Diskuze
Profíci radí: hovězí maso nesmí být čerstvé, vepřové raději s tukem
Děkujeme za pochopení.
C47a27r85m18e11n 61K38e13l20l49i86e
Samozrejme, ze nejdulezitejsi je nenechat si vnutit vsechno, co reznik nabidne.
Pri nedavne navsteve v Praze jsem chtela v jedne Zemanove prodejne koupit asi pulku z kusu veprove panenky na pulte, ktery odhadem vazil neco pres kilo.
Pani okamzite upopzornila, ze mi proda jen ten zadni uzky kousek, protoze jinak by ten zbytek neprodala.
Aha, tak ja mela byt ten hlupak, co vezme za vdek uzkym koncem, zatimco reznice si necha ten pekny pro nekoho jineho?
Odesla jsem bez koupe.
L19u72c29i52e 29B67a90r68t36o69ň27o24v96á
Tak já mám za rohem řeznictví pana Turka v Jindřišské ul. Praha 1, které není sice tak trendy jako u pana Kšány st. i jun.(také znám), ale nemohu si ho vynachválit. Kupuji tam, co mi doporučí, mají skvělý lahůdkový pult, polední polévky, paštiky, personál mi vždy poradí co a jak.
J10a29n 65F44r31o11l21í84k
Tzv. ochranná atmosféra u balíčkovaného masa je tvořena kyslíkem. Maso díky němu zůstává krásně růžovoučké. O ochraně nemůže být ovšem řeč.
V62í84t81ě54z91s73l68a39v 50Č45a10c86k24ý
Omyl:
Při balení v atmosféře ochranného plynu se pro červené maso využívá zvýšená koncentrace kyslíku (60-80 %), aby se dosáhlo červené barvy masa, zvýšená koncentrace oxidu uhličitého 20 – 30 %, k inhibici aerobních bakterií a až 20 % dusíku.
A92n18d32y 29K22o51p78e11c28k30á
A na kterém poli v Přešticích se ta prasátka pěstují, paní Červená? OMG!
V29í12t87ě18z81s95l92a81v 19Č38a12c55k86ý
Vždyť tam není o polích v Přešticích ani slovo.
M32a39t84o33u27š 36B82á16r20t43a
Chtěl bych vidět tukem prorostlou panenku, redaktorko.
A24n18d58y 42K82o44p64e61c51k13á
Zas budou lidé v diskuzi opravovat ty nebetyčné bejkárny, kterých jsou schopní se redaktoři dopustit. Ach jo...
M86a43r56t62i90n58a 21T47r31o83j31a83n58o55v71á
No, já nevím. Umět dobře vařit znamená taky se mj. vyznat v mase. Takže pokud víte, že chcete udělat třeba dobrý guláš, tak byste taky měli tušit, co za maso k tomu potřebujete. Nevěřím, že člověk, který netuší, že guláš je nejlepší z kližky, ho pak dokáže dobře připravit, i kdyby se řezník přetrh s nejlepším kouskem, co tam má.
A k těm supermarketům - hodně právě záleží na tom, jaké maso chcete. Pěknou krkovičku na řízek koupíte v podstatě kdekoliv, kdo se v mase vyzná, to pozná od pohledu, a leckdy je v těch supermarketech lepší, než v nějakém obyč řeznictví. Pár dobrých řezníků je, ale popravdě ještě člověk potkává spíš ty, kteří když vidí, že tomu prdlajs rozumíte, tak vám nabalí něco, co by mu jiný hodil na hlavu, výběr nulový. A jezdit třikrát týdně někam do horoucích pekel taky není úplně praktické.
Tak bych byla spíš pro osvětu, aby se v mase vyznal i běžný kuchař a donutil tak svého řezníka na rohu prodávat lepší zboží.
P43a95t12r74i14k 11C70h62r78z
Souhlasím. Nejdůležitější je vzdělaný spotřebitel. U toho je pak jedno, jestli bude nakupovat v hyper-super nebo u řezníka. Ví co chce, ví jak to poznat (tenhle problém mám třeba i u exotického ovoce, kdy někdy nejsem schopen 100 % určit, jestli je zralé nebo už shnilé) a třeba i ví, kolik by to asi tak mělo stát (aby se nenechal natáhnout - tenhle problém vidím třeba ve specializovaných prodejnách sýrů, kde je cena identických sýrů oproti hyper-super nebo Makru dvojnásobná i vyšší).
Radit jen to, že je lepší kupovat u řezníka, než v hyper-super je na nic. Ten řezník může neznalému vnutit ještě větší zmetek, než koupí v tom hyper-super.
V72í59t94ě29z21s32l85a56v 33Č37a45c95k37ý
Maso si kupuji u "starého" Kšány na Patočkové a pro stařené si jezdím k "mladému" Kšánovi do Dlouhé. Oba jsou řezníci par excellence
R70o35b77e71r68t 88P58a92c34i10n85a
Akorát "starej" by na hubu potřeboval zbrojní pas . Ale člověk se ve frontě zase pobaví. Jednoznačně stojí za to si k němu zajet a mačkat se v malym krámku.
M20a11r67e58k 75V98o63k25á79l
vůbec nechci dělat Romanovi reklamu, protože to nepotřebuje ... ale jeho reportáže dostupné na Streamu.cz (Jídlo s.r.o.) jsou tak kvallitní, že by si snad zasloužily i odvysílání na nějaké celoplošné TV ... i když jde o relativně krátké reportáže
P77a89v41l62a 91N36o97v97á
Souhlasím. Jenom bych uvítala v jeho pořadech trochu víc objektivity. Přijde mi, že když se jemu konkrétně něco líbí, tak to dává opravdu hodně najevo. Kolikrát ty velkovýrobny nedělají věci špatně, ale z těch malých je nadšený mnohem více. Třeba u dílu s pivem, jsem to moc nechápala, když se Matuška, ač mi chutná, dělá z granulátu.
M73a59r30t20i74n 15P35r75o96k42o42p
Pokud jde o supermarkety, souhlasím s volbou Makro - Globus - MaS a ještě bych na některé druhy masa přidal Lidl. Mimochodem, jejich mleté jako jediné uspělo v aktuálním dTestu...
Ale nejlepší volba je dobrý řezník. A v Praze ten výběr celkem je. Např. Görgel, Hudera, Kšána, TRMS, amaso, ...
Máte tipy na další dobré pražské řezníky?
M58a19r18i19e 63H36r79č34k72o29v25á
U nás nakupujeme maso většinou v Globusu. Nicméně jsme měli možnost vyzkoušet nedávno TRMS a spokojeni jsme byli velmi. Člověk fakt nemusí mít maso na talíři denně. Za kvalitu si připlatíte, ale výsledek je vidět na první pohled už v obchodě a potom samozřejmě na talíři...
J59i79r93i 24F79i42n89k
Tak to že vepřové nemusí zrát je nesmysl, doporučuje se týden - ne několik týdnů jak u hovězího - ale zrát by mělo. Prostě vepřové jíst buď hned po porážce - klasická zabíjačka - nebo po zrání.
A to že čestr je nějaké výjimečné plemeno na fajnové maso je jen marketingový nesmysl pražských rádoby hogo fogo restaurací, které se snaží navodit dojem že je to tradiční krajová specialita za kterou je potřeba si připlatit. NENÍ! Je to naprosto průměrné plemeno s kombinovanou užitkovostí (to znamená i na mléko) vycházející ze Simentalu - stejně jako celá řada evropských kombinovaných plemen. Čistému masnému plemeni konkuruje těžko. Tím neříkám že je špatné - to vůbec ne.
Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup
Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě...
Sexy, průhledné i s rozparkem. Šaty pomsty zvedají slavným ženám sebevědomí
Co udělá žena, když se jí nedaří nebo ji zradí muž? Změní účes nebo si pořídí nové šaty. Róby,...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Příběh Miloše: Mám podezření, že třetí dítě není moje, manželka to popírá
Rodina pro mě byla vždycky na prvním místě. Moje žena si ani nedovede představit, jak je...
Mladá maminka se proměnila k nepoznání, vsadila na jiný životní styl
Devětadvacetiletá Indya Agosová z Texasu vážila sto sedmnáct kilo, když se rozhodla pro životní...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Záhady špatného trávení. Kdy už potíže signalizují nádor, vysvětluje lékař
Premium Pocit plnosti, plynatost, jindy zácpa. Tyto příznaky mohou být způsobeny problémy s tlustým...
Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení
Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií....
Život s nemocí ALS. Prvním příznakem bylo mluvení nosem, vzpomíná Josef
Ještě před pár lety pracoval třiapadesátiletý Josef v telekomunikační společnosti jako vedoucí...
Krásu dnes určuje Instagram, za nás byly úpravy tabu, říká Taťána Kuchařová
Premium Před osmnácti lety jí posadili na hlavu ikonickou modrou korunku, letos její triumf v soutěži Miss...
Dříve měly modelky charisma, dnes je vše plytké a instantní, říká hledačka talentů
Premium Krása je velmi diskutabilní a individuální pojem, tvrdí Milada Karasová, která pro svět modelingu...
Byt č. 303 v 3. np
Novoveská, Teplice
3 770 300 Kč