v49á 6342397158720

Co je na tom spatneho? Pouziva se zcela bezne. Davaji se do ni prezrala rajcata, ktera byste asi tezko sehnal.

+8/0
23.7.2016 13:54

T47o39m25á86š 54T30a79t78í65č83e85k 5400882220208

Správná domácnost má zahradu, vlastní rajčata a vaří se v ní, nemíchají se jenom konzervy. Konzerva patří v receptu do závorky, pro případ nouze.

Jo, kdo nemá zahradu, ten by měl umět nakupovat. Neexistuje jenom Albert.

0/−10
23.7.2016 14:04

J69a60n 84P87o13z93n92í42č69e41k 6543938252421

Jestli vam roste na zahrade vse celorocne tak to gratuluji..

+3/0
23.7.2016 15:14

T11o81m50á45š 51T68a73t18í50č36e38k 5630652140518

Zavařování je jedna z nejhezčích domácích prací, když není člověk lemra líná. Má to v tom případě taky vynikající výsledky: např. zavařený rajčata nebo domácí kečup prostě člověk nekoupí za žádný prachy.

Kvalitě zavařených věcí odpovídá v řádné domácnosti k kvalita a chuť pokrmů. Vařených, ne smíchaných z konzerv a podobných polotovarů

0/−7
23.7.2016 15:19

B82a31r80b63o66r86a 82S50v53o73b82o34d28o54v36á 6692427768830

Zahradu nemam ale rajcata si pestuji. Jenom jich nevypestuji tolik, aby mi zbylo jeste na zavarovani. A uprimne nemam tolik casu, abych obihala cele město a hledala zrala rajcata. Nejsem pritelem polotovaru. Snazim se varit poctive od zakladu, zavarujeme, ale zrovna konzervovana rajcata jsou kvalitni. Budete se divit, ale vari se z nich i v italii, kdyz zrovna neni sezona rajcat. Ale nekteri lide musi jit do extremu...

+8/0
23.7.2016 17:33

T51o26m98á44š 28T94a37t58í12č46e66k 5510332680608

To já zase do extrému zacházet nechci a chápu, že nemá každý haciendu a třeba i čas (o čemž si už ovšem myslím své). Ale v receptu by imho měly být uváděny konzervy v závorkách.

+1/0
23.7.2016 17:43

A89l27e65n60a 75V95e40s67e23l70á 3153161305678

A víte, že "zavařená" rajčata jsou prostě konzervovaná? Takže holt si dam dáte tu domácí konzervu, ne?

+1/0
24.7.2016 10:52

T85o84m89á81š 79T33a38t94í21č30e89k 5120192970378

Jde o to, že je výběr surovin a zpracování opravdu na jiné úrovni. Když to teda člověk umí, samozřejmě. Přirovnal bych to k pizze, kterou si koupím zmraženou, a že nebudu váhat, abych koupil tu nejlepší, ne tu nejlevnější. Ale taková jako doma nebo u Luigiho nebude.

0/0
25.7.2016 11:40

A74l48e15n32a 27V76e66s95e19l42á 3493821645188

Na jiné úrovni být samozřejmě může - ale výsledkem je stejně "konzerva". Tj. je zbytečné se tomu slovu tak zuřivě bránit.

0/0
25.7.2016 15:32

T27o62m44á60š 62T71a78t53í80č27e61k 5390312400798

Však to nepopírám. Protestoval jsem proti tomu, že je (a bývá častěji) v receptech uvedená konzerva jako první volba.

+1/0
25.7.2016 16:07

Z69u92z25a16n39a 28Č58e83k26a27l58o87v57á 1257434731115

Kolik Egypťanů si jen tak z plezíru doma upeče vepřový a upatlá si knedlík a zelí? Nemám důvod v Evropě patlat nějaký jejich jídlo. Když bych to jídlo chtěla, zajedu tam. Když jsem tam byla, všecko vypadalo jako oranžová rýže a sušený velbloud.

+2/−16
23.7.2016 12:20

B20a28r53b34o79r69a 69S25v71o65b31o52d87o65v23á 6942277658600

To je docela omezeny nazor ne?

+4/0
23.7.2016 13:55

A31n30d34r85e85j 81B73o66n46d64y49s35z 6328430449216

Co je na tom omezeného? Když si ty jídla uvaříte tady, tak nikdy nebudou chutnat tak, jako když si je dáte v Egyptě. Navíc když si ty recepty čtu, tak taky nemám nejmenší chuť si to uvařit. Mám chuťové buňky prostě nastavené jinak.

+1/0
26.7.2016 8:32

J72a52k32u54b 59S51ú15k28e98n15í59k 3452576874717

Ale máte důvod to psát pod článek. Zajímavé.

+2/0
23.7.2016 14:01

M84i58l21a31n 23P53a14c57e17k 6240193472933

Ty budes pekne omezena... :-/

+1/0
23.7.2016 19:12

P46a78v44e70l 23S98o76u39č76e40k 7384872857235

Když myslíte.

0/0
23.7.2016 19:53

J23a43n58a 28S16t94e59h30l35í26k82o97v63á 2839790470946

Nic pro mě.. ;-)

+1/0
23.7.2016 12:18

T47o29m91á73š 94T56a52t31í47č50e76k 5470792750598

Tu pastu z lilku doporučuju. Znám to v různých obměnách a je to vynikající.

+3/0
23.7.2016 13:34

J98a54n37a 28S39t83e80h59l18í33k65o11v21á 2939910800796

neříkám že ne, ale jak tam není flákota.. ;-)

0/0
23.7.2016 17:31

D56a14n21a 14T86e58n38z63l21e33r 5680742675553

R^ Měla jsem nedávno originál rumunskou. Bylo to úžasné chutnalo to jedna k jedné jako náš vlašský salát. A byl to jenom lilek s nějakým kořením.

0/0
26.7.2016 8:39

M40i69r40o76s25l43a12v 98B25e70d68n91á28ř 6667389224461

Dobré to být může, sám doma občas nějaký exotický recept vyzkouším, ale jinak dávám přednost evropské kuchyni a hlavně staročeské, jejímž základem jsou luštěniny, různé druhy obilovin a brambory.

0/0
23.7.2016 10:56

H66e89r68b24e24r74t 48M14a62c56h47á82n78ě 1694540306

Tak s grilovaným kolenem, anebo pečeným bůčkem by to asi šlo...

+9/−2
23.7.2016 9:35

J74a36n46a 10S70t33e15h21l10í73k50o73v20á 2429930600226

asi tak :-)

+2/−1
23.7.2016 12:19
Foto

R17a96d15e74k 37V72o41j27á39č58e53k 5423839113944

Na šípkové? Se zelim!

0/0
24.7.2016 3:01







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.