Diskuze

Tipy pivního sommeliéra: k pivu čichejte a dejte si ho s čokoládou

Stejně jako odborník na víno, i pivní sommeliér k natočenému půllitru čichá. A ví, co si dát k ležáku, co k tmavému stoutu a čím zapíjet třeba ryby, kachnu nebo salát.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Přesně! Čokoládu k pivu si též dopřávám už hezkých pár let.R^

0 0
možnosti
Foto

Já si dávám k pivu čokoládu už 45 let a vždycky na mě všichni koukali skrz prsty. Na výletech jsem si také k pivu kupoval Fidorku, čemuž se strašně divila moje nastávající a pak i manželka. Upozornil jsem jí, ať si všimne, že v každé hospodě mají Fidorky.:-)

1 0
možnosti

Proti gustu... Mně osobně pivo po sladkém nechutná ale každý má jiné chutě.. :-)

0 0
možnosti

Já jsem skromný člověk, dám svých 12 Ostrav a nic víc k tomu nepotřebuji.

0 0
možnosti

Ostravar je ale dost hnus.

1 0
možnosti

Zkusila jsem nanuky. Pivo, nanuk, pivo, nanuk. Osvěžující. A přežily jsme den s kamarádkou až do hluboké noci. Opilé jsme skoro vůbec nebyly.

;-D

0 0
možnosti

"...proto bych k němu zvolil také lehčí osvěžující pivo, ideálně pšeničné s nižší stupňovitostí a hořkostí." no nevím, pšenice, nižší stupňovitost .. ale slušná opice

" A divím se, proč je pivní sommeliérství tak menšinové. Je to paradoxní: národ, který řadu tradičních pokrmů své kuchyně vaří na pivu, národ, který má nejvyšší spotřebu piva na hlavu, nyní „objevuje Ameriku“."

ono si stačí uvědomit, že tady je hospodská tradice (i jako pozůstatek minulého režimu) něco jiného než  třeba v německu. rozhodně si nelze myslet, že pivo a jídlo! v tzv. 4cenové byla nějaká pecka. vždyť se stačí i dnes podívat co lidí kupují/co má jak velkou výtoč. to stejné s jídlem, kde tedy osvěta nastala dřív.

takže potrvá ještě pěkných mnoho let (generace), než budeme v jídlu a pití tam, kde už tu ameriku objevili...

0 0
možnosti

Ovšem pozor, k petroleji se hodí spíše rum!

2 0
možnosti

K asfaltu zas Fernet,ale ne ten z Bozkova.Ten ma od 1.1.2015 38% alk.misto puvodnich 40%!

0 0
možnosti

Pivo se hodí ke všemu , k tomu nepotřebuji nějakého radila....:-)

5 0
možnosti
Foto

Chybí mi tam takové ty obvyklé sommelierské kecy, jako že "tento druh piva se snoubí...", "delikátní chuť jehněčího nejlépe podtrhne...", "toto pivo má výrazný buket, jemné kyselinky, svěží charakter, dlouhou dochuť" apod.;-)

5 0
možnosti

A pak tzv. chuťový ocas, který se ovšem kroutí jako u čuníka.

1 0
možnosti

A nejvic se hodi k snidani!

9 0
možnosti
Foto

Jako Pavel Bobek blahé paměti?;-)

"Když jsem snídal džbánek piva,

 ještě zdálo se, že divnou příchuť má."

1 0
možnosti

V Itálii se spíš pije pivo k pizze, k těstovinám zase víno..

0 0
možnosti