Diskuze

Devět způsobů, jak přestat jíst cukr

Dortík ke kávě, osvěžující zmrzlina v letním parnu, čokoláda k televizi - dovedete si vůbec představit život bez sladké chuti cukru? Každopádně se o to můžete alespoň pokusit, přinášíme vám devět rad, jak se závislosti zbavit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jo, tyhlety cokoladovy "abstaky" maji obcas kolegyne;-D Ja jsem v posledni dobe vuci sladkemu celkem rezistentni, ale zase bych nedokazala zit bez koreni;-)

0 0
možnosti

To o sladkych bylinkach je dobra ptakovina.

0 0
možnosti

...nedodává tělu žádné živiny, jen kalorie... Co to je zase za nesmysl? Pojem "živiny" přece logicky zahrnuje krátkodobou energii (cukry), střednědobou a dlouhodobou (polysacharidy, tuky) i stavební látky (bílkoviny). Každá ta látka má nějaký určitý smysl v organismu. Nejíst cukr vůbec je stejná chyba jako nejíst jakoukoliv jinou složku potravy. Jde o vyváženost! Články tohoto typu bych považoval za trestné.

2 0
možnosti

P61e46t12r 78F83r44ý67d31e26k

14. 7. 2015 12:04

Proc by byla chyba nejist cukr? Vzdyt ho telo nepotrebuje, potrebnou glukozu si dokaze vyrobit z tuku.

0 0
možnosti

bez čokolády se žít nedá! nedá!

1 0
možnosti

K50a40r59e31l 55D60r96d26a

2. 7. 2015 7:27

Konspirace. Cukr nabuzuje dětem mozek. Proto mají takovou potřebu sladkostí. Takže, pokud chcete úspěšné děti převyšující své vrstevníky, je třeba sladit a sladit. Problém s následky se přesune do jejich stáří, kde skončí s demencí. K tomu budou mít ale nejspíš úspěšný život, kapku s nadváhou a zkaženými zuby. ;-D

  Aneb, droga žádoucí pracovní kariéry úspěšných junáků do 40 let. A tento základní princip vykořisťovatelské společnosti hodlá někdo měnit? ;-)

  Teď je jen třeba přijmout, že hloupé neslazené děti jsou také milé. Soustružník či nezaměstnaný je stejně užitečný jako lékař. Že je stejně hezký život za 15 tis. plat jako za 50 tis. plat. Že se o neslazeného soustružníka dnešní holky perou... ;-D

  Tak mi přijde, že škodlivé potraviny fungují a jsou levné. Jinak by nebyly v masovém oběhu. Kdo jde proti nim, měl by hlavně vysvětlit, čím nahradit jejich efekt. Mám na dohled vegana, co by na mozek nejspíš nasadil oříšky a avokáda... Prý má energie na rozdávání. Naše klasická strava nás jen ubíjí a nepovzbuzuje, je třeba na to pouze přijít a udělat životní změnu. Když si ale vezmu jeho nákupy bio potravin a naše v Albertu... je to v cenách rozdíl tak 10:1. 

  Mám na dohled odborníka na výživu davů. Vůbec nejde o zdraví. Lidstvo řeší problém efektivní výživy lidské populace. Levné a snadno získatelné potraviny jsou naší budoucností. Nějaké bio oříšky lidstvo nezachrání. Plastové rajče bez chuti ze skleníku a vhodné pro přepravu a skladování je to pravé pro globální svět, ostatně, to lidé masově kupují - a vědí asi proč.

  Tak tomu říkám volba o odbourání cukru. ;-D

0 3
možnosti

Klasický článek o zdravé výživě, kterými se mediální prostor jen hemží. Určitě se dá s mnohými informacemi v něm souhlasit, jenže...Ty informace jsou vytrženy ze souvislostí, dá se říct, že tato snůška rozhodně neplatí pro všechny a bylo by bláhové hned zítra začít podle ní šílet. Bohužel, bude asi dost nešťastníků, kteří to zkusí. 

Zajímavá je citace neurovědkyně Nicole Avena. Nepochybuji, že z jejího hlediska má pravdu, ale je také internistou a dietologem, aby dovedla posoudit dopad svých poznatků komplexně na fungování organizmu jako celku? Řekl bych, že ne. A to je pro takové články typické: přijdou s poznatkem, který sám o sobě nefunguje, nebo může i škodit.

6 1
možnosti

Tak já ted jím tak dvě kila třešní denně - nenechám je přeci kosákům;-D

1 0
možnosti

Klidně pokračujte. Cukr v ovoci nevadí. Kromě cukru totiž obsahuje i spoustu jiných užitečných látek, včetně vlákniny, takže se chová v těle naprosto jinak, než umělý, tzv. fruktozvý/glukosový curk/sirup, který se vyrábí z obilí nebo kukuřice.  Ten totiž působí v těle jako droga,  je silně návykový. :-( A navíc ho inzulín neumí zpracovat, takže se v těle hromadí jako chemie, která se jednou někde objeví např. jako nádor.... Bohužel, dnes je umělý (fruktozový /glukosový cukr /sirup) používaný místo cukru ve všech prodávaných zpracovaných potravinách. ;-(Viz: http://www.vimcojim.cz/cs/spotrebitel/zdrava-vyziva/tipy-zdrave-vyzivy/Cukr,-nebo-glukozo-fruktozovy-sirup-Po-nahrazce-rostou-speky__s639x7855.html

1 3
možnosti

Snižování "dávek" u kafe mi moc nefungovalo. Ale když jsem zhruba před rokem a půl přestal sladit ze dne na den úplně, tak mi to už vydrželo. Dneska už slazený kafe nedokážu pozřít.

8 0
možnosti

To vám závidím. Sladké mít nemusím, ale neslazenou kávu prostě nevypiju ;-(

0 0
možnosti

No stévii už jsem loni zkusila. Vysadila jsem si ji v celkem hojném množství a těšila se jak jí budu používat místo cukru a ejhle nebudu. Chutná to přesně jako umělá sladidla a okamžitě po chuti poznám. A ačkoliv jsem se před synem nezmínila že je v tom stevie a ne cukr, ani že mě samotné to nechutná byl stejného názoru jako já a okamžitě poznal

5 0
možnosti
Foto

Presne tak, pritel se take snazil nahradit dle jeho nazoru premiru cukru v jeho strave stevii. Bylo to ale tak nechutne a hnusne umele, ze to zkazilo chut vseho, i toho caje, takze mila stevie zustala po 3 pokusech zcela nevyuzita a letela do kose.

1 0
možnosti

Nejdříve jsem četla "eurovědkyně", což by asi odpovídalo (pokud to není Američanka). A ke stévii: nedávno jsem četla, že tabletky stévie jsou ještě horší než rafinovaný cukr: mají složitější výrobu...

3 0
možnosti