Ona

Diskuze

Na nedělní stůl naservírujte výtečnou českou klasiku jako od babičky

Máte rádi spojení klasické české kuchyně jako od babičky s novými nápady? Pak vás nadchnou tradiční recepty šéfkuchaře Radka Kašpárka, které můžete ozvláštnit méně běžnou přílohou jako petrželové špecle nebo třeba brusinkovým sorbetem. Vaše rodina nebo hosté budou mít co dělat, aby dodrželi pravidla slušného stolování a nevylízali talíře.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Recept na nakladane papriky je uzasny ;-D, nevim, kdo to z redaktrou psal, nebo jak bych tohle mela udelat. Cituji:

"Na pánvi pozvolna restujeme s cukrem a octem cca 10 minut. Ochutíme solí, pepřem a vložíme větvičku tymiánu. Necháme v lednici odležet cca 5 hodin. Před podáváním lehce ohřejeme a tvarujeme noky."

- to jako tvaruji noky z tech opecenych papirk? ;-D

0 0
možnosti

... stejne tak racept na slepici na paprice, opet cituji:

"Na oleji orestujeme dozlatova najemno krájenou cibulku. Přidáme slepici a opečeme pozvolna dozlatova. Slepici vyjmeme, přidáme protlak, mletou papriku, krátce orestujeme a zalijeme vývarem. Slepičí roládu uchováme v teple. Vložíme koření a dusíme pod poklicí pozvolna doměkka."

- takze povrchove opecenou slepici roladu vyjmeme, uchovame v teple, do zbyleho zakladu vlozime koreni a dusime do polomekka? To koreni? A tu slepici uz ne? Tu jen nekde uchovavame v teple, ac neni vubec udelana, ale je pouze opecena?

To bude dobrotka !!!! ;-D

Boze, to je teda neuveritelny vytvor - cely clanek, vsechny recepty o fotografiich ani nemluve... 8-o.

Bud je pan sefkuchar mimoradny matla, nebo je pani redaktorka Havlikova ducha mdleho a neumi ani opsat recepty.

Ale videla bych to na kombinaci obeho ;-D

2 0
možnosti

Když pominu vzhled jídel na fotkách(téměř vše vypadá, jako by tou ž jednou bylo v žaludku a ten to následně opustilo...), v neděli se u babičky vařilo více slavnostně. Kulajda byla všední, sytá polívka, slepice na paprice se dala taky udělat ze slípky vyvařené v polívce, maso obrat a doplnit omajdou... A kečup do té omáčky nepatří ani omylem!

5 0
možnosti

Proc se dava do kulajdy ten ocet svareny?

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti

P88a79v89l15a 53N86o26v74á

20. 4. 2015 8:56

Ráda v kuchyni experimentuji, zkouším různé kombinace, málokdy vařím jedno jídlo dvakrát stejně. Ale těmhle pěnám jsem vážně na chuť nepřišla... Vždycky když to někde vidím, tak se mi lehce houpe žaludek...

0 0
možnosti

Jo, tyhle ušpiněný talíře za pětikilo miluju... ;-(

4 0
možnosti

Ta hnědá pěna je slepice na paprice? A s kečupem? Nějak takhle vždycky vpadá "šavle" naší kočky ;-D

18 0
možnosti
Foto

Kdyby babička viděla jak do slepice na paprice cpu kečup, tak mne pošle do háje a celého šéfkuchaře taky. A navíc, vždy mne učili, že jídlo má vypadat hezky a to se o té slepici na fotce fakt říct nedá, to vypadá spíš jako servírování ve stylu tučňáka - natrávit a vrhnout.........

14 0
možnosti
Foto

Ta slepice na paprice na té force mi připomíná spíš amarouny ;-D to nevybrali moc dobře.

9 0
možnosti

vzpomínka na školní kuchyni z dob socialismu - jeden den koprovka, druhý den kulajda

3 0
možnosti

Jojo....taky jsme remcali. Ale u nás chutnalo obojí skvěle. Dnes bych vyměnil manželku za svou školní jídelnu. Tenkrát jsem věděl houby, co je dobrý ;-)

0 0
možnosti

az zas prijedu do Ceska na navstevu, vim v ktere restauraci se nezastavim dokud budou servirovat jidla s penou - viz Kulajda a Slepice na paprice.

Pena na taliri silne propomina co kocka necha na podlaze po tom, kdy prijde dovnitr ze zahrady, kde sezrala par stebel travy.

6 0
možnosti