Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Polévku z jarní cibulky máte za pět minut, olizování za ušima zaručeno

Na jaře a v létě nemíváme náladu na dlouhé vyvařování, čerstvou zeleninu by to beztak připravilo o skvělou chuť a cenné vitaminy. Šéfkuchař Jan Kracík z restaurace Pot Au Feu proto připravil pro naše čtenářky a čtenáře tři jednoduché, rychlé a zdravé recepty s jarní cibulkou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M89i21l86e32n36a 69J91a85l43ů57v29k34o92v52á 8361177371207

Polévka z jarních cibulek? Proboha proč tam dáváte tolik ingrediencí a potřebu tolika nádobí!!!!!!

+2/−1
19.6.2015 12:28

M56i60c30h71a26l 30M62i10l54l22e60r 9586232479312

naprosto jednoduche reseni: omyj cibulky, odkroj korinky a chroupej to, co mas v ruce. !!

Usetris na case, na podle tebe zbytecnych prisadach i myti nadobi; staci jeden nuz a prkynko.

Kdo rad zkousi neco noveho, ten nebude brblat nad receptem.

0/0
21.6.2015 6:49
Foto

V33ě31r80a 57H41r36n30č19í97ř42o90v75á 1355795891609

Můžu vřele doporučit, ještě lepší je, když na talíři posype parmezánem.

+1/−1
18.6.2015 18:02


H66a76n79a 88P48r29o75c29h86á24z12k28o62v24á 9418283202523

;-D pokud pominu to ze mi predtim nekdo pripravi vyvar, vsechno nakraji atd. tak jenom restovani v bode 1 trva pet minut. A jeste mam po bodu 3 spinavy mixer.

+6/0
18.6.2015 15:01

M78i55c88h27a61l 62M40i83l44l19e21r 9556862179962

tycovy mixer je jednodussi a umyje se za par vterin.

0/0
21.6.2015 7:22

B72a82r52b10o34r70a 57P12e93t43r39o18v67á 3935654244795

Pokud mám po ruce půl litru vývaru, trvá  vaření každé polévky 15 minut :-).

+9/0
18.6.2015 14:24

M32i56l34o11s42l14a23v 48J15e13ž20e63k 3724103174141

Já nechápu jinou věc - 100 ml + 200 ml je 300 ml, žádná voda se dle receptu nepřidává, jak tedy z tohoto udělám 4 porce? To spíš ušpiním jen 4 talíře.

+2/0
18.6.2015 13:23

M55i78l71a40n 92K49o94t75o61u54č87e53k 2946458272307

Tam píšou předkrmové porce, takže se asi počítá že si dáte více chodů, doma to samozřejmě můžete sníst všechno sám.

+1/−1
18.6.2015 15:20
Foto

J39a87n98a 62B15o64r67o69v13c94o31v59á 1924392939364

vřele doporučuji hráškový krém podle Pohlreicha. Je to skutečně rychlé a naprosto výborné :-)

0/−1
18.6.2015 10:57

M34o61n87i32k34a 30R39o36l79l72o55v54á 5603272126865

Ještě bych si tedy dovolila rýpnout do titulku článku,možná by neuškodilo tam přihodit "se",(olizování se za ušima),nějak nestojím o to,aby mě doma olizovali za ušima

+7/0
18.6.2015 9:46

L81u80c75k73a 46S11i49m86k18o67v45á 9714898115464

5 minut??? 8-o S přípravou surovin tak minimálně 45!!! :-/

+11/0
18.6.2015 9:00

M66o28n63i90k16a 23R91o10l98l60o28v89á 5593202166515

Nepochopila jste,to nemyslím ve zlém,podstatu.Recept "vymyslel" kuchař,tudíž ten má někoho na přípravu surovin,na mytí nádobí atd.,takže jo,v podstatě to dá za 5 minut.;-)

+4/−1
18.6.2015 9:20

R11a17d49k78a 27S64á56l34o83v74á 7787648885580

Jenže nepíše "mám za pět minut", nýbrž "máte", dá se tedy předpokládat, že myslí čtenáře. No a my, běžní lidi, kterým se doma běžně 100 ml toho a 200 ml onoho vývaru nepovaluje, ho musíme napřed vyrobit a to je otázka hodin, nikoliv minut ;-)

+3/0
18.6.2015 12:46

L49u34c43k15a 37S90i69m21k88o93v80á 9804248555564

Ani ten profi kuchař to za 5 min. nedá, pokud jen 5 min se má restovat ta cibulka. Před tím si musel rozehřát máslo, poté restuje bramboru (předpokládám, že opět tak 5 min), pak přilévá vývary a musí je přivést k varu a nakonec provařuje i ty zelené části cibulky. A v nadpisu se píše "máte za pět minut" !

+7/0
18.6.2015 13:04

M51o39n79i66k65a 37R31o20l83l80o20v92á 5783262366575

Tak urcite to je mysleno s nadcsazkou,ja taky rikam,ze vletim nakoupit,ale koste i vrtulnik nechavam zaparkovane doma:-)

+1/0
18.6.2015 17:56

M13a51r59e35k 83Z83a31h28r46a40d21i23l 6674969135191

Jo, tyhle polívky fakt "miluju". Dejte tam všechnu tu krásnou zeleninu a pak tu krásnou hru barev rozs*ačkujte mixerem, abyste dosáhli jakési "kojenecké stravy"... Super... :-/

+6/0
18.6.2015 7:17

M84o32n88i87k17a 92R55o80l31l37o75v24á 5473372636425

Krémové polévky jsou fajn,jen to nesmí mít napěněnou konzistenci typu co vybleje náš kocour................

+11/0
18.6.2015 9:21

L60a85d53a 46J71e25c69m88e83n 8333851305699

;-D haha, tak to je naprosto presny prirovnani ;-D

+2/0
18.6.2015 10:35

J81a49n24a 10B13o47u81l41o13v49á 7790726921351

Taky jsem dlouho zastávala tento názor, až jsem pak někde jedla skvělou krémovou mrkvovou polívku a došlo ke změně. ;-)

+2/0
18.6.2015 9:34

M46a65r33e82k 55Z91a70h37r14a14d51i15l 6244439155631

Zázvorovo-mrkvová a hrášková jsou snad jediné, které v této konzistenci považuji za dobré...

+3/0
18.6.2015 12:08
Foto

J31i71n85d97ř80i22š75k21a 10Z54a31c39h20o15v80á 9533456770140

naprostý souhlas!

+2/0
18.6.2015 17:53

H64a10n77a 92D58o41s76t44á71l93o87v14á 1769774810764

A co dýňová?

+2/0
19.6.2015 11:59





mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.