Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pizza, masové koule, plněné cuketové květy. Udělejte si doma Itálii

Italská kuchyně se proslavila po celém světě svou chutnou elegancí a jednoduchostí. Základem je využití kvalitních surovin a dodržování tradičních a osvědčených postupů. Nahlédněte pod pokličku odborníkům na italskou kuchyni.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M90a86r72t43i55n 44K26o76ž21í53n 1445246161770

Mnohem lepší je, když se udělá těsto a dá se minimálně na dvanáct hodin, lépe den předem kynout do lednice.

+1/0
10.7.2016 16:26

E14v79a 29H66u30r90t11o13v87a 9394126806718

No, tohle je taková počeštěná Itálie.

+2/0
10.7.2016 11:04

K80a40r76e72l 48D65r14d79a 6963205497589

Nevíte jak kupovat mozzarellu? Podle mě musí být "mazlavá" a při tepelné úpravě téměř tekutá.

Zrovna jsem koupil strouhanou mozzarellu v LIDLu. Bochánky a třešničky zde mají nasládlou chuť a většinou příjemnou měkkou strukturu, tak k jídlu beru mozzarellu jen zde. Ale ta strouhaná je při tepelné úpravě tuhý žvanec. Horší žoužel než eidam. Jídlo spíš pokazí.

Když mi v pizzerii něco takového dají, tak je podezírám, že mozzarellu nepoužívají a podvádí zákazníky, případně, že mají špatné suroviny. A jsem ochoten mozzarellu reklamovat.

Dá se tomu nějak předejít při nákupu? Kupovat nějakou dražší, tučnější? (Koupil jsem nějakou tu Zotterellu a byly v ní hrudky másla. Nechutnala ani jako mozzarella. K jídlu ji už nekoupím. Bylo by to snad řešení pro tepelnou úpravu?)

0/0
10.7.2016 10:07

Z79u41z76a60n32a 89J48u15r10k75o71v38á 5821787965889

No, s mozzarellou to není jen tak... já ji ani v Itálii nekupuju v supermarketu (nebo aspoň ne tu v sáčku), protože to jsou spíš gumové kuličky. Za syrova je určitě nejlepší mozzarella di bufala, má mnohem lepší chuť než kravská... českému supermarketovému trhu bych v tomto ohledu moc nevěřila, tak vám bohužel neporadím, spíš bych si zašla do specializovaného obchodu... Mozzarella si má uchovávat uvnitř vlhkost, takže do strouhané bych v žádném případě nešla, i když ta na pizzu by asi měla být sušší, aby pak nevypustila zbytečně moc vody, ale dá se vždycky "vyždímat" (pizzu doma nedělám, tak nevím). Jinak bych zvolila rozhodně tučnější variantu, protože kde není tuk, není ani chuť ;-)

+2/0
10.7.2016 10:22

E82v84a 14H53u62r53t89o40v23a 9664506676228

V Praze je obchod Mozzarelart a tam dělají a prodávají pravou italskou mozzarelu. Vyrábějí to tam Italové.

+1/0
10.7.2016 11:07

K10a98r32e56l 80D42r31d70a 6213775787909

V Bělehradské u Synkáče. Díky, zkusím, ale mám to dost z ruky.

http://www.mozzarellart.com/

+1/0
10.7.2016 13:37

E33v79a 79H64u14r44t64o85v16a 9894246346458

To je přesně ono. O ničem lepším v ČR nevím.

0/0
10.7.2016 22:35

Š15á26r86k85a 30M19a32t96y47á87š74o71v16á 1351965642679

a buvolí mlíko na ni berou kde????

0/0
10.7.2016 17:13

E21v73a 35H73u70r30t20o60v57a 9624166126358

Mléko berou z Čech. Myslím, že Mozzarela di bufala nedělají, tudíž jim stačí normální kravské mléko.

0/0
10.7.2016 22:30

D92a19n17a 31T44e36n14z83l34e57r 5680672355423

Lidlovskou mozzarellu dávám do polévek nebo na zapékané věci. Tedy tu kuličkovou, ne tu strouhanou. Vyhnula bych se Light verzi, to je jen gumové hnusné něco.

+1/0
10.7.2016 15:44

S90v88e41t37l38a88n51a 32B12e60h20a40l55o66v74a 4681602693900

Jo a ta strouhaná udělá žužel proto, že je prosypaná škrobem, aby se neslepila.

0/0
11.7.2016 10:41

M44i61l80a62n 97Š14e61l37i62g37a 7481764143123

Zacnete tim, ze na margharitu patri bazalka a pak date do receptu oregano...

+3/0
10.7.2016 5:32

Z93u77z68a68n30a 77J72u46r51k86o15v70á 5341957585269

Navíc neznám Itala, co by si doma dělal pizzu, protože echt pizza se dělá v peci na dřevo, která není úplně běžným vybavením domácností;-D ...a je to dost velká alchymie, takže se to radši přenechává odborníkům. Oregáno se dává maximálně na marinaru, na žádné jiné pizze jsem ho v životě neviděla (teda kromě Česka, Ameriky a jiných nepizzových zemí :-P). Kajenský pepř se mi na pizze taky vůbec nezdá... Jo, a ty masové koule s polentou jsou teda super letní jídlo, to se redakci taky povedlo... ;-D

+1/0
10.7.2016 10:05







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.