Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Nejlepší zmrzlina. Jak si ji koupit nebo vyrobit doma

Nechte se unést na zmrzlinové vlně. Horké léto přeje odvážným chutím – zmrzlina může být kaštanová, levandulová, estragonová, ze slaných arašídů nebo šumivého prosecca, prostě z toho, co máte doma. My víme, jak ji připravíte nejpoctivěji.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J44o95s18e50f 73K73r51a74l 3517953724377

To srovnání zmrzlináře s taxikářem je trefné. Nový zmrzlinový stroj s cenou začíná na čtvrt milionu kaček jako nová auta. ;-D

0/0
25.6.2016 20:48

J61a65n 39K26o52s 6408583133687

Nejlepsi zmrzlinu delaji v Tuchlovicich. R^

+2/0
25.6.2016 12:12

M70a49r98t48i42n 13T90r69k10a81l 6477121977

San Gimignano - gelateria Dondoli. Bohužel je to trochu z ruky.

+1/0
25.6.2016 19:00
Foto

L33e88n20k79a 68H11a45l40á19m88k71o40v24á 4230762166178

Zvlastni...ja zadnou susinu nepouzivam, pekne jen ze zloutku, smetany, mandlove mleko, necim to osladit, prichutit....a je vyborna.

+1/0
25.6.2016 11:42

T88o34m68a81s 73N55o18v12o41t70n60y 1141504236355

Je to jednoduché, kvalitní gelato / zmrzlina je pouze v několika podnicích v Praze ( Angelato, pak přímo u pana "zmrzlinky", Puro a několik málo dalších). Jinde ne, bohužel. Občas se vynoří něco lepšího jako např. některé ve Fruitissimu, ale jinak bída...

0/0
25.6.2016 10:37

T35e62r41e49z15a 72S71u57d66í38k60o60v37á 7188281884235

Přidala bych Créme de la créme.

0/0
25.6.2016 21:45

T63e92r92e23z42a 26S59u43d12í77k37o40v84á 7358681744455

Boha já jsem debil ;-D

0/0
25.6.2016 21:45
Foto

A14n60n80a 36V10e43s26e76l11á 2520238946

Já mám nejradši zmrzlinu a zmrzlinové poháry od Hájka ve Světozoru (a dalších místech v Praze).

0/−1
25.6.2016 21:48

J79a92r22d80a 46W49o57l30f 8225917466814

Většinou jsem bohužel narazil na zmrzliny typu obarvená voda. Ovšem minule jsem ochutnal pistáciovou, byla fakt dobrá ale 32Kč malej kopeček. A pak jsem ochutnal v Liberci na termnálu MHD, velká vanilková za dvacku a fakt lahodná krémová zmrzlina.

0/0
25.6.2016 8:37

Z16u13z93a43n26a 81Č12e90k84a91l13o66v18á 1857634581755

Zkusím se zeptat v kavárně na Roztyláku, jestli ty pomeranče v tý zmrzce mají taky ze Sardinie. Myslím, že mi zavolají modrou sanitku směr Bohnice:-))

+1/0
25.6.2016 8:32

P45a40v72e45l 47F31o83l24t59á47n 4840212534

"(led)... díky soli taje až při vyšší teplotě..."

Není to naopak, Antone Pavloviči?

+8/0
25.6.2016 7:44

P32e22t23r 97P30e96t49r 6823592298503

při vyšší taje, při nižší mrzne...teda aspoň podle logiky. Jinak by nemělo smysl ho tam dávat

+1/0
25.6.2016 9:07

J31a19n 87S89v54a71t60e85k 4978546758616

Spíš jde o následující: V zimě se solí, aby i při nižší teplotě došlo k roztátí sněhu nebo ledu. Zde se toho asi využije tak, že led spolu se solí taje při nižší teplotě, a proto dostaneme směs ledu a slané vody s teplotou nižší, než je teplota tání čistého ledu. A protože přestup tepla se děje lépe mezi stěnou a kapalinou než mezi stěnou a tuhou látkou (ledem) se vzduchovými mezerami, dojde k intenzivnějšímu odvodu tepla ze zmrzlinové směsi uvnitř nádoby přes stěnu nádoby do směsi led+slaná voda... tak proto.

Při změně skupenství totiž zůstává teplo tající látky konstantní , tepelná energie je využita nejprve jen na změnu skupenství teprve později na ohřátí.

+2/0
25.6.2016 22:23

P73e45t67r 80M20u29d66r44o26c79h 9411687902531

Zajdu ochutnat. Jsem zvedav, jestli dela lepsi vanilkovou nez ja :-) Uz se tesim, az uzrajou a budu delat taky jahodovou, tresnovou, merunkovou, po tech se vzdycky zaprasi. Minuly rok jsem zkousel i pivovou, ale u te mam jeste co zlepsovat :-)

+1/0
25.6.2016 6:44

A20l64e66š 19P92r85o21c31h24á38z43k92a 1689865855982

... jen škoda, že nebyl přidán alespoň základní recept ... ale asi je to tajemství podniku - chápu :-D:-)

+3/−1
25.6.2016 2:32

T22o98m56a59s 49N61o61v25o38t62n92y 1841334506775

Někde je video, jak vyrábí pistáciovou. Ochutnal jsem, vynikající a ta porce za ty peníze je jak dva "kopečky" někde jinde.

0/0
25.6.2016 10:38







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.