Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pohoštění na Silvestr: bliny, bruschetty, sýry a všechno možné ve slanině

Českou silvestrovskou klasikou jsou chlebíčky a jednohubky, proč se ale neinspirovat i zahraničními dobrotami třeba z Anglie, Itálie, Francie či Ruska? Dají se snadno zobat jednou rukou, jsou rychlé na přípravu, a pokud nebudete šetřit na surovinách, rozhodně zapůsobíte jako skvělá hostitelka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

D42a79n59a 81T91e53n91z31l49e98r 5400372585213

Opravdu dáváte ty tenké plátky lístkového těsta péci 20 minut při 200 stupních? Nemělo tam být spíš 120 stupňů?

0/0
29.12.2015 17:20

M13i83c12h84a43l 69M70i91l89l87e41r 9706372619422

chapu, ze se v Cesku povazuje za atraktivni zmenit tradicni silvestrovske menu za neco "exotickeho", ale smeji se, ze vam predkladaji prave tyto "exoticke" pokrmy z Anglie a USA.

Protoze uz desitky let ziji v zamori a pohybuji se v anglicky mluvici spolecnosti, tyhle zminovane chutovky znam prakticky naruby. Servirovaly se tady uz zacatkem 70.let snad na kazde party a mistni hostitelky si myslely jake to nejsou gastronomicke divy....az do te doby, nez jsem udelal tacy pravych ceskych oblozenych chlebicku a jednohubek namazanych radou pomazanek z mamincina receptare a maminciny zapecene pasticky s ruznymi naplnemi v listovem teste.

Kdekdo po mne chtel recepty a ja je musel pilne prekladat do anglictiny. Podobne tak kdyz obcerstveni bylo formou svedskeho stolu a hoste byli pozadani, aby prinesli nejaky "casserole", tedy nejake teple jidlo v ohnivzdorne mise, bud maso s omackou a prilohou nebo neco zapeceneho.

Nektere hruzy, s pychou pripravene podle receptu na saccich instantnich polevek nebo omacek, byly pro cloveka zvykleho na poradnou evropskou kuchyni pozivatelne jenom pokud predtim 3 dny nejedl. Kdyz jsem prinesl jeden z ruznych typu gulasu, dusenych mas s omackou nebo italskych jidel, ktere nas vnoucata naucila varit babicka protoze dedecek mel rad italskou kuchyni, olizovali se az za usima a div nevlezli za poslednimi zbytky do misy.

Oblozene chlebicky jsou sice pracnejsi, ale ceske silvestrovske pohosteni je mnohem lepsi nez datle ci parecky obalene ve slanine.

0/0
29.12.2015 16:13

M47i43c60h65a35l 98M94i59l76l92e15r 9876972609652

PS. Soused Spanel a jeho manzelka Australanka si uz par tydnu pred Silvestrem od nas zajistuji prineseni "lonskych chlebicku" (jime je zasadne po pulnoci!).

0/0
29.12.2015 16:16
Foto

B44o45h63u66n62k40a 63J81a80n52č39a50ř88í71k49o31v25á 8400879125

fuj, když to vidím, zvedá se mi žaludek...to si radši oloupu mandarinky ...

0/0
29.12.2015 15:50
Foto

D64a79v70i32d 21K17r33á34s91e37n80s71k40ý 7347520957

Hlavně neříkat "brušeta". Italsky se to čte jedině BRUSKETTA (i ve výslovnosti zdvojené "t"). :-)

+1/0
29.12.2015 11:11







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.