Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Polévku z jarní cibulky máte za pět minut, olizování za ušima zaručeno

Na jaře a v létě nemíváme náladu na dlouhé vyvařování, čerstvou zeleninu by to beztak připravilo o skvělou chuť a cenné vitaminy. Šéfkuchař Jan Kracík z restaurace Pot Au Feu proto připravil pro naše čtenářky a čtenáře tři jednoduché, rychlé a zdravé recepty s jarní cibulkou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M18i74l26e90n16a 92J25a83l67ů54v82k90o25v92á 8571187211877

Polévka z jarních cibulek? Proboha proč tam dáváte tolik ingrediencí a potřebu tolika nádobí!!!!!!

+2/−1
19.6.2015 12:28

M95i92c91h55a22l 87M72i28l66l46e40r 9956642319502

naprosto jednoduche reseni: omyj cibulky, odkroj korinky a chroupej to, co mas v ruce. !!

Usetris na case, na podle tebe zbytecnych prisadach i myti nadobi; staci jeden nuz a prkynko.

Kdo rad zkousi neco noveho, ten nebude brblat nad receptem.

0/0
21.6.2015 6:49
Foto

V76ě57r13a 89H59r47n31č16í87ř79o39v43á 1415505561469

Můžu vřele doporučit, ještě lepší je, když na talíři posype parmezánem.

+1/−1
18.6.2015 18:02

H58a33n45a 76P95r74o65c17h48á39z79k94o48v85á 9398293202433

;-D pokud pominu to ze mi predtim nekdo pripravi vyvar, vsechno nakraji atd. tak jenom restovani v bode 1 trva pet minut. A jeste mam po bodu 3 spinavy mixer.

+6/0
18.6.2015 15:01

M38i50c34h79a38l 20M85i81l36l52e74r 9916932649832

tycovy mixer je jednodussi a umyje se za par vterin.

0/0
21.6.2015 7:22

B12a51r24b57o90r58a 98P78e54t81r51o56v49á 3795414984625

Pokud mám po ruce půl litru vývaru, trvá  vaření každé polévky 15 minut :-).

+9/0
18.6.2015 14:24

M70i17l96o48s89l17a36v 70J93e37ž96e61k 3574533514731

Já nechápu jinou věc - 100 ml + 200 ml je 300 ml, žádná voda se dle receptu nepřidává, jak tedy z tohoto udělám 4 porce? To spíš ušpiním jen 4 talíře.

+2/0
18.6.2015 13:23

M93i45l64a35n 40K85o35t76o88u78č20e16k 2366538112287

Tam píšou předkrmové porce, takže se asi počítá že si dáte více chodů, doma to samozřejmě můžete sníst všechno sám.

+1/−1
18.6.2015 15:20
Foto

J51a23n32a 83B49o16r22o86v83c60o59v88á 1474552809614

vřele doporučuji hráškový krém podle Pohlreicha. Je to skutečně rychlé a naprosto výborné :-)

0/−1
18.6.2015 10:57

M22o82n78i51k19a 93R37o75l71l42o22v59á 5303102926155

Ještě bych si tedy dovolila rýpnout do titulku článku,možná by neuškodilo tam přihodit "se",(olizování se za ušima),nějak nestojím o to,aby mě doma olizovali za ušima

+7/0
18.6.2015 9:46

L85u55c30k98a 50S54i51m31k41o51v89á 9794238895154

5 minut??? 8-o S přípravou surovin tak minimálně 45!!! :-/

+11/0
18.6.2015 9:00

M28o60n27i88k96a 29R66o39l40l53o41v39á 5213842206225

Nepochopila jste,to nemyslím ve zlém,podstatu.Recept "vymyslel" kuchař,tudíž ten má někoho na přípravu surovin,na mytí nádobí atd.,takže jo,v podstatě to dá za 5 minut.;-)

+4/−1
18.6.2015 9:20

R27a47d38k26a 55S86á55l64o95v33á 7317198535810

Jenže nepíše "mám za pět minut", nýbrž "máte", dá se tedy předpokládat, že myslí čtenáře. No a my, běžní lidi, kterým se doma běžně 100 ml toho a 200 ml onoho vývaru nepovaluje, ho musíme napřed vyrobit a to je otázka hodin, nikoliv minut ;-)

+3/0
18.6.2015 12:46

L34u49c11k69a 68S50i86m13k10o38v35á 9384418115304

Ani ten profi kuchař to za 5 min. nedá, pokud jen 5 min se má restovat ta cibulka. Před tím si musel rozehřát máslo, poté restuje bramboru (předpokládám, že opět tak 5 min), pak přilévá vývary a musí je přivést k varu a nakonec provařuje i ty zelené části cibulky. A v nadpisu se píše "máte za pět minut" !

+7/0
18.6.2015 13:04

M87o22n89i87k19a 60R67o38l78l91o10v22á 5873712516415

Tak urcite to je mysleno s nadcsazkou,ja taky rikam,ze vletim nakoupit,ale koste i vrtulnik nechavam zaparkovane doma:-)

+1/0
18.6.2015 17:56

M20a73r43e29k 20Z30a67h12r85a71d26i76l 6684749685831

Jo, tyhle polívky fakt "miluju". Dejte tam všechnu tu krásnou zeleninu a pak tu krásnou hru barev rozs*ačkujte mixerem, abyste dosáhli jakési "kojenecké stravy"... Super... :-/

+6/0
18.6.2015 7:17

M54o35n70i93k88a 17R32o93l21l58o22v59á 5183822576335

Krémové polévky jsou fajn,jen to nesmí mít napěněnou konzistenci typu co vybleje náš kocour................

+11/0
18.6.2015 9:21

L17a38d22a 49J68e59c87m77e47n 8563671985399

;-D haha, tak to je naprosto presny prirovnani ;-D

+2/0
18.6.2015 10:35

J98a35n91a 30B82o44u29l96o82v57á 7640486721351

Taky jsem dlouho zastávala tento názor, až jsem pak někde jedla skvělou krémovou mrkvovou polívku a došlo ke změně. ;-)

+2/0
18.6.2015 9:34

M30a22r44e18k 73Z22a13h26r59a91d20i59l 6474969575531

Zázvorovo-mrkvová a hrášková jsou snad jediné, které v této konzistenci považuji za dobré...

+3/0
18.6.2015 12:08
Foto

J30i57n44d25ř73i12š54k60a 78Z82a32c41h86o54v76á 6308710760390

naprostý souhlas!

+2/0
18.6.2015 17:53

H22a97n83a 42D77o27s64t27á28l18o78v27á 1689144710974

A co dýňová?

+2/0
19.6.2015 11:59







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.