Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pozor na ocet, špenát i přesolené ořechy. Kazí chuť vín

Jsou milovníci vína, kteří si ho dají ke každému pokrmu, ale opravdoví fajnšmekři vědí, že existují pravidla, přes která nejede vlak. Například k tlačence s cibulí by víno niky nepili.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K97a23t80e88ř14i58n47a 11F27e82n41c85l61o58v45á 8323567178583

Krabicak s kolou jde ke vsemu :-)

0/0
28.4.2015 13:03

M23i17c98h43a72l 71M35i27l60l52e29r 9936262629482

ke korenenym jidlum lepsi nez Frankovka, Cabernet Sauvignon nebo nedejboze Merlot je nejlepsi Shiraz, pripadne Cabernet Shiraz.

0/0
28.4.2015 7:10

V94ě78r36a 10B43e48n20o80v77á 7207610795909

Hlavně aby to věděli servírky a číšníci, co nabídnout, nikoliv dotaz "červené nebo bílé"? Host to přece nemusí vědět, pokud nevečeří každý den v restauraci.

0/0
26.4.2015 17:30

M62i80c89h51a26l 53M93i55l79l39e49r 9136512989112

zalezi na restauraci. Pokud jim zalezi jenom aby host utratil a zaplatil, takove se nebudou namahat zamestnavat personal se znalosti vin, ktere restaurace ma k nabidce.

Podnik, ktery chce aby hostovi u nich chutnalo, zase prisel a jejich podnik doporucil jinym, zajisti zvyseni znalosti personalu. Kdyz muj syn jako studak si vydelaval praci v pohostinstvi, vedeni podniku kde pracoval, parkrat do roka poradalo kurs ochutnavani vin pro personal, aby vedeli co je na sklade a co doprucit s cim.

0/0
28.4.2015 7:17

O77l70i75v81e72r 54N58e12u59m83a80n40n 3610636799

železity špenát znásobuje s červenými víny.... no to asi i železitá houska.

0/0
25.4.2015 21:44

J56o19s86e32f 81H26á28j60e76k 6528660279672

...hodně kyselý, hořký a slaný... dočasně vyřadí naši chuť... no, kdoby to řekl....?

+1/0
25.4.2015 21:44

J73o30s52e85f 38H89á35j92e18k 6848440819502

...navíc, nesolí se ořechy, ale arašídy... což nejsou tak úplně ořechy...:-P

0/0
25.4.2015 21:50

K49a48t74e53ř92i77n19a 63V67a40š96á50k97o27v85á 5931502209895

soli se temer vsechny orechy - mandle, kesu, makadamy - rozhodne ne jen arasidy, i kdyz jsou nejbeznejsi a nelevnejsi

0/0
26.4.2015 16:10

M77i63c13h74a93l 18M79i47l61l87e78r 9656292159232

nesoli automaticky.Je mozne koupit nesolene makadamie, vlasske orechy, oprazene mandle, orechovou smes a dokonce i nesolene pistacie.

0/0
28.4.2015 7:07

K51a97t18e89ř23i76n90a 74V65a44š17á13k87o50v86á 5271632919665

soli se samozrejme i jine orechy - madle, kesu, makadamy, pistacie... i kdyz arasidy jsou nejlevnejsi a nejbeznejsi

0/0
26.4.2015 16:12

O72l86d81ř18i77c13h 93H60o32r68á26k 2294179711445

A nejdůležitější je neblbnout. Nenechal se pobláznit reklamou "Always Kukačkola" na reklamě obědu s kachnou a stejně na módních vlnách, že víno se hodí vždy a ke všemu.

Zkuste na to jít i svým srdcem a chutí, pijte k jídlu co vám chutná, nechte si poradit, ale klidně zkuste, jestli vám nesedí něco jiného. Také občas sedne voda, jindy zas domácí citronáda, pak zas těžší pivo a jindy nic a jen aperitivek na konci.

Rady jsou dobré, ale nesmí se z nich stát dogma jak od módní policie.

Ona poprava když si sednu večer v knihovně u krbu a místo Johna Keatse sáhnu po Borisi Vianovi a sýrovém talíři s ovocem od Jeana a odmítnu obvyklé sherry a poručím si brandy asi prostě není na místě. Možná ani pranýř není vhodná reakce, prostě mi ten den kdosi pošlapal záhon růží a já se rozhodl pod tak silným atakem světa radikalizovat své večerní posezení.

+4/0
25.4.2015 11:21







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.