Diskuze

Zdravotní důvody, proč si dát pivo. Snižuje cholesterol a riziko cukrovky

Určitě vás napadá mnoho důvodů, proč si zajít s přáteli na pivo. Pokud patříte mezi milovníky tohoto populárního moku, jistě vás potěší, že si k nim můžete přičíst i zdravotní výhody. Pomáhá například snižovat hladinu cholesterolu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já jsem naopak četl, že pití piva způsobuje rakovinu tlustého střeva a konečníku, hlavně kvůli obsahu chmele, kteý dráždí tyto orgány.

1 0
možnosti

Jasně, 1 pivo = vitamín B1, 6 piv = vitamín B6, 12 piv = vitamín B12 a více piv = B-komplex ;-D;-D

9 0
možnosti
Foto

Vědci říkají, že 2 piva denně jsou zdraví prospěšná. Tak já si to celý týden šetřím, škudlím, trpím a v pátek si jich zaslouženě dám ČTRNÁCT.:-)

6 1
možnosti

Vědci si neuvědomují, že to je 700 piv za rok, tedy 7 plných KEG sudů po 50 litrech. To rozhodně není zdravé. Alkoholikem se člověk stane spíš pravidelnou konzumací "zdravých dávek" než strašnou pařbou 1x za 14 dní. ;-D

1 0
možnosti

Platí i pro nealko?

2 0
možnosti

To beru.

Dotaz. A můžu mít hodnotu cholesterolu i v záporných číslech?

1 0
možnosti

J60a64r71e71k 93W82o41l67f

2. 12. 2015 13:21

Pokud seš kostlivec tak proč ne...

1 0
možnosti
Foto

Celkem zbytečný článek. Většina lidí v České republice přece ví o pozitivních zdravotních účincích piva a dopřává si tuto léčebnou kúru i několikrát týdně...;-)

4 0
možnosti

V81l88a18d50a 22M93u63s73i27l

2. 12. 2015 13:40

Podobna  sdeleni  neprochazi  odbornou  recensi. Pivo at uz 10  nebo 12

st.  ma  hodne  kalorii. Totžo  se transformuje  na    krvi v tuky tedy konktreten  triglyceridy...

     Pozitivni je pouze vinoi, kde 2   dclk  maji 200 Kal

1 1
možnosti

J71o32s77e72f 94N27o59v17á66k

2. 12. 2015 12:11

Já tady asi budu strašit do stovky. Piju pivo, nejradšji kvasnicového Rebela. Když ho nemají tak alespoň nefiltrované - Chotěboř. Červené víno nejlépe Svatovavřinecké.

1 0
možnosti

P92e42t76r 89V18í44t

2. 12. 2015 11:22

Hmmm...pěkné PR pod hlavičkou "vědci zjistili".

Měli by napsat, že pivo také zvyšuje hladinu kyseliny močové v krvi, čímž zvyšuje riziko dny (pakostnice, padagra).

1 0
možnosti
Foto

Zvýšený příjem stravy bohaté na puriny (vnitřnosti, maso, luštěniny, v menší míře také čokoláda, kakao, káva) vede k nadprodukci kyseliny močové. Zdravé ledviny nemusí stačit kompenzovat nadměrnou zátěž kyselinou močovou intenzivnější exkrecí a urikemie potom stoupá.

Požívání alkoholu zvyšuje urikemii tím, že laktát vznikající ve zvýšené míře inhibuje sekreci kyseliny močové ledvinami. Snížené vylučování kyseliny močové je později vystřídáno zvýšenou urikosurií.

Tudíž ne přímo pivo, ale alkohol všeobecně zvyšuje hladinu kyseliny močové. Pokud pivo budeme pít v rozumné míře a současně snížíme příjem výše uvedených potravin, nemusíme se dny bát.

2 0
možnosti

S tím diabetem mě to dost překvapuje, že může být pivo prevence, neboť co jsem si všimla, tak lidem, u nichž byla při prev. prohlídce zjištěna třeba jen mírně zvýšená hladina cukrů (ne přímo diabetes), lékař okamžitě zakázal přesně tento nápoj. Vybavuje se mi především moje babička, která sice kromě dvoudecky piva k nedělnímu obědu žádný alkohol nikdy nepila, ale když jí 75 letech zjistili "náběh na cukrovku", dávala si pak "pivíčko" už jen k vánočnímu kaprovi, tj. jednou ročně.

0 0
možnosti

Ok, beru to tak, že pivní lobby se docela snaží. Ale je to tak trochu matení veřejnosti. Zmíněná pozitiva totiž platí pro alkohol (v rozumném množství) obecně, především pak pro víno, pivo a jiné nízkoalkoholické nápoje, které nezatěžují játra a další orgány tak silně jako tvrdý alkohol. Nicméně tento článek mohl být zrovna tak o víně, cideru či míchaných alkoholických nápojích. Jediný rozdíl je v množství cukrů, pak vychází ze srovnání nejlépe suché víno. Proto také vinaři nemají většinou tak mohutné pivní břicho jako skalní pivaři. :-)

1 0
možnosti
Foto

A napadlo Vás, že v tom pivu jsou ještě další látky, věci? Než jen alkohol?

2 0
možnosti