Diskuze

Slízněte smetanu: domácí zmrzlina, creme brulée a plovoucí ostrovy

Poctivou chuť smetanových dezertů ocení každý. Domácí zmrzlinu s karamelem a ořechy ani nenecháte pořádně ztuhnout, jak se vám budu sbíhat sliny. Plovoucí ostrovy vás přesvědčí, že krému není nikdy dost. A creme brulée si můžete zpestřit pistáciovou sušenkou a malinami podle šéfkuchaře Petra Stádníka.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Recept na creme bruleé je nějakej divnej. Celá vejce, vážně? A toho cukru je nějak moc.

Navíc vanilka patří do smetany, aby se chuť vyvařila. Na cca 3 porce:

5 žloutků, 1 vanilkový lusk, 500ml smetany,50g cukru

Smetanu dáme vařit na střední oheň, přidáme vanilková semínka a zbylý lusk, přivedeme těsně pod pod varu.

Žloutky opatrně smícháme s cukrem.

Uvařenou smetanu vmícháme do směsy žloutků s cukrem, pomalu, aby se žloutky neuvařily. Troubu předehřejeme na 140°C, směsí naplníme zapékací mističky a ve vodní lázni pečeme cca 20 minut. Pak troubu vypneme, necháme 5 minut dojít, poté troubu otevřeme a necháme ještě v lázni odstát do vychladnutí.

Upečený krém nemusí být úplně tuhý, protože ztuhne následně v lednici.

Dělám takto CB 1-2x týdně a je to samý kompliment.

2 0
možnosti
Foto

V receptech na creme brulee je uváděno, že se mají smíchat POUZE žloutky. V tomto je napsáno, smíchat celé vejce. Jednou to takto kuchtík v jedné nejmenované restauraci udělal a chuť byla šílená a všichni to vrátili. Šéfkuchař se pak byl omluvit, právě za to, že kuchař tam dal celé vejce a něk dát pouze žloutky.  Myslím že tento recept není úplně správně. ;-)

4 0
možnosti

Creme brulee je nejlepsi tak, jak je...kdyz ji nekde umej, no mnam ! :-)

0 0
možnosti