Diskuze

Katův šleh nejezte, radši jděte jinam. 10 věcí, co vám kuchař neřekne

Kuchyně restaurací v Česku se za poslední roky změnily. Většinou k lepšímu. Přesto stále v některých vaří kuchaři, o kterých se rozhodně nedá říct, že jsou profesionálové na svém místě. Nic to však nemění na tom, že vůči hostům vystupují velmi sebevědomě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Příště někdo potká opraváře aut, který používá vyjetý olej jako nový, nebo naúčtuje věci, které neudělá... a bude nám říkat deset věcí, proč nechodit do servisů. 

Láďa Hruška se mi nelíbí, ale chápu co dělal a na čem vydělal. Pohlreicha mám rád a taky chápu, že má smysl, to co dělá... Ale nechápu, proč by mě mělo nějaké kuchařské prase, které se k tomu ještě přizná, radit a říkat, že ostatní jsou taky prasata.

Martin

0 0
možnosti
MK

Obecně mi články "deset věcí..." děsí... Deset  rad, jak uspokojit ženu... Deset rad jak nastartovat váš intimní život... Vždy přemýšlím, kdo to asi psal.... jestli vůbec ví o čem mluví, nebo proste potřeboval něco napsat.

V tomto případě ani moc přemýšlet nemusím. Článek napsala paní, co se v gastronomii moc nevyzná a jako jediný zdroj použila kuchaře, který na tom není o moc líp... Určitě existují restaurace, kde je to o strach. Znám spoustu kuchařů a je pravda, že většina chybu nepřizná, i když na ni spolu s ním koukáte v kuchyni při přípravě... 

Na druhé straně kuchaři, který paní redaktorce sloužil jako zdroj, by nemělo býti nasloucháno jako nějakému odborníkovi, ale je třeba prohlásit, že pán je PRASE. 

Ke každému bodu jde na psát dlouhý článek, jaká je to hloupost. Ale asi nemá cenu polemizovat s kuchařem, který tvrdí, že nechá přesolenou polívku nebo rozvařenou rýži (upravit přesolenou polívku umí snad každý kuchař a rýže v ceně porce není tak velká položka, aby ji nemohl uvařit znova (pokud by se to rozvaření mohlo vůbec kuchaři v konvektomatu stát)). 

Nepamatuji si (a to jsem většinu zmiňovaných pořadů o vaření viděl vícekrát každý díl), že by někde ukázali, jak do katova šlehu někdo dává něco starého nebo divného, jen se snažili ukázat, že ho dělá každá hospoda v ČR.. používají se tam zbytky masa.. to určitě.. ořezy a tak. ale zbytky ze včera??? které??? neumím si to představit.

Pan "kuchař" nejvíce vydělává na těstovinách aglio olio..  Maximálně 8 Kč náklady na porci... Tady je jasně vidět, že ani paní redaktorka ani "odborník" neví o čem mluví. Recept: česnek, těstoviny, panenský olivový olej, chilli, petržel a parmazán...

Možná někdo nepoužije petržel nebo ne úplně nejkvalitnější olej.. Ale musí použít parmazán... cena cca 50Kč za deset deka... tzn jen parmazánu je v jídle více než za 8 Kč. 

Nevím, proč vznikají takové články. Nevím proč je píší lidé, kteří o tématu nevědí vůbec nic... Příště někdo potká opraváře aut, který používá vyjetý olej jako nový, n

0 0
možnosti
PH

Na cerstvou hotovku se muze zeptat jen dement a bujon do vyvaru prida taky jen dement,navic to smrdi a nepozna to jen,no proste...

0 0
možnosti

To je pěknej matloň, ale zas tak mě to nepřekvapuje.

Rada k té devítce - rtěnka na talíři je sice pěkná, ale stačí to přendat na jinej talíř a je po značce. Ale vyklopte na jídlo půlku slánky a pak ať vám to zkusí vrátit.

0 0
možnosti
PB

P28e24t35r 50B20á94č38a

7. 3. 2015 10:05

V Česku bohužel stále platí, že většina hostů preferuje cenu před kvalitou jídla.

No jo no, ceske narod Rv

0 1
možnosti
JP

špagety aglio olio 8,-;-D;-D

0 0
možnosti
RH

V restauracích se stravuji jen zcela vyjimečně,  popsané praktiky mě ještě víc odrdily. Měl by někdo seznam "bezpečných" jídel v hospodě? Můj partner hlásí pivo...

1 1
možnosti
PB

P86e31t44r 36B94á33č76a

7. 3. 2015 10:06

Nesmite chodit do hospod na menicko za 69, je spousta kvalitnich a dobrych restauraci, kde si clovek pochutna.

1 0
možnosti
JG

Katův šleh mám opravdu rád.

To je důvod, proč jím jen ten, co si uděláme s manželkou doma.!

4 0
možnosti
MB

Já nevím, co proti tomu všichni dají. Zprasit se dá kdejaký jídlo. U nás dělají katův šleh výborný, lepší jsem nikde nejedla, s výborným bramborákem. A bez kečupu samozřejmě. Zbytky v tom nerecyklují, oni by ani nějak neměli z čeho, když se všechno sní.

0 1
možnosti
MM

ohledne palacinek

Manzelka pouziva francouzsky recept (crepes), podle nehoz palacinkova smes musi alespon pul hodiny odstat, nez se palacinky mohou smazit. Duvod: kuchynska chemie a vysledek: jemnoucke palacinky jak hedvabi.

Kdyz vari pro nejakou navstevu a vi, ze bude mit malo casu, klidne si pripravi testicko na palacinky 2-3 hodiny predem, uchovava v lednici.

Druha metoda, kterou pouziva treba kdyz mame masopustni "palacinkove utery" a  spotrebujeme palacinek vetsi mnozstvi, je jejich predsmazeni. Usmazi palacinky dopoledne jen tak hodne nalehko, da do lednice, cely stos zabaleny do pergamenu a polytenove folie. Vecer je v mensich skupinach hodi na velkou elektrickou panev a rychle dosmazi na cerstvem masle, podava s horkou pomerancovou a cokoladovou omackou.

Cili nic nemozneho pro kuchare v restauraci s palacinkami na menu, pripravit testicko predem nebo i palacinky predem a bleskove dosmazit na masle pred podavanim.

0 0
možnosti
MM

samozrejme pokud se nejedna o jeden z lepsich podniku, ktery si zaklada na priprave Crepe Suzette (jeden z mych nejoblibenejsich moucniku V) pripravovanych primo u stolu!

0 1
možnosti
VK

Měl to byt plus, jen jsem se jaksi netrefil :-/

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

20. dubna 2024

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě...

Sexy, průhledné i s rozparkem. Šaty pomsty zvedají slavným ženám sebevědomí

24. dubna 2024

Co udělá žena, když se jí nedaří nebo ji zradí muž? Změní účes nebo si pořídí nové šaty. Róby,...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Mladá maminka se proměnila k nepoznání, vsadila na jiný životní styl

24. dubna 2024

Devětadvacetiletá Indya Agosová z Texasu vážila sto sedmnáct kilo, když se rozhodla pro životní...

Příběh Miloše: Mám podezření, že třetí dítě není moje, manželka to popírá

22. dubna 2024

Rodina pro mě byla vždycky na prvním místě. Moje žena si ani nedovede představit, jak je...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

25. dubna 2024

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií....

Muž má recept na dlouhověkost, v jednašedesáti je ve skvělé formě

25. dubna 2024  8:18

Dave Pascoe chce dokázat světu, že i v důchodu můžete vypadat jako za mlada a také se tak cítit....

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

25. dubna 2024

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií....

Život s nemocí ALS. Prvním příznakem bylo mluvení nosem, vzpomíná Josef

25. dubna 2024

Ještě před pár lety pracoval třiapadesátiletý Josef v telekomunikační společnosti jako vedoucí...

Krásu dnes určuje Instagram, za nás byly úpravy tabu, říká Taťána Kuchařová

25. dubna 2024

Premium Před osmnácti lety jí posadili na hlavu ikonickou modrou korunku, letos její triumf v soutěži Miss...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!