- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
a tak jsem se nejak ztratil, co nam vlastne clanek chtel rici.. jdu si dat husicku, pry ma zdravy tucek...
my jsme doma snad používali olivový olej vždycky... neumím si bez něj představit žádnou kuchyn teda... dostal jsem oliváč i jako dárek k narozeninám do nového bytu od mamky :))) je to terra creta ve spreji od pemapu. Bývá často i v akci a myslím že mi ho dala právě i proto že už jich měla moc :D
Italové, Řekové, Španělé a většina středomořských národů se musí smát až se za břicho popadají. Když mi tu nějaký "výživový specialista" povídá, že mám dávat trochu oleje, myslí jednu kávovou lžičku. Když Ital řekne, dejte tam trochu oleje, myslí tak kolem deci Proto je ta kuchyně tak dobrá, tuk je jednak nositelem chuti, tedy pokud něco nemá špetku tuku, tak to buďto nechutná, nebo je v tom chemie. A za druhé, ale to tu už někdo psal, některé vitamíny se bez tuku nevstřebají. Ten pán je ale chytrolín
nejenze nedam dopustit, aby se mi nekdo snazil vzit olivovy olej, ale take nedam dopustit na ty ostatni oleje, ktere mame ve spajzce. U nas doma povazujeme vyber oleje za dulezitou soucast jidla a volime jeho typ podle druhu jidla.
Jidla stredomorskeho stylu varime na lehkem olivovem, na konci dochucujeme extra panenskym 1.vylis, na salaty pouzivame podle jejich typu extra panensky olivovy, avokadovy, pripadne z vlasskych nebo listkovych orechu.
Ryzovy olej neutralni prichuti = z ryzovych otrub (Rice Bran Oil) pouzivame tam, kde nechceme aby nam "zabil" chut - zvlast u jidel, kde je v konecne fazi smetanova chut/prichut jako Stroganoff nebo svickova, osmazime maso na zacatku na RBO.
Ryzovy olej pouzivame take na smazeni, protoze ma vysoky bod prepaleni.
http://www.zdrave-oleje.cz/641-ryzovy-olej-suriny-700ml.html
Vonave smazeniny (ovoce) delame na oleji z orisku makadamii, asijska jidla podle jejich stylu bud pripravujeme na RBO nebo oleji z makadamiovych orisku.....no proste pana nutritariana by asi u nas trefil slak.
Bože, to musí být kre.én, ten pan doktor. A co teprve ti, co těmto blábolům propadli.
Proc kreten? Spousta rekonvalescentu po ruznych operacich musi mit lehkou dietu, pro ty je to fajn.
Takže z bulvárního titulku o olivovém oleji zbylo pouze to, že každý olej obsahuje mnoho kalorií a tím pádem by se mu měli vyhnou líní tlusťoši!
"Nutritariánství" – to je zase nějaké nové náboženství?
Není efektivnější a hlavně finančně výhodnější "Breathariánství"?