Ona

Diskuze

Upečte si chutné kuře jako Francouzi: poulet parmentier a supreme

Francouzi jsou vyhlášení svým bonvivánstvím a zejména důrazem na kvalitní kuchyni. Inspirujte se u nich dvěma skvělými recepty na kuřecí maso, o které se s námi podělili šéfkuchaři z Kašperských Hor.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Francouzká kuchyně má několik velkých nevýhod: je totiž vesměs hrozně složitá a časově náročná, na vaření potřebujete spoustu ingrediencí, mnohdy drahých a zaplácáte spostu nádobí. Proto se ani nedivím, že v se s ní v běžných restauracích moc nesetkáte a pojem "francouzská kuchyně" tak trochu zavání snobstvim.

Pár francouzských jidel jsem již doma uvařil, ale to úsilí, které jsem do toho vložil, se vůbec nevyplatilo; rodina to prostě neocenila...

6 0
možnosti

Oni ti Francouzi si tu francouzskou kuchyni také raději dávají v restauraci.

0 0
možnosti

Tedy paní Magdalena Dobromila Havlíková má ohromující vzdělání i to kurikulum, víte?

Tak se jí neposmívejte !!!

Ona ta poluce vs. kuře, ale paní autorko opravdu bací do očí tak šíleně, že většina lidí si článek otevře, aby zjistila, zda je to chyba titulkáře, či vaše.

0 0
možnosti

Fakulta sociálních věd...nemůžete přece po autorce tohoto článku chtít, aby napsala slovo poulet správně. Je to hanba.

1 0
možnosti

Než začnete něco psát francouzsky, zkontrolujte si to. Kuře je "poulet", nikoli "poluet".

5 0
možnosti
Foto

J54a50n 20M14a88r81š24á34l

16. 8. 2015 9:24

Předběhl jste mě. Myslíte, že "poluet" má něco společného s polucí?

0 0
možnosti

mam pocit, ze porad se vsechno nahrazuje, vylepsuje dba se na zdravy zivotni styl.ja se stale vic a vic vracim ke klasice, upecene kure s ryzi,rostenky , rizecky bramborova kase atd,.nemusi byt vsechno tak tucne jak za nasich babibek, ale zjistuji, ze na takovych "obycejnych "  jidlech si pochutname nejvic.

5 0
možnosti

Z babiček se stal dobrý marketingový nástroj.

3 0
možnosti