Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Vaříme: brambory pečené v soli

Jednoduchá delikatesa se zemitou chutí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

I78v94a 78K11r22i86s18t19o78f14o33v30á 7925103342142

Ale to těstíčko pak vyhodím? Vždyť to musí být šíleně slané. A ty brambory možná taky??

0/0
12.7.2015 10:26
Foto

D32a16n76a 59Z79e15m10k52o26v61á 7771240867766

Brr, tolik soli do podivného těstíčka. Pečené brambory ano, ale proč zrovna takhle?

0/0
11.7.2015 21:02

I54v69a21n92a 60M76o21t96a33l68í64k25o21v26á 5444921650652

to vypadá jako pěknej hnus, osobně peču na plechu posypané rozmarýnem pokapané olejem a trochu osolené, úžasně voní, k čemu mouka? ty brambory ji vůbec nepotřebují, na co tolik soli, když ji nakonec vyhodím? u větších brambor bych ještě pochopila podlití trochou vody, aby změkly, ale pokud je pokrájím, tak to není nutné

+2/−1
11.7.2015 19:45

Z38d82e71n72e90k 81B55o29h24a73c10e69k 1708567407639

Vhodne pro nemocne ledviny a vysoky tlak; na dorazeni. Mozno 1 kg brambor vynechat, staci to 3/4 kg soli; bude to lacinejsi.

+5/−1
10.7.2015 18:12

J26a56n 75N33o87v40á52k 6549947782360

Tak to je síla, ten nesmysl se solí. To i z pečených brambor musíme dělat pokrm pro horních deset tisíc? :)

+1/0
10.7.2015 18:02

A21l49e83n40a 10V26e84s58e30l47á 3703971485128

Tak zrovna cena na té soli vadí nejmíň - je jí tam zhruba za pětikorunu...

0/0
10.7.2015 18:28

J77a30n 91N81o58v68á93k 6549637842790

0,75 kg za pětikorunu jsem ještě neviděl, ale je pravda, že jsem zrovna moc nepátral po mořské soli :)

+2/0
10.7.2015 18:33

A75l19e89n15a 94V40e29s46e86l75á 3913131335258

Máte pravdu, že je mořská, jsem přehlédla. To bude spíš za dvacku - jo, už to ty brambory trochu prodraží, i když zrovna že by pro horních deset tisíc...

+1/0
10.7.2015 19:42

V38í70ť39a 54N15o94v18á14k 1358493385741

Obyč je za bůra :-)

0/0
10.7.2015 21:56

B33o12h96u77m52i55l39a 76M24a46j19e49r39o42v75á 4667291644

no ta sůl co kupuji já té je za pětikorunu tak lžička dám si raději brambory vařené z vlastní zahrady a na ně máslo

0/0
12.7.2015 18:29

M89i53l98a77n 34Č52e64r83n34ý 5393749799112

Zdá se mi to jako zbytečné plýtvání solí a moukou. No jo, co taky čekat, když to vymyslel Playtvák, že.:-P

+4/0
10.7.2015 18:00

H85e79l54e12n53a 22Č84í78ž24k60o77v84á 9611551922458

Proč tak složitě? Proč, prokristapána, mouka a voda? Vždyť ty nebohé brambory stačí rozkrojit, maličko osolit na řezu, na každou dát slzičku másla či oleje (ani to nemusí být, když chce někdo jíst dietněji) a nechat je v té troubě existovat, dokud nejsou opečené (jo, česnekem nebo bylinkami se to zpestřit dá, aby to nebylo stále stejné, těch možností je spousta).

Aha, já zapomněla... proč něco dělat jednoduše, když to jde složitě. Jo, a to vymazávání pekáče, tak to je taky zbytečné; někdy mám pocit, že je to snad nějaká pověra, že ja se pekáč nevymaže, vše se hrozně připálí. Nepřipálí (i když, nechci být nespravedlivá, v klasickém možná ano; já už léta používám skleněné, v těch se mi nepřipálilo nikdy nic).

+8/0
10.7.2015 11:54

K65a64t74e37ř67i29n72a 83V79a12š28á53k98o89v55á 5521832719385

Tri ctvrte kila soli ? ;-D Ted jsem slysela video - no potes teda..

+6/0
10.7.2015 10:38

K47a53t62e30ř64i74n52a 15V74a84š26á55k66o13v37á 5401932189245

Na co mouka ? Peceme brambory male jen tak, velke na ctvrtky, pripadne platky, jen na oleji. Do misy pak rozdelame maslo s cesnekem, pripadne bylinkami,  zamichame a mnam ! Nekdy pridavame cele platky / strouzky cesneku i do peceni...

Prijde mi zbytecne se to zalivat jakousi hodne podivnou moucnou smesi, notabene kdyz bila mouka neni zrovna z nejzdravejsich..

+7/0
10.7.2015 10:35

P35a58v21l35a 38N69o42v81á 3605708619860

Podivnej recept... nechápu, co tam dělá ta mouka. Já povětšinou vezmu nějaké menší pevné brambůrky, ty vydrhnu, osuším, vyskládám na plech vyložený pečícím papírem. Rozdrtím česnek, nakrájím nějaké bylinky, přidám trochu oleje a pořádně tím ty brambory "namasíruju". Šupnu na vysokou teplotu na dvacet minut až půlhoďky do trouby a je to.

+5/0
10.7.2015 8:41

Z38u19z70a31n17a 27K21u22ř16í13z54e29k 2775158264114

Tedy prezentace "kulinářského" výsledku je hrozná... může to být třeba dobrý, ale když vidím výsledek tak se mi to ani nechce zkusit

+2/−1
10.7.2015 8:37







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.