- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
U JV smeru jsem nenasel zminku o koriandru, pritom je to dulezita soucast treba pro vietnamske polevky a spousta lidi kvuli nemu tuhle kuchyni stejne jako treba maghrebskou vynechava.
Jinak bánh mì znamena proste "chleb" nebo "bageta" jestli chcete plnenou bagetu, je to banh mi thit (tedy doslovne "bageta maso").
A kdyz uz mluvite o jarnich zavitcich u Ciny, sluselo by se je zminit i v JV Asii, kde ovsem figuruji jak cerstve (proste plneny ryzovy papir), tak smazene.
doporucite nejakou dobrou, nebo jeste lepe, vybornou vietnamskou restauraci v Praze?
jednou jsem nejak nedopatrenim zabloudil do vietnamskeho bistra za nemocnici na Frantisku a jarni zavitky byly skvele, ted rad zkoumal komplexneji...
Remember v Biskupské a Red Hot Chilli v Karline.
Možná jste ještě nezkusil tu, co by vám chutnala.
Raději bych manál blízkých našich středoevropských sousedů, třeba kuchyně slovinské, polské, rusínské, chorvatské slavonské, haličské nebo třeba ze širšího okolí, pak tedy makedonské, srbské, bosenské, rumunské, moldavské, hercegovské. A co takový manuál na švýcarskou či štýrskou, korutanskou kuchyni? A Falcká či dolnorakouská a hornorakouská. A vůbec nejvíce by mne zajímal manuál lužickosrbské kuchyně.