Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Novým hitem pro hubnoucí může být nízkotučná čokoláda

Snížit procenta tuku v čokoládě bylo doposud pro vědce oříškem. Teď se konečně podařilo vyrobit čokoládu, která by mohla mít až o deset procent méně tuku. Experti však pochybují, že by nízkotučná čokoláda pomohla obézním lidem ke shození kil.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L25i26b62o56r 56Z37a78p92l40e75t75a55l 7873383555240

Mě zaujal ten nadpis a pak jsem se dozvěděl, že hubnoucím stejně nepomůže. Já už vidím jak se hubnoucí bude ládoval čokoládou. To chce spíš hodně pohybu a pestrý pravidelný jídelníček. A vy na Idnes už to svinstvo neberte.!!

0/0
22.6.2016 18:10

P42e42t41r 98S49c93h72ö82n 7193476752773

A dietní bůček! Ten je taky super na hubnutí!

+3/0
22.6.2016 17:24

K64a95r87e95l 57K60o17ř89í38n11e64k 1891951253349

Recept pro zavislé na čokoládě:

Sezamová pasta Tahini

med

kvalitní kakaový prášek

možné přísady: drcené (mandle, oříšky), strouhaný kokos, skořice nebo dle fantazie

To celé míchat až do zhoustnutí. Více medu - tužší výsledek.

Zdravé a dobré.

Dobrou chuť.

+1/0
22.6.2016 17:15

H24e90r23b89e84r42t 98M75a82c16h39á10n30ě 1534780476

Aha, tak to já jsem vymyslel nízkotučný bůček. Tlustý maso z něj ořežu...

+8/0
22.6.2016 13:14

J19a61r11o38s44l87a78v 97K36a30d65l85e41c 5771519132331

Ne.

0/0
22.6.2016 12:25

P58a91v94e56l 89H45a65l29b14i88c27h 6609852456589

Druhá půlka článku vyvrací správnost té první ;-D Tuk je zdravý (nemám na mysli ten přepálenej z Mekáče) a ikdyž budete jíst často bůček, budete hubnout (zkuste si najít něco o Ketonové dietě).

Jde o to nejíst cukry. A když čokoládu, tak opravdu kvalitní (70% a více). Takové ty Milky apod sice chutnaj dobře, ale zdravé to fakt není (opět je to samej cukr)

+3/−1
22.6.2016 11:42

Z62d55e37n94ě86k 88J35o22n25á63k 5645763228441

Takové ty Milky apod. podle mě ani dobře nechutnají. Obvzláště Milka je měkký a světlý hnus, zjevně vyrobený z rostlinného oleje. Západní verze je snad lepší...?

+4/0
22.6.2016 11:59

P15a64v36e75l 60H93a86l51b62i71c64h 6729252836899

Jak je na tom západní verze nevím, ale je pravda, že by to měli spíše označovat jako "čokoládový výrobek". Když existujou "výrobky z mletého masa", které se tváří jako mleté, ale mletého je tam tak půlka, zbytek je voda a nějaké další kraviny, tak by tyhle věci s obsahem čokolády pod (plácnu) 70% měly být označeny jinak.

+1/0
22.6.2016 12:14

E80m74i43l 29P37r77c32h23a17l 5450800328784

Neni, jakakoliv cokolada urcena pro masovku neni, dokonce ani vetsina belgickych pralinek. (bydlim v Belgii)

+1/0
22.6.2016 12:14

J79a92n 35P68a52v83e98l 8343892838356

Milky samozřejmě chutnají. Ale jako cukrovinka, ne jako čokoláda.

+1/−1
22.6.2016 12:26

J51a71n 20N91o65v39á24k 7725514328447

jen o 10% ? to je nic, kdyby udělali čokoládu bez cukru a snížili množství tuku o 90% tak by se dala nazvat dietní. Ale takhle budou jen prodávat "dietní" Mars tyčinky co mají o 2% méně kalorií.

+3/0
22.6.2016 11:41

A87l30e56š 84B65e82s51e29d40a 9791714170715

Ještě doplním - zajímalo by mne, kdo americkým vědcům, kteří vynalezli nízkotučnou čokoládu, jejich výzkum platil. Protože to jistě nedělali z přesvědčení a ve svém volném čase. Která z amerických korporací asi přispěla nejvíce? Coca Cola? Pepsi? Hershey? Nebo Mondelez a Mars?

0/0
22.6.2016 11:25

E68m46i95l 29P40r83c64h89a90l 5180770648674

No hlavne ze jsme to nebyli my, ne ? ;-)

+1/0
22.6.2016 11:27

A39l56e77š 31B17e79s56e45d15a 9141214660285

Asi ne, ale také se moc neví, že cukr je obsažen i v Tatarské omáčce. Proč? Cukr je dnes součástí většiny polotovarů a hotových potravin prostě proto, že to s ním lépe chutná. Zeptejte se jejich výrobců na termín "bod blaženosti". To je takové roztomile lechtivé slovní spojení, které ovšem nijak nesouvisí s ženským tělem... Je to označení té správné koncentrace cukru v potravinách, aby se lépe prodávaly.

+1/0
22.6.2016 11:44

E25m81i70l 53P55r78c63h48a32l 5290430938424

ja se nemusim ptat na nic, ja to vim :-)

0/0
22.6.2016 11:47

A66l66e53š 95B22e78s29e97d52a 9931514180715

Doporučuji vyhýbat se rafinovanému cukru. Má stejné účinky na mozek jako jiné drogy a způsobuje závislost. Je mi padesát čtyři let a cukr jsem vyřadil z jídelníčku prvního listopadu 2015. Vážil jsem tehdy 96 kg, ale loni v létě jsem dosáhl i na 99 kg. Teď vážím 83 kg při výšce 183 cm. A cítím se jako ve dvaceti. Tvrzení, že za obezitu můžou tučné potraviny je účelová lež, zaplacená americkými limonádovými korporacemi a ostatními výrobci sladkostí. Vřele všem doporučuji ke shlédnutí australský film That Sugar Film. Zkušenostmi jeho hlavního protagonisty jsem si prošel na vlastní kůži.

+6/0
22.6.2016 11:19

W90o59l36f63g41a83n62g 22T68i81l29l46m61a97n11n 9283167363

Potvrzuji. R^

Před dvěma lety jsem vysadil cukr a výrobky z obilí. Váha za několik měsíců z 92 na 71 a tu si držím stále. 55 let, výška 172 cm, tlak 110/70.

Sportování/nesportování nemělo žádný vliv na váhu. U mě to bylo pouze změnou stravy.

+3/0
22.6.2016 12:35

E43m36i74l 23P89r90c18h91a41l 5460300728874

Tuky nevadi, vadi cukr

+9/0
22.6.2016 11:14

L28u44k82á87š 13I21n67e87m58a40n 4304973834338

.. nebo přesněji kombinace tuků s cukrem,jenž je ukládá.

+1/0
22.6.2016 17:12
Foto

A59n59n80a 28V78e46s66e17l81á 2960778686

Ani cukr nevadí pokud je příjem a výdej energie v rovnováze...

0/0
22.6.2016 20:11

A44l55e49š 52Z26e90l95i93n10k12a 1774202966

Zase se pletete, ale tady je to milé. S feminismem ani ne ;-D

0/0
14.7.2016 6:23







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.