- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Podle mě bude trendem v jídle na rok 2016 tzv. dieta hejtmana Tayrleho:
Méně žrát a chlastat, ale více běhat.
Mně bude stačit, když bude u Jelínků furt stejně dobrá plzeň a na tabuli budou taliány.
Jinak ty fermentované výrobky... takže bude letos in kyselý zelí a pivo? To možná půjdu i s trendy i co se týče lokálnosti produktů. Nakonec, kdyby někdo hledal nějakou tu superpotravinu, tak kyselý zelí k ní má dost blízko.
Chia semínka, matcha čaj, quinoa, avokádo, semínka goji, ořechy...skvělé, prakticky nic z tohoto (až na některé ořechy) se u nás nepěstuje a musí se dovážet přes půl světa. Například hlad po quinoe na západních trzích způsobil, že v Bolívii se z kdysi základní potraviny stala relativně drahá a nedostupná záležitost pro chudší část obyvatel, protože převážná část produkce jde na vývoz.
Superpotraviny neexistují a "nenávist" k cukru nebo lepku je pošahanost.