- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Droždí dávám poloviční množství a dále ke kynutí na teplém místě - moje pra i babička vždy nachystaly těsto večer před pečením a mísu s těstem daly kynout přes noc do chladu (sklep, později chladnička). Peklo se vždy ráno. I já jsem převzala tradici a musím říct, že v chladu kynuté těsto je výborné.
No, nic proti vánočkám (i když já je nejím, nemám ráda sladké), ale s výrazem že "tradičně symbolizují rodinu a pevné pouto, bych byla velmi opatrná. Určitá symbolika tam je (dokonce dost bohatá a mnohovýznamová), to je pravda, ale historicky zřetelným předobrazem vánočky (a to i /ale nejen/ vizuálním) je židovská chala, která se podává o šábesu (vždy jsou dvě)... není to nic primárně křesťanského; podotýkám, že vůbec nemám nic proti křesťanství, ba naopak, jenom se mi nelíbí tyto "zkratky", z nichž jedna je právě použita i v tomto článku.
Omlouvám se za "svinčík" v interpunkci, psala jsem moc rychle.
A kdo to pak má jíst, to nám neporadíte?
přineste to k nám. Tradičně do konce vánočních svátků máme komplet vymeteno