Ona

Diskuze

Pět kroků pro zdravější grilování: vlastní marinády i více zeleniny

Opékání masa na žhavých uhlících je oblíbená česká letní kratochvíle. Bohužel se grilování neřadí zrovna mezi nejzdravější způsoby úpravy potravin. Přečtěte si pět tipů, jak jej udělat o trochu zdravějším.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lidi, kaslete zarucene rady na netu, byl vam dan vlastni mozek, uzivejte leta a Bozich daru, nemusite vysouset kureci, abyste byli zdravi;-)

0 0
možnosti

P69a63v61l12a 14N72o63v39á

18. 5. 2015 7:32

A já jsem se domnívala, že zralé hovězí poznám právě tak, že po stisku na mase zůstane důlek... ale tak nejsem profík, takže jsem se asi spletla :-P

0 0
možnosti

Je pravidlem, že redaktoři píší o věcech, o kterých nemají ponětí, takže se chybička občas vloudí. I expert na daktyloskopii se občas utne. O sušeném kuřecím stejku ani ani nemluvě;-D

1 0
možnosti

No zrovna jsme přišli z grilovačky. Takový marinovaný libový bůček, nakrájený na tenčí plátky a pěkně pomalu grilovaný, má kurňa taky něco do sebe ;-D. K tomu směs v alobalu - brambory, červená cibulka, česnek, paprika, rajčata, drobné kostičky špíčku na omaštění, žampiony a pár snítek libečku ze zahrádky - to nemělo chybu. Já jsem schopný na ohni upéct cokoliv a pošmáknu si. Nemusí to být jen argentinský býček. Také griluji zásadně jen na žhavých uhlíkách ze dřeva. Dřevěné uhlí a brikety nedají jídlu ten správný šmak a vůni.... A grilovat kuřecí stejk 3/4 hodiny? Není to překlep? Vždyť to musí být jak podrážka. Kuřecí prsíčka chtějí právě pěkně z prudka a ne moc dlouho. Pak mají pěknou barvičku na povrchu a jsou  propečená a přesto krásně šťavnatá uvnitř. 3/4 hodiny opékám možná tak kuřecí čtvrtky ale jestli tím stejkem myslí prsa, tak se mi to zdá opravdu hodně.

1 0
možnosti

Zase se doporučuje argentinské hovězí nacpané růstovými hormony - tele rychleji vyroste a zabije se mladší. Kvalitní maso se dá koupit bez problémů i u nás. Třeba z anguse nebo je dobré ho koupit rovnou od farmáře a nechat v ledničce 3-6 týdnů odležet.

0 0
možnosti

L83á14ď67a 93V51r91a88n75ý

17. 5. 2015 20:54

No s tou Argentinou nevím. Proti tomu co píšete hovoří to, že tam staří máte uvedené. A telecí poznáte. Já telecí nekupuji ale až z dospělých mladých býků a to ve stejném stáří jak z Čech, tak Argentiny. Navíc ten odchov tam probíhá trochu jinak než u nás.

Pokud beru maso na gril z Čech tak mám několik farmářů a i když už je maso pár týdnu odleželé tomu Argentinskému se nevyrovná.

0 0
možnosti

J69o71s25e93f 16H24á67b

17. 5. 2015 19:58

čerstvá krkovička tak jak jsem ji přinesl z obchodu, tak na palec široká. Jen hodit na gril, 5 min a 5 min, k tomu z grilu papriku a rajče, pak čerstvou bagetu či chleba. Vytáhnout, nechat pár minut ležet, osolit, pepř a hotovo. To mi stačí na celé léto :-)

0 0
možnosti

J97a45n 74K69o30h32l

17. 5. 2015 19:25

Griluju výjimečně, párkrát za léto.. ale obecně se dá bez masa, natož bez masa z grilu, žít docela dobře ;-)

0 3
možnosti

P97e67t51r 76J56a26r90o90š

17. 5. 2015 19:43

leto bez grilovani s prateli, to je jako sex bez orgasmu. muj osobni nazor.

9 0
možnosti

Bože můj . . . kdo to je ten (nebo ta) ..."haa pro iDNES"? 45 minut kuřecí steak? 8-oHůůůůů, to bude potom nepoživatelná vysušená podrážka. Vyzkoušeli jsme všechno možný, ale krkovička je prostě krkovička R^ A propó... při grilování myslet na zdraví? Chochó, to je ale konina. To bych ani nemohl pivko či kořaličku :-P A bez toho grilování není grilováním ;-) Jako předkrm Bavorské klobásky a pak už to jede . . . krkovička, pivko, slivovička, nakládaný hermelín, kuřecí stehení, pivko, slivovička, krkovička, pstruhy, pivko, slivovička, krkovička . . . .atd...atd...a k tomu pořádnej bigbít ;-) Ať žije léto ;-D

12 1
možnosti

J52i86r31k25a 91N64o41v23á46k

17. 5. 2015 18:57

teda vás bych chtěl mít za souseda, mám to hodně podobně, to by byly pařby R^

5 0
možnosti

L85á18ď63a 83V84r85a45n25ý

17. 5. 2015 18:08

Chybí tam bod

6. Když se budete řídit radami 1-6 , můžete dát maso do trouby nebo připravit na pánvi. A dokonce ušetříte - nemusíte kupovat gril, náčíní, uhlí.

8 0
možnosti

J27a93n 75T97i83c58h54ý

17. 5. 2015 18:04

Dělat steak tři čtvrtě hodiny? Kdo to proboha psal?

4 0
možnosti

L90á40ď46a 88V63r61a71n98ý

17. 5. 2015 18:10

No je to hodně ale kuřecí se musí dělat víc jak 20 minut ze zdravotních důvodů. Takže OK je cca 30 minut, za 60 minut mám ugrilované celé kuře "na plechovce".

To samozřejmě neplatí u hovězího a vepřového.

2 2
možnosti

Proč bych měl proboha kupovat maso z argentiny, když se dá stejně kvalitní a levnější koupit i u nás (i když to není jednoduché, ale pořád jednodušší, než koupit dobré argentnské) ?

0 0
možnosti

L56á40ď95a 84V92r63a28n31ý

17. 5. 2015 18:14

Právě jednodušší je koupit dobré argentinské než dobré české (dobré ve smyslu hodící se steaky).

I ty řeznictví co nechávají maso déle vyzrát, tak to nedosahuje kvality argentinského.

Naše maso spíše dosahuje kvalit brazilského nebo urugiajského. Nikdy jsem nepochopil, proč je maso z Argentiny lepší než z Brazilie ale vždy to tak bylo, když jsem ho koupil.

2 0
možnosti