Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Lahodně rozteklý hermelín ugrilujete i bez alobalu. Víme, jak na to

Grilovaný hermelín je smetanová lahůdka, která je neodmyslitelně spojená s letním grilováním. Máme pro vás tip od šéfkuchaře Jiřího Zemana, jak si hermelín ugrilovat i bez alobalu. Překvapí vás i kombinace hermelínu s mangem a sušenou šunkou nebo medem a čekankou. Tak roztopte gril!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J78i56ř78í 92K51r63a22j69í69č27e20k 2345985654675

Copak ,zase jsou malé prodeje předraženého sýra ?!

0/−3
15.6.2015 10:26

M10a36r44t87i69n 16L94ž60i59č92a61ř 9535767192154

To je nový Láďa Hruška?

Takto to dělám mnoho let a nepotřebuji na to kuchaře

Sýr dělám jak na grilu (většinou) tak v troubě, v mikrovlnce nedělám nikdy

+3/0
14.6.2015 12:11

J93a14k88u63b 37Č33í45ž24e86k 1423258787986

Dobrý nápad R^ miluji grilovaný hermelín, ale s alobalem je potíž. Je téměř prokázáno, že alzheimer je vlastně otrava hliníkem, který tělo není schopné odbourávat, takže se mu snažím vyhýbat. Díky za tip R^

+1/0
14.6.2015 10:33


V48e84r69o80n23i91k68a 73V71e15s25e80l68á 7265847424663

Alzheimer je otrava hlinikem?8-o

0/0
15.6.2015 16:22

M26i19c76h98a46e52l 11K15o11u22t61e10c84k22ý 3485120496

Lepší je hermelín rozkrojit. Čím víc vyteklý, tím chutnější ;-)

0/0
13.6.2015 22:04

J64a40n54a 33B31o98h73m81o68v17a 1596813293

Rozpuštěný hermelín je nejlepší z mikrovlnky - bez alobalu, přímo na talíři, cca minuta a je hotovo, žádná práce a žádné nádobí. Výborný jen tak s chlebem nebo navíc s brusinkami.

+12/−5
13.6.2015 9:42

T76o45m51á33š 80M34a87r26e31k 9890733209674

Přesně tak. Přesně to jsem chtěl napsat.

+4/0
13.6.2015 10:45

B35á64r87a 63T98e13s26n43e89r67o74v62á 5605230714299

Jak ugrilovat hermelín bez alobalu? Stejně jako kterýkoli jiný sýr - opatrně. ;-D Jinak rozteklý hermelín zbožňuju a ani k tomu nemusí být ochucený.

+11/0
13.6.2015 9:28

D77a35v36i83d 77D64o18b31e14š 3885862697

Presne. Proc prebijet vybornou chut gril.hermelinu (kdyz se dobre udela) dalsimi prisadami. Napr.dnes jsem rodine udelal palacinky s jahodovym dzemem a slehackou. Ale hodne jsem si stim vyhral - cerstve jahody z pole, castecne posekat+povarit, opravdova naslehana smetana. A takova lahudka!

+3/0
13.6.2015 23:06

V88l50a32d52i96m41í77r 97F89i61b94i48g17e69r 5874611211414

Co je čerstvý a poctivý je vždycky nejchutnější. Známej má rád hořtici, tak když si dává maso nebo klobásu tak to jí snad 1:1 s tou klobásou já to nemusím raději si vychutnám maso a hořtici jen slzu aby se to jemne prolínalo. Jíst hořtici v takovém množství to může jíst chleba hořtice to maso přebije.

0/0
14.6.2015 0:01

B48á78r82a 58T63e96s54n21e41r93o32v75á 5625570754669

Souhlas, navíc k masu je mnohem lepší hořčice "ochucená", např. medová, než klasická.

0/0
14.6.2015 12:41

M53i85l58a35n 38Č93e15r79n74ý 5563369659802

Hořtice.;-D

+4/0
14.6.2015 13:37
Foto

J27a80r68o57m17í95r 68K51o40b86e34l96k84a 7984834741235

Já už mám zase hlad:-P

+11/0
13.6.2015 7:12

M85i12l54a73n 12P83a16c70e88k 6390243222633

Clanek o grilovani syru bez alobalu je ze 2/3 s alobalem.

+12/0
13.6.2015 3:12

T55o61m17á25š 23K97a34p37l52a93n 8303159603573

proč, keyž hermelín se rovnou v alobalu prodává. prostě rozbalit, ochutit, zabalit a dát na gril, nebo rovnou do uhlí

0/−5
13.6.2015 2:02
Foto

J78i65ř70í 14B51r93a49b56e79c 5629188542843

A proč ho neudělat takto? Není to jedno? Je to nápad, recept. Každý ať si hermelín udělá, jak mu to vyhovuje.

Taky ho dělám v alobalu. Vyndám ho na čistý alobal, potřu olivovým olejem, okořením jen sůl, pepř a italské bylinky, kdo chce může přidat chili. Zabalím, hodím do trouby na plech. Vynikajíci.

V tom alobalu, ve kterém se prodává, je nějaký papír nebo látka a ta se nalepí na ten hermelín. A všechno koření je fuč. A nedá se to jíst.

Ten s těmi jablky určitě vyzkouším R^

+10/0
13.6.2015 9:11

V71l20a94d52i83m64í35r 13F13i77b58i58g59e53r 5954321581804

V alobalu se dávno neprodává je to jen papír. A dát ho na uhlí to by vám taky zuhelnatěl do uhlá se dávají brambory ale ty jsou také dobré.

+1/0
13.6.2015 23:57

J95a98k24u43b 96Č56í50ž20e22k 1753668277706

Když je nouze, také ho dělám v původním obalu. Osobně nepoznám rozdíl a ni v chuti, ani ve vzhledu, ale náročnější typy si možná nepochutnají.

Problém s alobalem je, že je téměř prokázáno, že je alzheimer je de facto otrava hliníkem, který tělo není schopné odbourávat, proto je dobré ho používat co nejméně.

+1/0
14.6.2015 10:31





mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.