Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Vaříme: brambory pečené v soli

Jednoduchá delikatesa se zemitou chutí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

I85v18a 34K22r85i59s82t25o83f59o68v13á 7655923322552

Ale to těstíčko pak vyhodím? Vždyť to musí být šíleně slané. A ty brambory možná taky??

0/0
12.7.2015 10:26
Foto

D31a60n29a 84Z74e80m77k29o37v39á 7361140857136

Brr, tolik soli do podivného těstíčka. Pečené brambory ano, ale proč zrovna takhle?

0/0
11.7.2015 21:02

I62v38a17n98a 38M80o47t92a44l98í92k51o46v75á 5554381460842

to vypadá jako pěknej hnus, osobně peču na plechu posypané rozmarýnem pokapané olejem a trochu osolené, úžasně voní, k čemu mouka? ty brambory ji vůbec nepotřebují, na co tolik soli, když ji nakonec vyhodím? u větších brambor bych ještě pochopila podlití trochou vody, aby změkly, ale pokud je pokrájím, tak to není nutné

+2/−1
11.7.2015 19:45


Z72d50e81n45e76k 23B87o15h40a14c84e55k 1328787397799

Vhodne pro nemocne ledviny a vysoky tlak; na dorazeni. Mozno 1 kg brambor vynechat, staci to 3/4 kg soli; bude to lacinejsi.

+5/−1
10.7.2015 18:12

J96a40n 95N65o64v50á17k 6389267292910

Tak to je síla, ten nesmysl se solí. To i z pečených brambor musíme dělat pokrm pro horních deset tisíc? :)

+1/0
10.7.2015 18:02

A32l44e11n73a 97V92e51s40e44l31á 3263611925218

Tak zrovna cena na té soli vadí nejmíň - je jí tam zhruba za pětikorunu...

0/0
10.7.2015 18:28

J33a50n 43N17o87v75á24k 6229657782250

0,75 kg za pětikorunu jsem ještě neviděl, ale je pravda, že jsem zrovna moc nepátral po mořské soli :)

+2/0
10.7.2015 18:33

A42l79e30n32a 43V53e29s56e31l64á 3693381405858

Máte pravdu, že je mořská, jsem přehlédla. To bude spíš za dvacku - jo, už to ty brambory trochu prodraží, i když zrovna že by pro horních deset tisíc...

+1/0
10.7.2015 19:42

V62í80ť48a 93N58o79v77á12k 1538413105731

Obyč je za bůra :-)

0/0
10.7.2015 21:56

B19o77h32u58m65i22l30a 18M10a76j96e14r70o56v62á 4217121304

no ta sůl co kupuji já té je za pětikorunu tak lžička dám si raději brambory vařené z vlastní zahrady a na ně máslo

0/0
12.7.2015 18:29

M94i74l27a17n 97Č46e39r35n88ý 5313699339902

Zdá se mi to jako zbytečné plýtvání solí a moukou. No jo, co taky čekat, když to vymyslel Playtvák, že.:-P

+4/0
10.7.2015 18:00

H13e57l12e90n69a 33Č21í35ž86k41o85v40á 9531161112278

Proč tak složitě? Proč, prokristapána, mouka a voda? Vždyť ty nebohé brambory stačí rozkrojit, maličko osolit na řezu, na každou dát slzičku másla či oleje (ani to nemusí být, když chce někdo jíst dietněji) a nechat je v té troubě existovat, dokud nejsou opečené (jo, česnekem nebo bylinkami se to zpestřit dá, aby to nebylo stále stejné, těch možností je spousta).

Aha, já zapomněla... proč něco dělat jednoduše, když to jde složitě. Jo, a to vymazávání pekáče, tak to je taky zbytečné; někdy mám pocit, že je to snad nějaká pověra, že ja se pekáč nevymaže, vše se hrozně připálí. Nepřipálí (i když, nechci být nespravedlivá, v klasickém možná ano; já už léta používám skleněné, v těch se mi nepřipálilo nikdy nic).

+8/0
10.7.2015 11:54

K10a69t14e30ř10i83n44a 44V33a36š25á72k98o37v20á 5421972349865

Tri ctvrte kila soli ? ;-D Ted jsem slysela video - no potes teda..

+6/0
10.7.2015 10:38

K54a50t63e32ř82i69n93a 63V27a53š62á37k75o71v23á 5951182829505

Na co mouka ? Peceme brambory male jen tak, velke na ctvrtky, pripadne platky, jen na oleji. Do misy pak rozdelame maslo s cesnekem, pripadne bylinkami,  zamichame a mnam ! Nekdy pridavame cele platky / strouzky cesneku i do peceni...

Prijde mi zbytecne se to zalivat jakousi hodne podivnou moucnou smesi, notabene kdyz bila mouka neni zrovna z nejzdravejsich..

+7/0
10.7.2015 10:35

P97a29v23l66a 67N42o17v47á 3365588319520

Podivnej recept... nechápu, co tam dělá ta mouka. Já povětšinou vezmu nějaké menší pevné brambůrky, ty vydrhnu, osuším, vyskládám na plech vyložený pečícím papírem. Rozdrtím česnek, nakrájím nějaké bylinky, přidám trochu oleje a pořádně tím ty brambory "namasíruju". Šupnu na vysokou teplotu na dvacet minut až půlhoďky do trouby a je to.

+5/0
10.7.2015 8:41

Z41u29z28a55n75a 46K47u31ř59í15z30e26k 2905708984494

Tedy prezentace "kulinářského" výsledku je hrozná... může to být třeba dobrý, ale když vidím výsledek tak se mi to ani nechce zkusit

+2/−1
10.7.2015 8:37





mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.