Diskuze

UKÁZKA: Olivový olej v salátu je přežitek, tvrdí autor nutritariánství

Není protein jako protein, mléko denně škodí a olivový olej na talíř nepatří vůbec. Zažité představy o zdravém životním stylu vyvrací Joel Fuhrman, americký lékař, výživový poradce a přední propagátor nutritariánství. Ve své knize Jez, abys žil popírá známé stereotypy o „zdravém“ životním stylu a zároveň ukazuje, jak se pomocí správného stravování zbavit vleklých chorob a udržovat tělo opravdu zdravé.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

P47e94t53r 67M37u89r49č95e35k

13. 4. 2015 22:48

A kdo tomů věří tak ho dobře živí.

0 0
možnosti
TT

a tak jsem se nejak ztratil, co nam vlastne clanek chtel rici.. jdu si dat husicku, pry ma zdravy tucek...

1 0
možnosti
AS

my jsme doma snad používali olivový olej vždycky... neumím si bez něj představit žádnou kuchyn teda... dostal jsem oliváč i jako dárek k narozeninám do nového bytu od mamky :))) je to terra creta ve spreji od pemapu.  Bývá často i v akci a myslím že mi ho dala právě i proto že už jich měla moc :D

0 0
možnosti
PM

P53e61t26r 62M24a82r35e10k

6. 3. 2015 17:02

Italové, Řekové, Španělé a většina středomořských národů se musí smát až se za břicho popadají. Když mi tu nějaký "výživový specialista" povídá, že mám dávat trochu oleje, myslí jednu kávovou lžičku. Když Ital řekne, dejte tam trochu oleje, myslí tak kolem deci ;-DProto je ta kuchyně tak dobrá, tuk je jednak nositelem chuti, tedy pokud něco nemá špetku tuku, tak to buďto nechutná, nebo je v tom chemie. A za druhé, ale to tu už někdo psal, některé vitamíny se bez tuku nevstřebají. Ten pán je ale chytrolín ;-D

3 0
možnosti
MM

nejenze nedam dopustit, aby se mi nekdo snazil vzit olivovy olej, ale take nedam dopustit na ty ostatni oleje, ktere mame ve spajzce. U nas doma povazujeme vyber oleje za dulezitou soucast jidla a volime jeho typ podle druhu jidla.

Jidla stredomorskeho stylu varime na lehkem olivovem, na konci dochucujeme extra panenskym 1.vylis, na salaty pouzivame podle jejich typu extra panensky olivovy, avokadovy, pripadne z vlasskych nebo listkovych orechu.

Ryzovy olej neutralni prichuti = z ryzovych otrub (Rice Bran Oil) pouzivame tam, kde nechceme aby nam "zabil" chut - zvlast u jidel, kde je v konecne fazi smetanova chut/prichut jako Stroganoff nebo svickova, osmazime maso na zacatku na RBO.

Ryzovy olej pouzivame take na smazeni,  protoze ma vysoky bod prepaleni.

http://www.zdrave-oleje.cz/641-ryzovy-olej-suriny-700ml.html

Vonave smazeniny (ovoce) delame na oleji z orisku makadamii, asijska jidla podle jejich stylu bud pripravujeme na RBO nebo oleji z makadamiovych orisku.....no proste pana nutritariana by asi u nas trefil slak.;-D

1 0
možnosti
BM

Bože, to musí být kre.én, ten pan doktor. A co teprve ti, co těmto blábolům propadli.

1 0
možnosti
JR

J59a23r34a 79R31a44n37k

17. 3. 2015 3:11

Proc kreten? Spousta rekonvalescentu po ruznych operacich musi mit lehkou dietu, pro ty je to fajn.

0 1
možnosti
PF

P33a56v55e27l 27F76a97r86a

28. 2. 2015 15:47

Takže z bulvárního titulku o olivovém oleji zbylo pouze to, že každý olej obsahuje mnoho kalorií a tím pádem by se mu měli vyhnou líní tlusťoši! ;-)

3 0
možnosti
PN

Sakra, hoďte na něj někdo síť.....

2 0
možnosti
TV

Pan Fuhrman ať jde do zadele.

0 0
možnosti
PF

"Nutritariánství" – to je zase nějaké nové náboženství?

Není efektivnější a hlavně finančně výhodnější "Breathariánství"?

5 0
možnosti