Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Vaříme: brambory pečené v soli

Jednoduchá delikatesa se zemitou chutí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

I20v79a 96K21r86i43s89t94o22f70o44v75á 7145133322132

Ale to těstíčko pak vyhodím? Vždyť to musí být šíleně slané. A ty brambory možná taky??

0/0
12.7.2015 10:26
Foto

D60a77n50a 52Z33e81m51k30o21v93á 7151520657336

Brr, tolik soli do podivného těstíčka. Pečené brambory ano, ale proč zrovna takhle?

0/0
11.7.2015 21:02

I38v12a95n23a 44M21o95t69a77l55í87k95o76v43á 5934801250332

to vypadá jako pěknej hnus, osobně peču na plechu posypané rozmarýnem pokapané olejem a trochu osolené, úžasně voní, k čemu mouka? ty brambory ji vůbec nepotřebují, na co tolik soli, když ji nakonec vyhodím? u větších brambor bych ještě pochopila podlití trochou vody, aby změkly, ale pokud je pokrájím, tak to není nutné

+2/−1
11.7.2015 19:45

Z51d41e41n82e64k 21B20o89h67a12c15e44k 1768657667209

Vhodne pro nemocne ledviny a vysoky tlak; na dorazeni. Mozno 1 kg brambor vynechat, staci to 3/4 kg soli; bude to lacinejsi.

+5/−1
10.7.2015 18:12

J74a31n 41N92o16v62á34k 6159897532740

Tak to je síla, ten nesmysl se solí. To i z pečených brambor musíme dělat pokrm pro horních deset tisíc? :)

+1/0
10.7.2015 18:02

A89l87e69n14a 87V52e73s21e82l68á 3263901155548

Tak zrovna cena na té soli vadí nejmíň - je jí tam zhruba za pětikorunu...

0/0
10.7.2015 18:28

J41a16n 61N91o21v87á77k 6319557112110

0,75 kg za pětikorunu jsem ještě neviděl, ale je pravda, že jsem zrovna moc nepátral po mořské soli :)

+2/0
10.7.2015 18:33

A73l62e98n45a 50V86e17s74e33l49á 3843791595408

Máte pravdu, že je mořská, jsem přehlédla. To bude spíš za dvacku - jo, už to ty brambory trochu prodraží, i když zrovna že by pro horních deset tisíc...

+1/0
10.7.2015 19:42

V32í93ť96a 49N28o69v75á98k 1868533695221

Obyč je za bůra :-)

0/0
10.7.2015 21:56

B26o22h32u28m87i85l94a 51M88a17j32e34r74o92v92á 4507291744

no ta sůl co kupuji já té je za pětikorunu tak lžička dám si raději brambory vařené z vlastní zahrady a na ně máslo

0/0
12.7.2015 18:29

M81i74l39a97n 23Č48e58r61n79ý 5113249299912

Zdá se mi to jako zbytečné plýtvání solí a moukou. No jo, co taky čekat, když to vymyslel Playtvák, že.:-P

+4/0
10.7.2015 18:00

H85e28l38e63n88a 85Č46í54ž43k89o51v17á 9971281132568

Proč tak složitě? Proč, prokristapána, mouka a voda? Vždyť ty nebohé brambory stačí rozkrojit, maličko osolit na řezu, na každou dát slzičku másla či oleje (ani to nemusí být, když chce někdo jíst dietněji) a nechat je v té troubě existovat, dokud nejsou opečené (jo, česnekem nebo bylinkami se to zpestřit dá, aby to nebylo stále stejné, těch možností je spousta).

Aha, já zapomněla... proč něco dělat jednoduše, když to jde složitě. Jo, a to vymazávání pekáče, tak to je taky zbytečné; někdy mám pocit, že je to snad nějaká pověra, že ja se pekáč nevymaže, vše se hrozně připálí. Nepřipálí (i když, nechci být nespravedlivá, v klasickém možná ano; já už léta používám skleněné, v těch se mi nepřipálilo nikdy nic).

+8/0
10.7.2015 11:54

K76a49t10e27ř21i24n70a 97V77a62š70á48k85o71v74á 5581122879935

Tri ctvrte kila soli ? ;-D Ted jsem slysela video - no potes teda..

+6/0
10.7.2015 10:38

K69a85t17e55ř95i85n83a 39V66a41š78á20k91o80v22á 5781832129155

Na co mouka ? Peceme brambory male jen tak, velke na ctvrtky, pripadne platky, jen na oleji. Do misy pak rozdelame maslo s cesnekem, pripadne bylinkami,  zamichame a mnam ! Nekdy pridavame cele platky / strouzky cesneku i do peceni...

Prijde mi zbytecne se to zalivat jakousi hodne podivnou moucnou smesi, notabene kdyz bila mouka neni zrovna z nejzdravejsich..

+7/0
10.7.2015 10:35

P31a86v50l74a 92N49o10v74á 3785838879630

Podivnej recept... nechápu, co tam dělá ta mouka. Já povětšinou vezmu nějaké menší pevné brambůrky, ty vydrhnu, osuším, vyskládám na plech vyložený pečícím papírem. Rozdrtím česnek, nakrájím nějaké bylinky, přidám trochu oleje a pořádně tím ty brambory "namasíruju". Šupnu na vysokou teplotu na dvacet minut až půlhoďky do trouby a je to.

+5/0
10.7.2015 8:41

Z23u37z42a95n10a 80K62u25ř87í54z82e91k 2875858814584

Tedy prezentace "kulinářského" výsledku je hrozná... může to být třeba dobrý, ale když vidím výsledek tak se mi to ani nechce zkusit

+2/−1
10.7.2015 8:37







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.