Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Nejlepší zmrzlina. Jak si ji koupit nebo vyrobit doma

Nechte se unést na zmrzlinové vlně. Horké léto přeje odvážným chutím – zmrzlina může být kaštanová, levandulová, estragonová, ze slaných arašídů nebo šumivého prosecca, prostě z toho, co máte doma. My víme, jak ji připravíte nejpoctivěji.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J29o96s39e17f 65K27r29a80l 3837153224887

To srovnání zmrzlináře s taxikářem je trefné. Nový zmrzlinový stroj s cenou začíná na čtvrt milionu kaček jako nová auta. ;-D

0/0
25.6.2016 20:48

J66a86n 36K50o48s 6128603513167

Nejlepsi zmrzlinu delaji v Tuchlovicich. R^

+2/0
25.6.2016 12:12

M69a18r56t87i86n 87T31r76k68a53l 6727461767

San Gimignano - gelateria Dondoli. Bohužel je to trochu z ruky.

+1/0
25.6.2016 19:00
Foto

L54e20n36k53a 85H32a76l33á84m73k59o97v53á 4950492836768

Zvlastni...ja zadnou susinu nepouzivam, pekne jen ze zloutku, smetany, mandlove mleko, necim to osladit, prichutit....a je vyborna.

+1/0
25.6.2016 11:42

T70o52m79a88s 22N36o30v59o76t40n40y 1591174456675

Je to jednoduché, kvalitní gelato / zmrzlina je pouze v několika podnicích v Praze ( Angelato, pak přímo u pana "zmrzlinky", Puro a několik málo dalších). Jinde ne, bohužel. Občas se vynoří něco lepšího jako např. některé ve Fruitissimu, ale jinak bída...

0/0
25.6.2016 10:37

T26e30r19e80z39a 21S57u73d28í38k46o33v81á 7388871444355

Přidala bych Créme de la créme.

0/0
25.6.2016 21:45

T37e83r76e11z93a 96S65u96d10í32k36o54v46á 7918341664235

Boha já jsem debil ;-D

0/0
25.6.2016 21:45
Foto

A40n36n75a 39V12e47s58e93l15á 2690838896

Já mám nejradši zmrzlinu a zmrzlinové poháry od Hájka ve Světozoru (a dalších místech v Praze).

0/−1
25.6.2016 21:48

J95a76r48d51a 95W33o79l60f 8905257366224

Většinou jsem bohužel narazil na zmrzliny typu obarvená voda. Ovšem minule jsem ochutnal pistáciovou, byla fakt dobrá ale 32Kč malej kopeček. A pak jsem ochutnal v Liberci na termnálu MHD, velká vanilková za dvacku a fakt lahodná krémová zmrzlina.

0/0
25.6.2016 8:37

Z25u41z21a35n47a 73Č91e53k97a25l24o57v18á 1597964801385

Zkusím se zeptat v kavárně na Roztyláku, jestli ty pomeranče v tý zmrzce mají taky ze Sardinie. Myslím, že mi zavolají modrou sanitku směr Bohnice:-))

+1/0
25.6.2016 8:32

P52a98v91e94l 23F20o36l59t15á94n 4950112864

"(led)... díky soli taje až při vyšší teplotě..."

Není to naopak, Antone Pavloviči?

+8/0
25.6.2016 7:44

P61e49t21r 49P27e86t15r 6473682678953

při vyšší taje, při nižší mrzne...teda aspoň podle logiky. Jinak by nemělo smysl ho tam dávat

+1/0
25.6.2016 9:07

J90a45n 96S60v33a93t86e72k 4818786618716

Spíš jde o následující: V zimě se solí, aby i při nižší teplotě došlo k roztátí sněhu nebo ledu. Zde se toho asi využije tak, že led spolu se solí taje při nižší teplotě, a proto dostaneme směs ledu a slané vody s teplotou nižší, než je teplota tání čistého ledu. A protože přestup tepla se děje lépe mezi stěnou a kapalinou než mezi stěnou a tuhou látkou (ledem) se vzduchovými mezerami, dojde k intenzivnějšímu odvodu tepla ze zmrzlinové směsi uvnitř nádoby přes stěnu nádoby do směsi led+slaná voda... tak proto.

Při změně skupenství totiž zůstává teplo tající látky konstantní , tepelná energie je využita nejprve jen na změnu skupenství teprve později na ohřátí.

+2/0
25.6.2016 22:23

P36e29t29r 27M10u97d86r67o96c57h 9961377622181

Zajdu ochutnat. Jsem zvedav, jestli dela lepsi vanilkovou nez ja :-) Uz se tesim, az uzrajou a budu delat taky jahodovou, tresnovou, merunkovou, po tech se vzdycky zaprasi. Minuly rok jsem zkousel i pivovou, ale u te mam jeste co zlepsovat :-)

+1/0
25.6.2016 6:44

A96l20e78š 93P33r15o40c33h98á31z74k38a 1979815115182

... jen škoda, že nebyl přidán alespoň základní recept ... ale asi je to tajemství podniku - chápu :-D:-)

+3/−1
25.6.2016 2:32

T37o14m81a86s 48N22o97v66o86t46n69y 1791374936875

Někde je video, jak vyrábí pistáciovou. Ochutnal jsem, vynikající a ta porce za ty peníze je jak dva "kopečky" někde jinde.

0/0
25.6.2016 10:38







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.