Ona

Diskuze

Kréta ve vaší kuchyni: souvlaki, tzatziki a stifado

Nejlepší suvenýry z dovolené jsou ty jedlé. Proto vám odborník na řeckou kuchyni doporučí, co se vyplatí si ze slunného Řecka přivézt domů či jak si chutě řeckého léta vykouzlit i ve vlastní kuchyni.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Možná jsem to přehlédla, ale velmi důležitou součástí tzatziků je bílý vinný ocet. Bez toho to bude takové nijaké. A Souvlaki jsem v Řecku měla, a bylo to pouze maso a cibule, které se sice grilovali na jehle, ale podávali se už bez ní, v pitě, s čerstvým rajčetem a samozřejmě s tzatziky. Nicméně ať si je každý udělá tak, jak je má rád :)

0 0
možnosti

• Tzatziki – no nevím, zakousnu dvě okurky aniž bych z nich musel odstraňovat nějakou šťávu, na to do sebe narvu velkej jogurt (mám rád s marmeládou) a olejem si namažu revmatický kolena.

Výhoda – žádné špinění nádobí (lžíci od jogurtu stačí řádně olízat dočista), žádná pracnost, velká úspora času.

Nevýhoda – nemá to před návštěvou ten správný WOW efekt.

·

• Souvlaki – naprosto překvapivě normální maso na špejli proložené kousky zeleniny.

·

• Kuře na řecký způsob – nečekaně kusy kuřete se zeleninou, smícháme, dáme do lednice uležet a poté upečeme. To by Čecha určitě nikdy nenapadlo.

·

Má smysl pokračovat dál?

1 2
možnosti

Ne. Zález a už neotravuj.

1 0
možnosti

Jo a prosím: souvlaki jak dlouho péci? Nechám si poradit.

0 0
možnosti

jsou to kostky vepřovýho na jehle, takže cca 15-20 minut

0 0
možnosti

Ke cti pani autorky treba priznat, ze aspon vi, jak se pise tzatziki.

0 0
možnosti

super recepty... lzice smesi na..... a polevku si udelejte celou z pytliku :-)

2 0
možnosti

Chtela jsem reagovat uplne stejne. :-)

2 0
možnosti