Diskuze

Švédka málem zemřela na nízkosacharidovou dietu, chtěla shodit po porodu

Dvaatřicetiletá Švédka téměř zemřela na následky ketoacidózy, kterou si způsobila v době kojení přísnou nízkosacharidovou dietou. Mladou maminku přivezli do nemocnice s těžkým selháním srdce a křečemi na pokraji smrti.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Každé kategorické tvrzení je špatné.. Příklad z praxe- loni touto dobou jsem měl 91Kg, docela problém, klouby začínaly bolet, kalhoty škrtit, po 6 týdnech komerční ketodiety, jsem měl 77, v pohodě, bez problémů, dokonce jsem si dal oddech na Vánoce a oslavy.. Ted mám 81.. to je lehce nad optimem, ale vím, že to kdykoli pohodlně shodím.. Kde je jojo efekt? Kde je nějaké poškození? Zdravé tělo je na ketozu naprogramované , pozůstatek po předcích aby přežili zimu jen na tom co uloví..viz eskymáci..Doporučuji! (ale samozřejmě s rozumem)R^

0 0
možnosti

PS-padesát mi bylo, a léta lehce sportuju..

0 0
možnosti

Ketolátky jsou super věc a příroda je vymyslela pro krátkodobé zátěžové situace, jako je hladovění (nemoc, nedostatek potravy) nebo počátek laktace. Ale ony si z toho celebrity musí udělat dietu ;-D

2 0
možnosti

V dnešní době jeden ze způsobů jak pomoci aby vyspělé společnosti nevypadaly jak stádo prasat...

2 0
možnosti

J57i59ř68í 94K43a41l60o29č

12. 10. 2015 15:53

POZOR! Švédka spadla na lyžích a zlomila si obě nohy. Říká se tomu zlomeninóza a je to jev, který může končit i smrtí! Dejte si pozor na všechny zimní sporty, jsou vysoce zdraví nebezpečné! A něco vytrženého z kontextu k tomu říká i Mudr. z univerzity!!! takže nemáte důvod nám nevěřit nebo problematice či okolnostem jakkoli rozumět :)

6 0
možnosti

To má díky bulváru, kdy ukazují celebrity měsíc po porodu jakoby nikdy nebyly těhotné s úžasnými křivkami a pak se toho některé chytnou a výsledkem může být neštěstí.

10 0
možnosti

Tady je zase "lidových" odborníků na stravu. Tyhle diety jsou nesmysl, i sacharidů je potřeba mít dostatek. Ale můžem kolem toho blábolit donekonečna...

2 1
možnosti

H12a23n95a 46B68í51z41o77v86á

12. 10. 2015 10:07

A kolik je to ten dostatek?

0 0
možnosti
Foto

Buh vi, o co slo ve skutecnosti. Sama neprekrocim denne 30g, dost casto jsem pod 20g na den. Je to uz skoro tri roky, kdyz jsem presla na nizkosacharidovku a znam lidi, co tak prospivaji dlouhe roky. Jo, prvni tyden je opravdu slozity, unava je velka, nez se adaptujete a velky pozor si clovek musi dat na ztratu tekutin (a stim i spojene mineraly), coz byva duvod pro rychlou ztratu kil na zacatku....to jsou evidentne ty ctyri kila u te pani...rozhodne to nebylou rychlym spalovanim tuku. To si opravdu nekdo mysli, ze spali 4kila tuku behem par dni?? Mrzi me takovy typ novinariny, ktery akorat zaradi slusny vyzivovy rezim do nebezpecnych diet....ja s ni mam jen ty nejlepsi zkusenosti.

6 1
možnosti

H29a37n51a 39B23í44z88o18v64á

12. 10. 2015 10:53

A můžu vědět, co běžně jíte a jak máte tréninkovou zátěž v základní přípravě třeba na maraton? Jde mi o to, jak se dostanete na 20 g sacharidů dennně, aniž byste měla energetický deficit. To do sebe lejete tolik oleje?

0 0
možnosti

M73a64r57e92k 13Š40i89m21o68n

11. 10. 2015 22:18

Osobně si myslím, že nelze zcela zobecňovat, jak má vypadat skladba potravin. Někdo potřebuje víc sacharidů, někdo míň, někdo víc masa, někdo míň. Neseme v sobě geny masožravých lovců mamutů, ale nějakých 10 tisíc naše výživa (tedy především Evropanů a Asiatů) zvýhodňuje ty, kdo lépe funguje se sacharidy. Každý z nás může patřit do jedné nebo druhé skupiny.

9 0
možnosti

Samozřejmě, každý je jiný. Proto neberu rady doktorů od stolu - jezde 5x denně malé porce a určitě zhubnete!

2 1
možnosti

To jsou kecy... Člověk naopak NEMÁ hlad a NECÍTÍ se unaveně. Testy před a během diety na tlak, cholesterol a podobně jsou taky ve prospěch diety. Samozřejmě není dieta zcela bez sacharidů, v zelenině je jich dost, navíc se po čase přidává i ovoce i menší množství sacharidů. Kolaps byl kombinací diety a dalších faktorů.

5 1
možnosti
Foto

M42i89r92a 34L86o82v64e

11. 10. 2015 22:19

Asi se dostala az na 9pH a to neni zrovna tak dobre, jako neni dobre mit pouhych 5pH ...oboji je spatne.

0 0
možnosti

J79o85s75e74f 25V85a72l82a

11. 10. 2015 20:07

zase bulvar z dilny idnesu....kdyby si alespon overovali ziskane informace : beznou dietou se ZDRAVY clovek nemuze poskodit (pisu schvalne ZDRAVY a BEZNOU dietou) Pokud nebudu jist ani pit tak samozrejme mam zadelano na problem, ale za to nemuze zadna low carb dieta. Sacharidy ( at jednoduche, disacharidy nebo polysacharidy) se ve strave cloveka objevily teprve pri zemedelskem zpusobu zivota, cili tak zhruba pred 10.000 lety. Do te doby telo neznalo zadny sacharid v soucasnem meritku, prakticky pristup k sacharidum byl jenom vyjimecne pri sberu lesnich plodu nebo z nahodneho nalezu medu. Cili absolutni nedostatek sacharidu v potrave je nam geneticky dany a bezne tolerovany. Telo si vytvari samo sacharidy v jatrech pres noc stepenim tuku nebo stepenim z jine potravy vzniklych polysachacharidu. Energie ziskavana oxidativni fosforylaci (z tuku) je take podstatne dulezitejsi nez energie z aerobniho cyklu (z cukru, ta vydrzi na jenom asi 1 minutu prace a pak dost

6 2
možnosti

Vidíte a já  myslela, že do doby domestikace zvířat měli lidé naopak omezený a jen nárazový přístup k živočišným bílkovinám, zatímco nějaké to jedlé rostlinstvo se sehnalo snáz...

0 0
možnosti

A co lidi, kteří ty si sacharidy neodpírají, ale prostě je nepotřebují???? Od malička jsem byla schopná být téměř jen na mase a zelenině. Brambory prakticky vůbec nejím. Pečivo mi přijde jako naprostá zbytečnost. Mám měla odjakživa problém do mě dostat rohlík. Vždy jsem snědla salám, šunku, sýry a rohlík donesla domů. Nikdy jsem nepochopila školní svačinky jako jogurt a rohlík 8-o Podle toho článku jsem dávno po smrti. Když potřebuju zhubnout vždy vynechávám sacharidy, protože mi prostě vůbec nechybí a je to pro mě nejjednodušší.

9 0
možnosti

Já taky nejlépe hubnu při vynechání vysokosacharidových potravin, samozřejmě že zeleninu si neodpírám, ale cpu se jí ve velkém. Mám půlroční zkušenost s Atkinsem a po celou dobu jsem se cítila skvěle. Teď jsem už rok a půl na dělené stravě, udržuju si tím stálou hmotnost, a i tohle je pro mnoho dietologů nepochopitelné a nezdravé. Přitom jím prakticky všechno, jen ne najednou. Díky tomu mi vymizely dlouholeté zažívací problémy a vejdu se do stejného oblečení, jako před dvaceti lety.;-)

6 0
možnosti