Ona

Diskuze

Co vědět o kávě: nepatří do ledničky, otevřenou spotřebujte do týdne

Spolu s českou odbornicí na přípravu kávy Petrou Davies Veselou a jejím manželem baristou Gwilymem Davies jsme se vydali do světa kávových plantáží, pražíren a kaváren. Co je podle špičkových baristů dobré vědět, než si vychutnáte oblíbený šálek kávy?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já ji do ledničky dávám a do mikrotenového sáčku, v kterém je přidávám kus domácího uzeného. Někdy vepřové a jindy rybu, podle nálady. Už mě omrzely kávy s aroma po lesních plodech, medu, po karamelu či čokoládě. Ani mě nelákají sladké plné tóny u kávy a už vůbec ne kyselá chuť s květinovými a ovocnými tóny. Káva s aroma uzeného je jedinečná, musí se připravit do pořádného hrnku, zalít do 3/4 vodou, která se naplno vaří a po zamíchání zalít studenou z kohoutku, aby šla hned pít. Je vynikající, ale na 0,33 l hrnek to chce ještě nejméně 3 kostku cukru, aby se vůně uzené kávy plně rozvinula. :-)

1 1
možnosti

Tak tomu říkám dobrý tip! ;-D

0 0
možnosti