- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Recept na creme bruleé je nějakej divnej. Celá vejce, vážně? A toho cukru je nějak moc.
Navíc vanilka patří do smetany, aby se chuť vyvařila. Na cca 3 porce:
5 žloutků, 1 vanilkový lusk, 500ml smetany,50g cukru
Smetanu dáme vařit na střední oheň, přidáme vanilková semínka a zbylý lusk, přivedeme těsně pod pod varu.
Žloutky opatrně smícháme s cukrem.
Uvařenou smetanu vmícháme do směsy žloutků s cukrem, pomalu, aby se žloutky neuvařily. Troubu předehřejeme na 140°C, směsí naplníme zapékací mističky a ve vodní lázni pečeme cca 20 minut. Pak troubu vypneme, necháme 5 minut dojít, poté troubu otevřeme a necháme ještě v lázni odstát do vychladnutí.
Upečený krém nemusí být úplně tuhý, protože ztuhne následně v lednici.
Dělám takto CB 1-2x týdně a je to samý kompliment.
V receptech na creme brulee je uváděno, že se mají smíchat POUZE žloutky. V tomto je napsáno, smíchat celé vejce. Jednou to takto kuchtík v jedné nejmenované restauraci udělal a chuť byla šílená a všichni to vrátili. Šéfkuchař se pak byl omluvit, právě za to, že kuchař tam dal celé vejce a něk dát pouze žloutky. Myslím že tento recept není úplně správně.
Creme brulee je nejlepsi tak, jak je...kdyz ji nekde umej, no mnam !