Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Nejlepší zmrzlina. Jak si ji koupit nebo vyrobit doma

Nechte se unést na zmrzlinové vlně. Horké léto přeje odvážným chutím – zmrzlina může být kaštanová, levandulová, estragonová, ze slaných arašídů nebo šumivého prosecca, prostě z toho, co máte doma. My víme, jak ji připravíte nejpoctivěji.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J38o65s28e60f 93K47r95a39l 3377983754877

To srovnání zmrzlináře s taxikářem je trefné. Nový zmrzlinový stroj s cenou začíná na čtvrt milionu kaček jako nová auta. ;-D

0/0
25.6.2016 20:48

J68a20n 46K88o10s 6208573933617

Nejlepsi zmrzlinu delaji v Tuchlovicich. R^

+2/0
25.6.2016 12:12

M39a25r32t48i83n 52T65r79k73a61l 6227931607

San Gimignano - gelateria Dondoli. Bohužel je to trochu z ruky.

+1/0
25.6.2016 19:00
Foto

L50e76n87k52a 47H22a72l78á46m35k98o72v11á 4570682696598

Zvlastni...ja zadnou susinu nepouzivam, pekne jen ze zloutku, smetany, mandlove mleko, necim to osladit, prichutit....a je vyborna.

+1/0
25.6.2016 11:42

T42o47m67a30s 97N49o95v22o19t94n39y 1591634466625

Je to jednoduché, kvalitní gelato / zmrzlina je pouze v několika podnicích v Praze ( Angelato, pak přímo u pana "zmrzlinky", Puro a několik málo dalších). Jinde ne, bohužel. Občas se vynoří něco lepšího jako např. některé ve Fruitissimu, ale jinak bída...

0/0
25.6.2016 10:37

T92e17r69e68z11a 57S71u44d31í81k92o89v32á 7758821934955

Přidala bych Créme de la créme.

0/0
25.6.2016 21:45

T20e24r29e74z35a 39S51u37d91í39k38o27v42á 7288821874455

Boha já jsem debil ;-D

0/0
25.6.2016 21:45
Foto

A78n92n87a 10V68e11s69e12l45á 2470158586

Já mám nejradši zmrzlinu a zmrzlinové poháry od Hájka ve Světozoru (a dalších místech v Praze).

0/−1
25.6.2016 21:48

J72a46r35d10a 42W49o49l26f 8875677776274

Většinou jsem bohužel narazil na zmrzliny typu obarvená voda. Ovšem minule jsem ochutnal pistáciovou, byla fakt dobrá ale 32Kč malej kopeček. A pak jsem ochutnal v Liberci na termnálu MHD, velká vanilková za dvacku a fakt lahodná krémová zmrzlina.

0/0
25.6.2016 8:37

Z41u18z27a43n27a 88Č63e19k12a85l96o88v16á 1957504221595

Zkusím se zeptat v kavárně na Roztyláku, jestli ty pomeranče v tý zmrzce mají taky ze Sardinie. Myslím, že mi zavolají modrou sanitku směr Bohnice:-))

+1/0
25.6.2016 8:32

P71a89v90e45l 77F28o92l12t26á98n 4770432704

"(led)... díky soli taje až při vyšší teplotě..."

Není to naopak, Antone Pavloviči?

+8/0
25.6.2016 7:44

P57e21t25r 69P68e59t83r 6353842568833

při vyšší taje, při nižší mrzne...teda aspoň podle logiky. Jinak by nemělo smysl ho tam dávat

+1/0
25.6.2016 9:07

J94a56n 85S48v45a92t46e97k 4378666268776

Spíš jde o následující: V zimě se solí, aby i při nižší teplotě došlo k roztátí sněhu nebo ledu. Zde se toho asi využije tak, že led spolu se solí taje při nižší teplotě, a proto dostaneme směs ledu a slané vody s teplotou nižší, než je teplota tání čistého ledu. A protože přestup tepla se děje lépe mezi stěnou a kapalinou než mezi stěnou a tuhou látkou (ledem) se vzduchovými mezerami, dojde k intenzivnějšímu odvodu tepla ze zmrzlinové směsi uvnitř nádoby přes stěnu nádoby do směsi led+slaná voda... tak proto.

Při změně skupenství totiž zůstává teplo tající látky konstantní , tepelná energie je využita nejprve jen na změnu skupenství teprve později na ohřátí.

+2/0
25.6.2016 22:23

P85e81t62r 89M33u40d10r88o84c75h 9401387852731

Zajdu ochutnat. Jsem zvedav, jestli dela lepsi vanilkovou nez ja :-) Uz se tesim, az uzrajou a budu delat taky jahodovou, tresnovou, merunkovou, po tech se vzdycky zaprasi. Minuly rok jsem zkousel i pivovou, ale u te mam jeste co zlepsovat :-)

+1/0
25.6.2016 6:44

A46l36e90š 37P33r86o42c17h49á30z41k53a 1659325625782

... jen škoda, že nebyl přidán alespoň základní recept ... ale asi je to tajemství podniku - chápu :-D:-)

+3/−1
25.6.2016 2:32

T16o14m40a43s 39N87o15v68o59t94n83y 1671974296265

Někde je video, jak vyrábí pistáciovou. Ochutnal jsem, vynikající a ta porce za ty peníze je jak dva "kopečky" někde jinde.

0/0
25.6.2016 10:38







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.