- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
To srovnání zmrzlináře s taxikářem je trefné. Nový zmrzlinový stroj s cenou začíná na čtvrt milionu kaček jako nová auta.
San Gimignano - gelateria Dondoli. Bohužel je to trochu z ruky.
Zvlastni...ja zadnou susinu nepouzivam, pekne jen ze zloutku, smetany, mandlove mleko, necim to osladit, prichutit....a je vyborna.
Je to jednoduché, kvalitní gelato / zmrzlina je pouze v několika podnicích v Praze ( Angelato, pak přímo u pana "zmrzlinky", Puro a několik málo dalších). Jinde ne, bohužel. Občas se vynoří něco lepšího jako např. některé ve Fruitissimu, ale jinak bída...
Přidala bych Créme de la créme.
Většinou jsem bohužel narazil na zmrzliny typu obarvená voda. Ovšem minule jsem ochutnal pistáciovou, byla fakt dobrá ale 32Kč malej kopeček. A pak jsem ochutnal v Liberci na termnálu MHD, velká vanilková za dvacku a fakt lahodná krémová zmrzlina.
Zkusím se zeptat v kavárně na Roztyláku, jestli ty pomeranče v tý zmrzce mají taky ze Sardinie. Myslím, že mi zavolají modrou sanitku směr Bohnice:-))
"(led)... díky soli taje až při vyšší teplotě..."
Není to naopak, Antone Pavloviči?
při vyšší taje, při nižší mrzne...teda aspoň podle logiky. Jinak by nemělo smysl ho tam dávat
Zajdu ochutnat. Jsem zvedav, jestli dela lepsi vanilkovou nez ja :-) Uz se tesim, az uzrajou a budu delat taky jahodovou, tresnovou, merunkovou, po tech se vzdycky zaprasi. Minuly rok jsem zkousel i pivovou, ale u te mam jeste co zlepsovat :-)
... jen škoda, že nebyl přidán alespoň základní recept ... ale asi je to tajemství podniku - chápu :-D
Někde je video, jak vyrábí pistáciovou. Ochutnal jsem, vynikající a ta porce za ty peníze je jak dva "kopečky" někde jinde.