- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Možná jsem to přehlédla, ale velmi důležitou součástí tzatziků je bílý vinný ocet. Bez toho to bude takové nijaké. A Souvlaki jsem v Řecku měla, a bylo to pouze maso a cibule, které se sice grilovali na jehle, ale podávali se už bez ní, v pitě, s čerstvým rajčetem a samozřejmě s tzatziky. Nicméně ať si je každý udělá tak, jak je má rád :)
• Tzatziki – no nevím, zakousnu dvě okurky aniž bych z nich musel odstraňovat nějakou šťávu, na to do sebe narvu velkej jogurt (mám rád s marmeládou) a olejem si namažu revmatický kolena.
Výhoda – žádné špinění nádobí (lžíci od jogurtu stačí řádně olízat dočista), žádná pracnost, velká úspora času.
Nevýhoda – nemá to před návštěvou ten správný WOW efekt.
·
• Souvlaki – naprosto překvapivě normální maso na špejli proložené kousky zeleniny.
·
• Kuře na řecký způsob – nečekaně kusy kuřete se zeleninou, smícháme, dáme do lednice uležet a poté upečeme. To by Čecha určitě nikdy nenapadlo.
·
Má smysl pokračovat dál?
Jo a prosím: souvlaki jak dlouho péci? Nechám si poradit.
jsou to kostky vepřovýho na jehle, takže cca 15-20 minut
Ke cti pani autorky treba priznat, ze aspon vi, jak se pise tzatziki.
super recepty... lzice smesi na..... a polevku si udelejte celou z pytliku :-)
Chtela jsem reagovat uplne stejne. :-)