- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Mé tchyni bude 100 let. V mládí žila na vesnici a nic než sádlo neznala. Tak jakápak škodlivost.
No, tipla bych, že znala i leccos jiného než sádlo. Např. taky spoustu doma vypěstované zeleniny a ovoce. A sádlo ze zabijačky muselo vydržet na hodně dlouho, takže se s ním relativně šetřilo.
Nicméně s tím, že když už tuky, tak raději sádlo a máslo než margaríny, souhlasím taky.
Používáme doma kvalitní lněný olej přímo z výroby od českéhovýrobce, za studena lisovaný. Co jsme ho doporučovali přátelům a několikaveganům, shodli se na tom, že lepší neměli. Má velmi vysoký obsah omega 3, příjemně voní a když nám ho doručí, je max. 7 dní povylisování. Nejlépe působí, když senaváže na nějakou kvalitní bílkovinu, např. tučný tvaroh. Tělo pak dokážeabsorbovat olej rychleji a po celém těle. Takto ho s námi jí bez problémů každý den i našetříleté děti. Má úžasné účinky a asi nejzajímavější zkušenosti s lněným olejemmá Dr. Johana Budwig.
Reklama na omega-3 jakékoliv ale ty pravé a zdravé jsou jen v lékárnách.
Neni treba chodit do zadne lekarny. 2x tydne pekna porce ryb, obcas u televize louskat slunecnici a do vhodnych jidel hrstku sezamu. A mate vystarano i bez bilych plastu.
Tak tyto informace jsou zastaralé. Z nenasycených mastných kyselin jsou samozřejmě vhodné ty omega3, které tělo potřebuje a nedokáže si je vyrobit. Z nenasycených mastných kyselin je vhodná už jenom kyselina olejová, která je mononenasycená. S omega6 kyselinami si tělo poradí daleko hůře, protože mají sklon tvořit při převodu na méně nasycené t.zv. trans kyseliny, které mají sklon k polymerizaci. Takové oleje, na př. lněný se používají k výrobě fermeže, která na vzduchu tuhne. Nejlepší jsou nasycené mastné kyseliny, které nejsou reaktivní a tělo s nimi nemá problémy. Já jsem v mládí nekonzumoval žádné oleje, ale pouze sádlo a máslo. Margariny jsou pro mě fuj. Pokud používáme olej, tak jenom řepkový, který je odolný proti přehřátí a panenský olivový jen do salátů.
Tak ony ty lzi od nezdravosti nasycenych tuku byly vyvraceny uz v 30. letech minuleho stoleti, jen prumysl investoval vice do kampane proti nim a zjevne se jim to vyplatilo, kdyz to jeste dnes nekteri lide papouskuji.
Pokud muzeme vychazet ze zkusenosti forenzickych chirurgu, kteri cely zivot jen pitvali, tak ti vzdy u chronickych alkoholiku nenachazeli nic jineho nez ciste tepny i artery !
Ono jde totiž o pravidelný příjem alkoholu, ten funguje. Proto ve Francii, Řecku apod. je výskyt kardiovaskulárních chorob menší, pijí víno pravidelně, každý den. Pokud se opijete každý pátek na plech, tak pro zdraví rozhodně nic neděláte. Chce to dlouhodobý, pravidelný příjem alkoholu.
"Stačí" opravdu hodně, ale hodně pohybu a jíst můžete cokoliv, kdykoliv.
(Pravda, pak už vám nezbyde čas na chození do práce a starání se o domácnost, děti....ale umřete ve stopadesáti )
Jó,jó!Nejíst,nepít ,nekouřit!!!
Jo, a taky žádný ženský jsem zapomněl.
A pak budu žít déle, pane doktore?
No to zrovna ne, ale děsně se vám to potáhne.
Tady někdo nezaregistroval, že teď už nemá kopat za tukový průmysl, ale za BIO potraviny.
Jakýkoliv přínos biopotravin pro lidské tělo nebyl nikdy dokázán.
Je smutne ze takovy clanek muzeme nechat precist celemu narodu. Ze cesnek se ji uz tisice let vime vsichni, mene alkoholu taky, pohyb taky, zeleninu taky. Ale tisice let se take ji tucne kvalitni maso, maslo a sadlo a jsou to nasycene tuky. I kokosovy olej je stara vec. Toto jsou vse jidla od prirody (ktere souvisi s nadpisem tohoto clanku). A misto toho tento clanek propaguje olej repkovy coz je tezkym procesem vyrobeny zniceny omega 6 olej, ktery se pouziva asi tak 40 let. Repkovy olej je jedovaty a ten nici nase cevy. Tento olej je naprosto neprirozena potraniva ktera skodi, ALE vydelava. Je smutne ze nase zdravi je vedeno lidmi kreri nepouzivaji zdravy rozum pouze veri slovum na papire z vyzkumu placenym firmou ktera ma zajem vydelat. Nejhorsi pro srdce je cukr, rost. oleje (krom olivoveho za studena) a pomer omega 3 k omega 6. Az si precteme tento clanek za 10 let, tak se budeme smat jak bylo vubec mozne takto manipulovat s lidmi, aby si neco koupili a prestali kupovat stara jidla jako jsou nasysene minimalne procesem upravene zivocisne tuky.
Řepkový je náhodou skvělý... při řezání závitů.
Tak z clanku jsem si odnesl fakt zajimave rady Cekal jsem nejake babske rady, ale krom toho cesneku jsou to teda rady fakt nad zlato .... Nejezte nezdrave tuky, jezte zdrave tuky, cvicte, odpocivejte, nepijte a nezapominejte na vitaminy.... Dekuju !!!! Bych bez clanku fakt nevedel !!!!
A navic ty zdrave a nezdrave tuky maji popletene...