Ona

Diskuze

Budoucnost zdravé stravy je ve hmyzu, tvrdí entomofagoložka

Je libo špíz se šváby? Restované saranče? Nebo spíše štíra na víně a na česneku? I tak může vypadat tříchodové menu v běžné restauraci. Za několik (desítek?) let. V to alespoň doufá velká zastánkyně a propagátorka hmyzu jako potraviny třetího tisíciletí, docentka Marie Borkovcová z Mendelovy univerzity v Brně.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mimochodem, štír není hmyz ;-)

1 0
možnosti

J75a57n 53K16r86p68e28c

6. 5. 2016 11:17

opet se nam nekdo snazi vnutit spravne mysleni. byl splnen bod 1. - sdeleni apokalypsy: "Přibývá lidí a i hospodářských zvířat, půda je vyčerpaná umělými hnojivy a získat nutričně vyváženou potravinu je čím dál náročnější." samozrejme ze jde o nesmysl ktery pak sama vyvraci jiz spravnou tezi o zivote v prebytku. v dobe kdu je dost pudy na to aby se na ni pestovaly rostliny k vyrobe zbytecnych a drahych alternativnich paliv a ruzne biosrandy a jeste se vytvarel nadbytek - ktery se treba i v podobe obili spaluje v elektrarnach. navic v evrope populace stagnuje ci spise vymira, takze strasit lidi a nutit je jist hmyz je opravdu zcestne. v asii a africe se davno bezne hmyz ji, takze osveta asi taky neni treba. bohuzel se pani venuje necemu naprosto zbytecnemu.

1 1
možnosti

Vy ste o erózii pôdy asi ešte nepočuli, však?

0 0
možnosti

Jsem jediná, kdo považuje za nehumánní toho hmyzáka usmažit zaživa v rozpáleném oleji?

3 1
možnosti

Už dnes si pochutnáváme na bakteriích, které dělají náhradu sýra, tak proč ne zítra? Proti hmyzu ovšem máme silně zakódovaný odpor - paní to s tou reklamou moc nevyjde. :-)

1 0
možnosti

Veľa ľudí hmyz bežne a bez odporu konzumuje, takže ten odpor nemôže byť zakódovaný, len naučený z rodiny...

0 0
možnosti

A dokonca aj také blchy sú pre zdravié človeká prospešné...aspoň sa trocháj pohybujetě a triebytě si reákcije, keď ich na sebe lovitě:-)

1 0
možnosti

Cvrčka, červa nebo švába do mne nikdo nedostane ani heverem. Na pojídání žoužele musí být nátura, nic pro mne.

3 0
možnosti

Fták jsem teda dost velkej ale že bych kvůli tomu musel projídat cvrčky?!!

2 0
možnosti

Nebojte se, na odstranovani populace se uz pracuje..

0 0
možnosti
Foto

Snad by bylo lépe nějakým způsobem pracovat na tom, aby lidská populace nerostla tak závratným způsobem, než vymýšlet pro budoucnost nové obskurní způsoby stravování...

9 1
možnosti

Hlavní problém je, že zakazovat lidem se rozmnožovat je náročnější na provedení (já bych to nazvala utopie), než je donutit jíst alternativní potravu. A rozhodně tohle není žádný nový obskurní způsob stravování. Po světě je hrůza míst, kde se hmyz běžně jí. To že v určitých zemích se tomu lidi brání zuby nehty, ještě neznamená, že se např. v ČR něco takého nikdy předtím nejedlo... A hlavně - nikdo neříká (ani pí. Borkovcová), že člověk má hmyz pojídat denně. Ani ona sama to nedělá. Spíš to navrhuje jako zajímavou alternativu k vyzkoušení nebo výjimečnému zpestření jídelníčku. A tím by si na to lidé zvykli natolik, že v případě nouze by byli schopní na něčem takovém přežít...

Každopádně doporučuji k vyzkoušení, je to super zážitek!

1 0
možnosti
Foto

není to týraní zvířat;-Dradši si dám Bóbika;-D;-D;-D

0 0
možnosti