- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Francouzká kuchyně má několik velkých nevýhod: je totiž vesměs hrozně složitá a časově náročná, na vaření potřebujete spoustu ingrediencí, mnohdy drahých a zaplácáte spostu nádobí. Proto se ani nedivím, že v se s ní v běžných restauracích moc nesetkáte a pojem "francouzská kuchyně" tak trochu zavání snobstvim.
Pár francouzských jidel jsem již doma uvařil, ale to úsilí, které jsem do toho vložil, se vůbec nevyplatilo; rodina to prostě neocenila...
Oni ti Francouzi si tu francouzskou kuchyni také raději dávají v restauraci.
Tedy paní Magdalena Dobromila Havlíková má ohromující vzdělání i to kurikulum, víte?
Tak se jí neposmívejte !!!
Ona ta poluce vs. kuře, ale paní autorko opravdu bací do očí tak šíleně, že většina lidí si článek otevře, aby zjistila, zda je to chyba titulkáře, či vaše.
Fakulta sociálních věd...nemůžete přece po autorce tohoto článku chtít, aby napsala slovo poulet správně. Je to hanba.
Než začnete něco psát francouzsky, zkontrolujte si to. Kuře je "poulet", nikoli "poluet".
Předběhl jste mě. Myslíte, že "poluet" má něco společného s polucí?
mam pocit, ze porad se vsechno nahrazuje, vylepsuje dba se na zdravy zivotni styl.ja se stale vic a vic vracim ke klasice, upecene kure s ryzi,rostenky , rizecky bramborova kase atd,.nemusi byt vsechno tak tucne jak za nasich babibek, ale zjistuji, ze na takovych "obycejnych " jidlech si pochutname nejvic.
Z babiček se stal dobrý marketingový nástroj.