Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Novým hitem pro hubnoucí může být nízkotučná čokoláda

Snížit procenta tuku v čokoládě bylo doposud pro vědce oříškem. Teď se konečně podařilo vyrobit čokoládu, která by mohla mít až o deset procent méně tuku. Experti však pochybují, že by nízkotučná čokoláda pomohla obézním lidem ke shození kil.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L15i24b88o91r 10Z46a50p24l85e22t11a26l 7323943205490

Mě zaujal ten nadpis a pak jsem se dozvěděl, že hubnoucím stejně nepomůže. Já už vidím jak se hubnoucí bude ládoval čokoládou. To chce spíš hodně pohybu a pestrý pravidelný jídelníček. A vy na Idnes už to svinstvo neberte.!!

0/0
22.6.2016 18:10

P74e67t29r 23S37c62h63ö77n 7753306792233

A dietní bůček! Ten je taky super na hubnutí!

+3/0
22.6.2016 17:24

K89a86r96e49l 43K50o55ř58í39n36e92k 1371351533589

Recept pro zavislé na čokoládě:

Sezamová pasta Tahini

med

kvalitní kakaový prášek

možné přísady: drcené (mandle, oříšky), strouhaný kokos, skořice nebo dle fantazie

To celé míchat až do zhoustnutí. Více medu - tužší výsledek.

Zdravé a dobré.

Dobrou chuť.

+1/0
22.6.2016 17:15

H13e31r30b49e40r83t 93M85a46c52h38á11n85ě 1114610396

Aha, tak to já jsem vymyslel nízkotučný bůček. Tlustý maso z něj ořežu...

+8/0
22.6.2016 13:14

J46a67r74o92s15l98a20v 38K34a54d75l98e28c 5191899852441

Ne.

0/0
22.6.2016 12:25

P35a38v33e27l 27H57a91l49b56i23c54h 6569132136299

Druhá půlka článku vyvrací správnost té první ;-D Tuk je zdravý (nemám na mysli ten přepálenej z Mekáče) a ikdyž budete jíst často bůček, budete hubnout (zkuste si najít něco o Ketonové dietě).

Jde o to nejíst cukry. A když čokoládu, tak opravdu kvalitní (70% a více). Takové ty Milky apod sice chutnaj dobře, ale zdravé to fakt není (opět je to samej cukr)

+3/−1
22.6.2016 11:42

Z37d49e90n74ě95k 17J90o38n38á25k 5505303548691

Takové ty Milky apod. podle mě ani dobře nechutnají. Obvzláště Milka je měkký a světlý hnus, zjevně vyrobený z rostlinného oleje. Západní verze je snad lepší...?

+4/0
22.6.2016 11:59

P40a70v53e20l 91H94a24l26b13i18c43h 6569742566179

Jak je na tom západní verze nevím, ale je pravda, že by to měli spíše označovat jako "čokoládový výrobek". Když existujou "výrobky z mletého masa", které se tváří jako mleté, ale mletého je tam tak půlka, zbytek je voda a nějaké další kraviny, tak by tyhle věci s obsahem čokolády pod (plácnu) 70% měly být označeny jinak.

+1/0
22.6.2016 12:14

E69m81i21l 10P29r94c25h88a61l 5460530598414

Neni, jakakoliv cokolada urcena pro masovku neni, dokonce ani vetsina belgickych pralinek. (bydlim v Belgii)

+1/0
22.6.2016 12:14

J26a36n 88P29a75v98e35l 8673842258426

Milky samozřejmě chutnají. Ale jako cukrovinka, ne jako čokoláda.

+1/−1
22.6.2016 12:26

J58a19n 45N54o75v58á91k 7985564808627

jen o 10% ? to je nic, kdyby udělali čokoládu bez cukru a snížili množství tuku o 90% tak by se dala nazvat dietní. Ale takhle budou jen prodávat "dietní" Mars tyčinky co mají o 2% méně kalorií.

+3/0
22.6.2016 11:41

A67l43e60š 72B57e40s50e57d94a 9121434770725

Ještě doplním - zajímalo by mne, kdo americkým vědcům, kteří vynalezli nízkotučnou čokoládu, jejich výzkum platil. Protože to jistě nedělali z přesvědčení a ve svém volném čase. Která z amerických korporací asi přispěla nejvíce? Coca Cola? Pepsi? Hershey? Nebo Mondelez a Mars?

0/0
22.6.2016 11:25

E53m75i27l 30P85r37c40h69a55l 5530240138624

No hlavne ze jsme to nebyli my, ne ? ;-)

+1/0
22.6.2016 11:27

A65l78e25š 90B76e11s49e27d78a 9171654180655

Asi ne, ale také se moc neví, že cukr je obsažen i v Tatarské omáčce. Proč? Cukr je dnes součástí většiny polotovarů a hotových potravin prostě proto, že to s ním lépe chutná. Zeptejte se jejich výrobců na termín "bod blaženosti". To je takové roztomile lechtivé slovní spojení, které ovšem nijak nesouvisí s ženským tělem... Je to označení té správné koncentrace cukru v potravinách, aby se lépe prodávaly.

+1/0
22.6.2016 11:44

E74m93i36l 83P90r11c24h42a21l 5970840478324

ja se nemusim ptat na nic, ja to vim :-)

0/0
22.6.2016 11:47

A39l60e76š 39B12e89s26e14d26a 9471944380325

Doporučuji vyhýbat se rafinovanému cukru. Má stejné účinky na mozek jako jiné drogy a způsobuje závislost. Je mi padesát čtyři let a cukr jsem vyřadil z jídelníčku prvního listopadu 2015. Vážil jsem tehdy 96 kg, ale loni v létě jsem dosáhl i na 99 kg. Teď vážím 83 kg při výšce 183 cm. A cítím se jako ve dvaceti. Tvrzení, že za obezitu můžou tučné potraviny je účelová lež, zaplacená americkými limonádovými korporacemi a ostatními výrobci sladkostí. Vřele všem doporučuji ke shlédnutí australský film That Sugar Film. Zkušenostmi jeho hlavního protagonisty jsem si prošel na vlastní kůži.

+6/0
22.6.2016 11:19

W27o85l95f52g35a98n50g 77T70i31l14l79m58a86n28n 9703647643

Potvrzuji. R^

Před dvěma lety jsem vysadil cukr a výrobky z obilí. Váha za několik měsíců z 92 na 71 a tu si držím stále. 55 let, výška 172 cm, tlak 110/70.

Sportování/nesportování nemělo žádný vliv na váhu. U mě to bylo pouze změnou stravy.

+3/0
22.6.2016 12:35

E81m79i77l 26P11r93c49h56a87l 5780620848764

Tuky nevadi, vadi cukr

+9/0
22.6.2016 11:14

L32u67k53á16š 84I20n92e21m87a94n 4954393194988

.. nebo přesněji kombinace tuků s cukrem,jenž je ukládá.

+1/0
22.6.2016 17:12
Foto

A67n79n85a 46V55e38s28e33l73á 2660448166

Ani cukr nevadí pokud je příjem a výdej energie v rovnováze...

0/0
22.6.2016 20:11

A27l36e33š 14Z11e30l82i52n50k94a 1804642596

Zase se pletete, ale tady je to milé. S feminismem ani ne ;-D

0/0
14.7.2016 6:23







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.