Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Lahodně rozteklý hermelín ugrilujete i bez alobalu. Víme, jak na to

Grilovaný hermelín je smetanová lahůdka, která je neodmyslitelně spojená s letním grilováním. Máme pro vás tip od šéfkuchaře Jiřího Zemana, jak si hermelín ugrilovat i bez alobalu. Překvapí vás i kombinace hermelínu s mangem a sušenou šunkou nebo medem a čekankou. Tak roztopte gril!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J27i67ř36í 57K65r96a39j94í84č75e41k 2615755664515

Copak ,zase jsou malé prodeje předraženého sýra ?!

0/−3
15.6.2015 10:26

M91a85r62t31i52n 24L33ž65i81č48a61ř 9425957722714

To je nový Láďa Hruška?

Takto to dělám mnoho let a nepotřebuji na to kuchaře

Sýr dělám jak na grilu (většinou) tak v troubě, v mikrovlnce nedělám nikdy

+3/0
14.6.2015 12:11

J95a91k83u92b 10Č29í78ž60e68k 1323268177986

Dobrý nápad R^ miluji grilovaný hermelín, ale s alobalem je potíž. Je téměř prokázáno, že alzheimer je vlastně otrava hliníkem, který tělo není schopné odbourávat, takže se mu snažím vyhýbat. Díky za tip R^

+1/0
14.6.2015 10:33

V31e15r48o43n57i15k76a 74V33e66s61e37l61á 7855867954323

Alzheimer je otrava hlinikem?8-o

0/0
15.6.2015 16:22

M11i66c33h87a83e57l 68K74o47u72t41e26c40k14ý 3445250126

Lepší je hermelín rozkrojit. Čím víc vyteklý, tím chutnější ;-)

0/0
13.6.2015 22:04

J60a43n15a 13B37o29h96m48o39v39a 1556403243

Rozpuštěný hermelín je nejlepší z mikrovlnky - bez alobalu, přímo na talíři, cca minuta a je hotovo, žádná práce a žádné nádobí. Výborný jen tak s chlebem nebo navíc s brusinkami.

+12/−5
13.6.2015 9:42

T42o82m37á67š 65M91a29r25e73k 9450733959844

Přesně tak. Přesně to jsem chtěl napsat.

+4/0
13.6.2015 10:45

B73á60r43a 28T31e46s35n11e51r81o91v94á 5805680844579

Jak ugrilovat hermelín bez alobalu? Stejně jako kterýkoli jiný sýr - opatrně. ;-D Jinak rozteklý hermelín zbožňuju a ani k tomu nemusí být ochucený.

+11/0
13.6.2015 9:28

D54a11v38i59d 14D88o13b57e73š 3215252107

Presne. Proc prebijet vybornou chut gril.hermelinu (kdyz se dobre udela) dalsimi prisadami. Napr.dnes jsem rodine udelal palacinky s jahodovym dzemem a slehackou. Ale hodne jsem si stim vyhral - cerstve jahody z pole, castecne posekat+povarit, opravdova naslehana smetana. A takova lahudka!

+3/0
13.6.2015 23:06

V37l24a68d19i28m63í67r 62F29i18b91i30g38e71r 5594901421864

Co je čerstvý a poctivý je vždycky nejchutnější. Známej má rád hořtici, tak když si dává maso nebo klobásu tak to jí snad 1:1 s tou klobásou já to nemusím raději si vychutnám maso a hořtici jen slzu aby se to jemne prolínalo. Jíst hořtici v takovém množství to může jíst chleba hořtice to maso přebije.

0/0
14.6.2015 0:01

B96á16r70a 69T71e16s23n90e95r69o13v69á 5165160464969

Souhlas, navíc k masu je mnohem lepší hořčice "ochucená", např. medová, než klasická.

0/0
14.6.2015 12:41

M85i82l72a73n 40Č23e15r65n49ý 5613799989862

Hořtice.;-D

+4/0
14.6.2015 13:37
Foto

J54a97r70o70m76í14r 53K39o65b18e55l28k32a 7934644921235

Já už mám zase hlad:-P

+11/0
13.6.2015 7:12

M88i85l27a11n 72P91a50c31e18k 6910163352453

Clanek o grilovani syru bez alobalu je ze 2/3 s alobalem.

+12/0
13.6.2015 3:12

T98o41m91á11š 61K17a41p77l36a54n 8503469573213

proč, keyž hermelín se rovnou v alobalu prodává. prostě rozbalit, ochutit, zabalit a dát na gril, nebo rovnou do uhlí

0/−5
13.6.2015 2:02
Foto

J51i47ř16í 56B56r96a67b80e68c 5969848632313

A proč ho neudělat takto? Není to jedno? Je to nápad, recept. Každý ať si hermelín udělá, jak mu to vyhovuje.

Taky ho dělám v alobalu. Vyndám ho na čistý alobal, potřu olivovým olejem, okořením jen sůl, pepř a italské bylinky, kdo chce může přidat chili. Zabalím, hodím do trouby na plech. Vynikajíci.

V tom alobalu, ve kterém se prodává, je nějaký papír nebo látka a ta se nalepí na ten hermelín. A všechno koření je fuč. A nedá se to jíst.

Ten s těmi jablky určitě vyzkouším R^

+10/0
13.6.2015 9:11

V73l11a29d81i34m93í32r 11F21i49b47i90g73e61r 5414751641254

V alobalu se dávno neprodává je to jen papír. A dát ho na uhlí to by vám taky zuhelnatěl do uhlá se dávají brambory ale ty jsou také dobré.

+1/0
13.6.2015 23:57

J80a97k83u11b 44Č59í37ž76e26k 1403448177476

Když je nouze, také ho dělám v původním obalu. Osobně nepoznám rozdíl a ni v chuti, ani ve vzhledu, ale náročnější typy si možná nepochutnají.

Problém s alobalem je, že je téměř prokázáno, že je alzheimer je de facto otrava hliníkem, který tělo není schopné odbourávat, proto je dobré ho používat co nejméně.

+1/0
14.6.2015 10:31







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.