Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pozor na ocet, špenát i přesolené ořechy. Kazí chuť vín

Jsou milovníci vína, kteří si ho dají ke každému pokrmu, ale opravdoví fajnšmekři vědí, že existují pravidla, přes která nejede vlak. Například k tlačence s cibulí by víno niky nepili.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K56a98t12e63ř25i67n51a 61F65e67n47c16l13o62v27á 8913747488893

Krabicak s kolou jde ke vsemu :-)

0/0
28.4.2015 13:03

M44i46c87h77a20l 19M45i65l10l69e15r 9286852759562

ke korenenym jidlum lepsi nez Frankovka, Cabernet Sauvignon nebo nedejboze Merlot je nejlepsi Shiraz, pripadne Cabernet Shiraz.

0/0
28.4.2015 7:10

V27ě59r13a 10B15e17n48o21v97á 9569450113

Hlavně aby to věděli servírky a číšníci, co nabídnout, nikoliv dotaz "červené nebo bílé"? Host to přece nemusí vědět, pokud nevečeří každý den v restauraci.

0/0
26.4.2015 17:30

M38i10c78h60a12l 71M78i29l62l80e51r 9846142229662

zalezi na restauraci. Pokud jim zalezi jenom aby host utratil a zaplatil, takove se nebudou namahat zamestnavat personal se znalosti vin, ktere restaurace ma k nabidce.

Podnik, ktery chce aby hostovi u nich chutnalo, zase prisel a jejich podnik doporucil jinym, zajisti zvyseni znalosti personalu. Kdyz muj syn jako studak si vydelaval praci v pohostinstvi, vedeni podniku kde pracoval, parkrat do roka poradalo kurs ochutnavani vin pro personal, aby vedeli co je na sklade a co doprucit s cim.

0/0
28.4.2015 7:17

O46l54i27v56e48r 59N66e60u88m90a94n86n 3860716679

železity špenát znásobuje s červenými víny.... no to asi i železitá houska.

0/0
25.4.2015 21:44

J67o24s39e66f 60H61á86j13e67k 6738680299182

...hodně kyselý, hořký a slaný... dočasně vyřadí naši chuť... no, kdoby to řekl....?

+1/0
25.4.2015 21:44

J66o91s51e20f 23H21á61j33e36k 6888770869972

...navíc, nesolí se ořechy, ale arašídy... což nejsou tak úplně ořechy...:-P

0/0
25.4.2015 21:50

K43a27t98e25ř68i20n55a 93V61a43š27á21k69o56v33á 5431652329225

soli se temer vsechny orechy - mandle, kesu, makadamy - rozhodne ne jen arasidy, i kdyz jsou nejbeznejsi a nelevnejsi

0/0
26.4.2015 16:10

M70i88c73h89a57l 77M86i71l13l56e21r 9296772329432

nesoli automaticky.Je mozne koupit nesolene makadamie, vlasske orechy, oprazene mandle, orechovou smes a dokonce i nesolene pistacie.

0/0
28.4.2015 7:07

K49a26t56e44ř39i12n95a 94V95a13š76á30k64o42v73á 5611322429665

soli se samozrejme i jine orechy - madle, kesu, makadamy, pistacie... i kdyz arasidy jsou nejlevnejsi a nejbeznejsi

0/0
26.4.2015 16:12

O66l30d20ř83i59c97h 22H75o25r90á64k 2474309181925

A nejdůležitější je neblbnout. Nenechal se pobláznit reklamou "Always Kukačkola" na reklamě obědu s kachnou a stejně na módních vlnách, že víno se hodí vždy a ke všemu.

Zkuste na to jít i svým srdcem a chutí, pijte k jídlu co vám chutná, nechte si poradit, ale klidně zkuste, jestli vám nesedí něco jiného. Také občas sedne voda, jindy zas domácí citronáda, pak zas těžší pivo a jindy nic a jen aperitivek na konci.

Rady jsou dobré, ale nesmí se z nich stát dogma jak od módní policie.

Ona poprava když si sednu večer v knihovně u krbu a místo Johna Keatse sáhnu po Borisi Vianovi a sýrovém talíři s ovocem od Jeana a odmítnu obvyklé sherry a poručím si brandy asi prostě není na místě. Možná ani pranýř není vhodná reakce, prostě mi ten den kdosi pošlapal záhon růží a já se rozhodl pod tak silným atakem světa radikalizovat své večerní posezení.

+4/0
25.4.2015 11:21







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.