Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Polévku z jarní cibulky máte za pět minut, olizování za ušima zaručeno

Na jaře a v létě nemíváme náladu na dlouhé vyvařování, čerstvou zeleninu by to beztak připravilo o skvělou chuť a cenné vitaminy. Šéfkuchař Jan Kracík z restaurace Pot Au Feu proto připravil pro naše čtenářky a čtenáře tři jednoduché, rychlé a zdravé recepty s jarní cibulkou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M14i62l27e84n10a 79J10a80l80ů48v27k60o75v72á 8201387681947

Polévka z jarních cibulek? Proboha proč tam dáváte tolik ingrediencí a potřebu tolika nádobí!!!!!!

+2/−1
19.6.2015 12:28

M86i16c15h10a20l 18M44i52l21l36e62r 9726312849882

naprosto jednoduche reseni: omyj cibulky, odkroj korinky a chroupej to, co mas v ruce. !!

Usetris na case, na podle tebe zbytecnych prisadach i myti nadobi; staci jeden nuz a prkynko.

Kdo rad zkousi neco noveho, ten nebude brblat nad receptem.

0/0
21.6.2015 6:49
Foto

V18ě42r12a 36H46r88n69č96í17ř88o11v68á 1725965681609

Můžu vřele doporučit, ještě lepší je, když na talíři posype parmezánem.

+1/−1
18.6.2015 18:02

H28a87n80a 13P88r92o94c27h74á72z72k26o36v59á 9958593182283

;-D pokud pominu to ze mi predtim nekdo pripravi vyvar, vsechno nakraji atd. tak jenom restovani v bode 1 trva pet minut. A jeste mam po bodu 3 spinavy mixer.

+6/0
18.6.2015 15:01

M73i46c72h49a97l 96M79i26l14l40e46r 9206752909922

tycovy mixer je jednodussi a umyje se za par vterin.

0/0
21.6.2015 7:22

B48a81r68b42o90r92a 90P66e38t62r29o62v20á 3115574794815

Pokud mám po ruce půl litru vývaru, trvá  vaření každé polévky 15 minut :-).

+9/0
18.6.2015 14:24

M93i35l34o29s62l30a18v 63J98e57ž55e84k 3514823794341

Já nechápu jinou věc - 100 ml + 200 ml je 300 ml, žádná voda se dle receptu nepřidává, jak tedy z tohoto udělám 4 porce? To spíš ušpiním jen 4 talíře.

+2/0
18.6.2015 13:23

M44i66l27a14n 65K27o60t44o83u53č85e86k 2946318462317

Tam píšou předkrmové porce, takže se asi počítá že si dáte více chodů, doma to samozřejmě můžete sníst všechno sám.

+1/−1
18.6.2015 15:20
Foto

J46a21n85a 55B38o71r39o27v69c83o44v18á 1484832589384

vřele doporučuji hráškový krém podle Pohlreicha. Je to skutečně rychlé a naprosto výborné :-)

0/−1
18.6.2015 10:57

M83o94n92i95k90a 61R30o59l51l79o42v74á 5353852276765

Ještě bych si tedy dovolila rýpnout do titulku článku,možná by neuškodilo tam přihodit "se",(olizování se za ušima),nějak nestojím o to,aby mě doma olizovali za ušima

+7/0
18.6.2015 9:46

L21u44c98k94a 53S17i93m26k96o42v69á 9574788765844

5 minut??? 8-o S přípravou surovin tak minimálně 45!!! :-/

+11/0
18.6.2015 9:00

M54o68n89i93k98a 40R83o10l85l68o15v23á 5633462536105

Nepochopila jste,to nemyslím ve zlém,podstatu.Recept "vymyslel" kuchař,tudíž ten má někoho na přípravu surovin,na mytí nádobí atd.,takže jo,v podstatě to dá za 5 minut.;-)

+4/−1
18.6.2015 9:20

R91a72d10k18a 52S39á51l43o67v97á 7597368425820

Jenže nepíše "mám za pět minut", nýbrž "máte", dá se tedy předpokládat, že myslí čtenáře. No a my, běžní lidi, kterým se doma běžně 100 ml toho a 200 ml onoho vývaru nepovaluje, ho musíme napřed vyrobit a to je otázka hodin, nikoliv minut ;-)

+3/0
18.6.2015 12:46

L53u73c95k21a 51S80i35m55k42o76v34á 9744928815894

Ani ten profi kuchař to za 5 min. nedá, pokud jen 5 min se má restovat ta cibulka. Před tím si musel rozehřát máslo, poté restuje bramboru (předpokládám, že opět tak 5 min), pak přilévá vývary a musí je přivést k varu a nakonec provařuje i ty zelené části cibulky. A v nadpisu se píše "máte za pět minut" !

+7/0
18.6.2015 13:04

M69o50n26i14k69a 69R48o35l47l43o21v11á 5913432716965

Tak urcite to je mysleno s nadcsazkou,ja taky rikam,ze vletim nakoupit,ale koste i vrtulnik nechavam zaparkovane doma:-)

+1/0
18.6.2015 17:56

M11a56r22e71k 92Z70a82h20r97a67d25i48l 6344259705481

Jo, tyhle polívky fakt "miluju". Dejte tam všechnu tu krásnou zeleninu a pak tu krásnou hru barev rozs*ačkujte mixerem, abyste dosáhli jakési "kojenecké stravy"... Super... :-/

+6/0
18.6.2015 7:17

M80o92n50i92k89a 66R92o56l15l40o84v20á 5593462636575

Krémové polévky jsou fajn,jen to nesmí mít napěněnou konzistenci typu co vybleje náš kocour................

+11/0
18.6.2015 9:21

L41a29d22a 13J98e20c17m59e52n 8573881315449

;-D haha, tak to je naprosto presny prirovnani ;-D

+2/0
18.6.2015 10:35

J33a64n97a 61B28o59u98l52o15v13á 7540506801861

Taky jsem dlouho zastávala tento názor, až jsem pak někde jedla skvělou krémovou mrkvovou polívku a došlo ke změně. ;-)

+2/0
18.6.2015 9:34

M82a21r45e56k 49Z35a94h36r30a25d59i41l 6314509925131

Zázvorovo-mrkvová a hrášková jsou snad jediné, které v této konzistenci považuji za dobré...

+3/0
18.6.2015 12:08
Foto

J68i31n69d90ř16i78š66k60a 60Z92a57c53h86o78v40á 6258260980700

naprostý souhlas!

+2/0
18.6.2015 17:53

H12a12n31a 93D94o23s18t15á66l39o76v65á 1949834830434

A co dýňová?

+2/0
19.6.2015 11:59







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.