Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu
Zobrazit příspěvky: Doporučované
Čekáme na více doporučených příspěvků
Všechny podle vláken Všechny podle času

K19l28á24r87a 47M28a32š86k52o14v67á 3451574305476

Možná jsem to přehlédla, ale velmi důležitou součástí tzatziků je bílý vinný ocet. Bez toho to bude takové nijaké. A Souvlaki jsem v Řecku měla, a bylo to pouze maso a cibule, které se sice grilovali na jehle, ale podávali se už bez ní, v pitě, s čerstvým rajčetem a samozřejmě s tzatziky. Nicméně ať si je každý udělá tak, jak je má rád :)

0/0
doporučit
29.7.2016 13:10

P48a98v33e84l 34F27o29l38t56á54n 4950482784

• Tzatziki – no nevím, zakousnu dvě okurky aniž bych z nich musel odstraňovat nějakou šťávu, na to do sebe narvu velkej jogurt (mám rád s marmeládou) a olejem si namažu revmatický kolena.

Výhoda – žádné špinění nádobí (lžíci od jogurtu stačí řádně olízat dočista), žádná pracnost, velká úspora času.

Nevýhoda – nemá to před návštěvou ten správný WOW efekt.

·

• Souvlaki – naprosto překvapivě normální maso na špejli proložené kousky zeleniny.

·

• Kuře na řecký způsob – nečekaně kusy kuřete se zeleninou, smícháme, dáme do lednice uležet a poté upečeme. To by Čecha určitě nikdy nenapadlo.

·

Má smysl pokračovat dál?

+1/−2
doporučit
3.7.2016 21:54

J98o40s61e34f 70R77i18c53h98t41e69r 9516185917663

Ne. Zález a už neotravuj.

+1/0
doporučit
3.7.2016 21:58


P73a58v15e43l 15F94o88l87t37á51n 4300982894

Jen ještě maličký dodateček a už zalézám zpět do nory.

Jistě, v upřímném lidovém podání to není pro skutečné znalce dostatečně "hogo-fogo" natož "high cuisine".

Ono se u obyčejného masa na špejli za dvacku těžko zasvěceně hovoří o tom, jak je voda v moři kupodivu slaná a dokonce se na něm někdy dělají vlny, že je v létě v Řecku horko a jiné naprosto nečekané a překvapivé zážitky, nad kterými by poslouchající dámy vyrážely tiché decentní obdivné výkřiky jako "och", "ach" a někdy dokonce "achich" atd.

Ale jakmile dostane tentýž dlabanec cizokrajný název, tak jako mávnutím kouzelného proutku je vše jiné a výše popsané se stává možným. Dokonce i červený krabicák za tři pětky od Lídla najednou dostane jiskru a správný buket...

+1/0
doporučit
3.7.2016 22:42

P89a66v42e50l 79F52o86l21t52á43n 4740792214

Parbleu, malé opomenutí, poslední věta správně měla znít:

Dokonce i červený krabicák za tři pětky od Lídla, v zákulisí přelitý do láhve s tou "správnou" etiketou najednou dostane jiskru a správný buket...

+1/0
doporučit
3.7.2016 23:05

J92i48ř66í 63N42e26u35m62e63i97s49t62e43r 2832205513341

Jj, tak už val.

+1/0
doporučit
3.7.2016 23:10

J82a49n 77B28a63r41t98u28š71k64a 7146541311253

Jo a prosím: souvlaki jak dlouho péci? Nechám si poradit.

0/0
doporučit
3.7.2016 20:46

J39o63s92e11f 49R30i72c18h13t73e36r 9356685927873

jsou to kostky vepřovýho na jehle, takže cca 15-20 minut

0/0
doporučit
4.7.2016 0:05

J45a68n 76P68r28i59c35h11y91s39t16a67l 8441698613

Ke cti pani autorky treba priznat, ze aspon vi, jak se pise tzatziki.

0/0
doporučit
3.7.2016 18:20

Z30d17e42n82ě19k 98W49o81l69f 9301600737455

Caciky :D

0/0
doporučit
3.7.2016 20:47

J14a91k38u72b 15S40e36m94e37r84á13d 2647146621111

super recepty... lzice smesi na..... a polevku si udelejte celou z pytliku :-)

+2/0
doporučit
3.7.2016 15:35

M71a42r61t38i47n51a 53K29o92l85o82m87a95z85n17i48k66o84v88a 2967102117436

Chtela jsem reagovat uplne stejne. :-)

+2/0
doporučit
3.7.2016 16:21

K61a14t43e65ř92i31n39a 27H14a46l48a20š36k67o32v36á 1935595713457

tak ja si ty smesi koreni z Recka vozim kazdy rok - jsou to opravdu jen bylinky, maximalne s krystaly morske soli, zadny glutamatovy hnus od vitany. takze proc nevyuzit, pokud je doma clovek ma :)

+2/0
doporučit
3.7.2016 20:19
Foto

A86n32n51a 40V18e29s46e45l78á 2250648106

Kdyby tam nebyl dodatek „případně oregáno, tymián, pepř, sladká paprika, pálivá paprika a sůl“, tak byste měl důvod brblat. Ale protože koření tam vypsané je, brbláte tu jen proto, že vás to baví...

+1/0
doporučit
3.7.2016 23:05



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.