Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Pizza, masové koule, plněné cuketové květy. Udělejte si doma Itálii

Italská kuchyně se proslavila po celém světě svou chutnou elegancí a jednoduchostí. Základem je využití kvalitních surovin a dodržování tradičních a osvědčených postupů. Nahlédněte pod pokličku odborníkům na italskou kuchyni.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M83a28r64t55i17n 54K65o49ž48í45n 1675586751310

Mnohem lepší je, když se udělá těsto a dá se minimálně na dvanáct hodin, lépe den předem kynout do lednice.

+1/0
10.7.2016 16:26

E46v30a 78H75u13r48t41o95v60a 9404256206728

No, tohle je taková počeštěná Itálie.

+2/0
10.7.2016 11:04

K61a38r37e47l 28D52r51d39a 6323655837519

Nevíte jak kupovat mozzarellu? Podle mě musí být "mazlavá" a při tepelné úpravě téměř tekutá.

Zrovna jsem koupil strouhanou mozzarellu v LIDLu. Bochánky a třešničky zde mají nasládlou chuť a většinou příjemnou měkkou strukturu, tak k jídlu beru mozzarellu jen zde. Ale ta strouhaná je při tepelné úpravě tuhý žvanec. Horší žoužel než eidam. Jídlo spíš pokazí.

Když mi v pizzerii něco takového dají, tak je podezírám, že mozzarellu nepoužívají a podvádí zákazníky, případně, že mají špatné suroviny. A jsem ochoten mozzarellu reklamovat.

Dá se tomu nějak předejít při nákupu? Kupovat nějakou dražší, tučnější? (Koupil jsem nějakou tu Zotterellu a byly v ní hrudky másla. Nechutnala ani jako mozzarella. K jídlu ji už nekoupím. Bylo by to snad řešení pro tepelnou úpravu?)

0/0
10.7.2016 10:07


Z79u31z34a34n54a 23J97u73r20k16o27v49á 5331207385769

No, s mozzarellou to není jen tak... já ji ani v Itálii nekupuju v supermarketu (nebo aspoň ne tu v sáčku), protože to jsou spíš gumové kuličky. Za syrova je určitě nejlepší mozzarella di bufala, má mnohem lepší chuť než kravská... českému supermarketovému trhu bych v tomto ohledu moc nevěřila, tak vám bohužel neporadím, spíš bych si zašla do specializovaného obchodu... Mozzarella si má uchovávat uvnitř vlhkost, takže do strouhané bych v žádném případě nešla, i když ta na pizzu by asi měla být sušší, aby pak nevypustila zbytečně moc vody, ale dá se vždycky "vyždímat" (pizzu doma nedělám, tak nevím). Jinak bych zvolila rozhodně tučnější variantu, protože kde není tuk, není ani chuť ;-)

+2/0
10.7.2016 10:22

E51v31a 14H24u91r44t91o86v20a 9184306406328

V Praze je obchod Mozzarelart a tam dělají a prodávají pravou italskou mozzarelu. Vyrábějí to tam Italové.

+1/0
10.7.2016 11:07

K79a16r96e22l 91D61r68d20a 6713355857119

V Bělehradské u Synkáče. Díky, zkusím, ale mám to dost z ruky.

http://www.mozzarellart.com/

+1/0
10.7.2016 13:37

E22v97a 50H31u19r96t93o42v22a 9624796446788

To je přesně ono. O ničem lepším v ČR nevím.

0/0
10.7.2016 22:35

Š36á86r85k41a 46M44a15t76y43á87š36o21v51á 1211285762189

a buvolí mlíko na ni berou kde????

0/0
10.7.2016 17:13

E41v59a 77H38u89r32t93o46v88a 9974326456888

Mléko berou z Čech. Myslím, že Mozzarela di bufala nedělají, tudíž jim stačí normální kravské mléko.

0/0
10.7.2016 22:30

D66a53n26a 77T22e34n80z33l39e88r 5510952445633

Lidlovskou mozzarellu dávám do polévek nebo na zapékané věci. Tedy tu kuličkovou, ne tu strouhanou. Vyhnula bych se Light verzi, to je jen gumové hnusné něco.

+1/0
10.7.2016 15:44

S61v93e97t55l82a24n45a 54B48e83h11a97l95o63v47a 4101542163540

Jo a ta strouhaná udělá žužel proto, že je prosypaná škrobem, aby se neslepila.

0/0
11.7.2016 10:41

M96i98l69a67n 34Š42e15l51i36g17a 7301884863933

Zacnete tim, ze na margharitu patri bazalka a pak date do receptu oregano...

+3/0
10.7.2016 5:32

Z87u39z83a94n10a 75J62u74r30k97o77v93á 5211357835699

Navíc neznám Itala, co by si doma dělal pizzu, protože echt pizza se dělá v peci na dřevo, která není úplně běžným vybavením domácností;-D ...a je to dost velká alchymie, takže se to radši přenechává odborníkům. Oregáno se dává maximálně na marinaru, na žádné jiné pizze jsem ho v životě neviděla (teda kromě Česka, Ameriky a jiných nepizzových zemí :-P). Kajenský pepř se mi na pizze taky vůbec nezdá... Jo, a ty masové koule s polentou jsou teda super letní jídlo, to se redakci taky povedlo... ;-D

+1/0
10.7.2016 10:05



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.