- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
... a nepoužívejte Heru (vyrobenou v zahraničí z palmového tuku)
která vás ničí
A Dost! Šmejdi - Palmový olej a jeho zpracovatelé
Nejlepší prevencí proti infarktu a kornatění tepen je četba rubriky "zprávy" na iDnes. Vždy spolehlivě rozproudí krev v žilách.
Bravčove nejem. Vyhybam sa smaženemu a mam vysoky cholesterol a tuky. Športujem, nefajčím, pijem iba víno, je to udajne antioxidant. Tak neviem, robím niečo zle?
pít JEN víno asi nebude úplně nejzdravější
Tfuj, kouknu na fotogalerii a je mi zle. Už si nikdy nedám srdíčka, ledvinky nebo pajšl...
Při pohledu na závadné potraviny mi naskočil sortiment LIDLu, zvlášť, když tam mají zabijačkový týden. Já fakt netuším, co tam koupit zdravého (a cenově přijatelného) k jídlu. Bloumám zde, utratím za krámy a nákup dělám jinde. Tak jen zamyšlení. Je to dané převažující poptávkou pokleslé české populace "po máslu a sádlu" nebo hloupou nabídkou obchodníků LIDLu, nebo snad obojím?
Třeba fabrika na české chipsy jede pár let reklamu, že opustila palmové oleje a jede výhradně na slunečnicovém oleji. Přitom plný LIDL jejich "noname" produktů na palmovém oleji. To si fakt zákazníci LIDLu poručili, že to takto chtějí?
Ti co tam jdou po ceně, to nejspíš takto chtějí... a ti, co tam jdou po kvalitě určitě nehledají zdravé chipsy ani supermarketovou zabijačku v akci...
Pokud ale budete chtí třeba kvalitní vysokomasou šunku, tak myslím, že v jiném supermarketu lepší nenajdete (jasně, stojí víc než akční prejt).
Tak tahle nízkotučná dieta zabila možná víc lidí než alkohol a cigarety dohromady. Tuky jsou v tom opravdu nevinně a je to dokázané i vědecky. Za vše může cukr. (sacharidy). Vysoká hladina krevního cukru způsobuje záněty cév a tepen. Ne tuk, ale cukr nás zabijí! http://bit.ly/1KyhyIK
To není tak jisté. Cukrovka 2. typu naopak vzniká jako důsledek nesprávného zpracováníí tuků (metabolický syndrom). Podezřívám spíš různé rafinované nepřirozené oleje, které se dnes dávají do všeho. Ale jinak částečně souhlasím i s tím, že jednoduché cukry, které před 100 lety jedl člověk jen v ovoci a medu, jíme dnes o dva řády více a to taky není dobré.
šmarjááá podle toho výpisu co se nesmí může člověk vůbec jíst?...doprčic já na svém špekáčku na chatě trvám!!!
Jen si ho bez výčitek dejte. Kupte si nějaký kvalitní (co nejméně aditiv a co nejvíce masa) a necpěte se jím každý den.
Spousta lidí se tedy zajímá, jak se mají stravovat, aby se vyhnuli problémovým potravinám. Odpověď je jednoduchá. Plant based, whole food, vegan. Celozrnná rýže, brambory, ovesná kaše, luštěniny a do toho spousta ovoce a zeleniny. Občas semena, ořechy, žádné oleje a nezapomenou na vitamín B12. A je to.
A teď mi ukažte jak v rámci tohohle dát dohromady 14 000kj na jeden den s 150g bílkovin a sacharidy v rozmezí 200-300g.
Spojení konzumace nasycených mastných kyselin s kardiovaskulárními onemocněními moderní věda v mnoha ohledech zpochybňuje a co se týče cholesterolu ve stravě, to byl podjatý výmysl od začátku.
Jako největší nebezpeční bych vnímal hlavně dnes běžný vysoký příjem sacharidů s velým podílem cukrů a co je nejhorší strašně malá míra fyzické aktivity u bežné populace. Bez pravidelné fyzické aktivity dostatečné intenzity prostě zdraví nebudete. Naše organismy s ní počítají a jsou tomu přizpůsobeny.
Konečně někdo s rozumným názorem, díky, mluvíte mi z duše.