Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Pizza, masové koule, plněné cuketové květy. Udělejte si doma Itálii

Italská kuchyně se proslavila po celém světě svou chutnou elegancí a jednoduchostí. Základem je využití kvalitních surovin a dodržování tradičních a osvědčených postupů. Nahlédněte pod pokličku odborníkům na italskou kuchyni.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M30a53r77t56i69n 71K23o11ž34í37n 1205296601380

Mnohem lepší je, když se udělá těsto a dá se minimálně na dvanáct hodin, lépe den předem kynout do lednice.

+1/0
10.7.2016 16:26

E75v61a 53H90u97r69t39o47v98a 9214326876818

No, tohle je taková počeštěná Itálie.

+2/0
10.7.2016 11:04

K46a26r86e87l 53D35r57d72a 6823115977819

Nevíte jak kupovat mozzarellu? Podle mě musí být "mazlavá" a při tepelné úpravě téměř tekutá.

Zrovna jsem koupil strouhanou mozzarellu v LIDLu. Bochánky a třešničky zde mají nasládlou chuť a většinou příjemnou měkkou strukturu, tak k jídlu beru mozzarellu jen zde. Ale ta strouhaná je při tepelné úpravě tuhý žvanec. Horší žoužel než eidam. Jídlo spíš pokazí.

Když mi v pizzerii něco takového dají, tak je podezírám, že mozzarellu nepoužívají a podvádí zákazníky, případně, že mají špatné suroviny. A jsem ochoten mozzarellu reklamovat.

Dá se tomu nějak předejít při nákupu? Kupovat nějakou dražší, tučnější? (Koupil jsem nějakou tu Zotterellu a byly v ní hrudky másla. Nechutnala ani jako mozzarella. K jídlu ji už nekoupím. Bylo by to snad řešení pro tepelnou úpravu?)

0/0
10.7.2016 10:07


Z65u44z54a69n34a 78J28u87r32k62o62v23á 5511327415459

No, s mozzarellou to není jen tak... já ji ani v Itálii nekupuju v supermarketu (nebo aspoň ne tu v sáčku), protože to jsou spíš gumové kuličky. Za syrova je určitě nejlepší mozzarella di bufala, má mnohem lepší chuť než kravská... českému supermarketovému trhu bych v tomto ohledu moc nevěřila, tak vám bohužel neporadím, spíš bych si zašla do specializovaného obchodu... Mozzarella si má uchovávat uvnitř vlhkost, takže do strouhané bych v žádném případě nešla, i když ta na pizzu by asi měla být sušší, aby pak nevypustila zbytečně moc vody, ale dá se vždycky "vyždímat" (pizzu doma nedělám, tak nevím). Jinak bych zvolila rozhodně tučnější variantu, protože kde není tuk, není ani chuť ;-)

+2/0
10.7.2016 10:22

E82v54a 65H33u80r88t76o83v46a 9484656936138

V Praze je obchod Mozzarelart a tam dělají a prodávají pravou italskou mozzarelu. Vyrábějí to tam Italové.

+1/0
10.7.2016 11:07

K65a92r59e54l 19D41r34d84a 6773735427139

V Bělehradské u Synkáče. Díky, zkusím, ale mám to dost z ruky.

http://www.mozzarellart.com/

+1/0
10.7.2016 13:37

E98v59a 83H62u72r45t31o93v21a 9884376456738

To je přesně ono. O ničem lepším v ČR nevím.

0/0
10.7.2016 22:35

Š10á76r67k69a 32M84a22t34y84á65š68o13v68á 1421895172609

a buvolí mlíko na ni berou kde????

0/0
10.7.2016 17:13

E15v79a 33H29u80r39t92o30v72a 9134436106908

Mléko berou z Čech. Myslím, že Mozzarela di bufala nedělají, tudíž jim stačí normální kravské mléko.

0/0
10.7.2016 22:30

D75a65n24a 79T18e64n66z25l54e88r 5290782245923

Lidlovskou mozzarellu dávám do polévek nebo na zapékané věci. Tedy tu kuličkovou, ne tu strouhanou. Vyhnula bych se Light verzi, to je jen gumové hnusné něco.

+1/0
10.7.2016 15:44

S24v59e14t12l41a85n60a 83B56e22h53a28l47o74v48a 4591802773340

Jo a ta strouhaná udělá žužel proto, že je prosypaná škrobem, aby se neslepila.

0/0
11.7.2016 10:41

M92i89l13a87n 87Š33e34l50i45g60a 7901134503663

Zacnete tim, ze na margharitu patri bazalka a pak date do receptu oregano...

+3/0
10.7.2016 5:32

Z45u77z70a67n10a 12J23u40r91k18o12v36á 5881277915759

Navíc neznám Itala, co by si doma dělal pizzu, protože echt pizza se dělá v peci na dřevo, která není úplně běžným vybavením domácností;-D ...a je to dost velká alchymie, takže se to radši přenechává odborníkům. Oregáno se dává maximálně na marinaru, na žádné jiné pizze jsem ho v životě neviděla (teda kromě Česka, Ameriky a jiných nepizzových zemí :-P). Kajenský pepř se mi na pizze taky vůbec nezdá... Jo, a ty masové koule s polentou jsou teda super letní jídlo, to se redakci taky povedlo... ;-D

+1/0
10.7.2016 10:05





mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.