Diskuze

Trpíte pálením žáhy? Dejte si pozor na těchto pět mýtů

Pálení žáhy je nepříjemný, někdy až bolestivý pálivý pocit za hrudní kostí, který je velmi častým zdravotním problémem. I proto kolem pálení žáhy panuje mnoho mýtů a pověr. Víte, které to jsou?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Setkal jsem se s názorem, že je to všechno jinak. Neutralizace sodou nebo zásaditou směsí solí pořeší pouze momentální nepříjemný důsledek, ale nezasáhne příčinu problému, který se pak opakovaně vrací. Lepší je zaměřit se na obnovení rovnováhy žaludečních kyselin, kdy následkem zmnožení Helicobacteru p. vznikne nedostatek základní trávicí kyseliny HCl, která si ve zdravém žaludku udržuje "pořádek". Řešením je doplňovat kyselinu chlorovodíkovou, např. 20-30 kapek 10% HCl do 2 dl vody 15-20 minut před každým jídlem a opakovat 20-30 minut po něm. K zamyšlení je změna stravy a detoxikace zanešeného organismu.

0 0
možnosti
Foto

Mně doktor diagnostikoval brániční kýlu, která způsobuje, že řaludek se tlačí nad bránici a v důsledku toho mi kyselima stoupá do jícnu. Musím doživotně užívat inhibitory protonové pumpy kvůli snížení kyselosti žaludečních šťáv.

0 0
možnosti

Ta změna v jícnu, co může vést k rakovině, je tzv. Barettův jícen. Tj změna výstelky jícnu  na podobnou střevní , aby odolal lépe žaludečním šťávám. A tato pozměněná tkáň je hodně náchylná na případné rakovinné bujení.  Dodám nejsem lékař, jen babička jej má, tak když jsem v diagnóze to četl, tak jsem hledal. ;-)

0 0
možnosti

Prakticky jakákoli tkáň, u níž se opakovaně a často mechanicky, chemicky či radiací poškozují buňky, je náchylná na jejich jejich selhání, které může vyústit v rakovinné bujení.

0 0
možnosti

Nějak mi tu chybí ten nejjednodušší prostředek, a to neutralizace překyseleného prostředí zásadou, tedy jedlou sodou. Mně stačí malá lžička do vody a je po problému.

4 1
možnosti

Soda je fajn, ale nehodí se na dlouhodobější používání, protože sekundárně zvyšuje množství HCl v žaludku. Měla by to být jen taková "nouzovka"....

2 0
možnosti

My máme asi pálení žáhy asi jako rodové, dlouho jsem hledala na internetu a našla...velice mi pomohl mletý muškátový oříšek. Je málokdy jako mletý k dostání, ale problémy asi po půl roce ustaly....takže nedám na něj dopustitV

1 0
možnosti
Foto

I64v12o 62C59h34u87d15o66b92a

21. 12. 2014 10:58

prosím rozveďteto jak se používá děkuji

1 0
možnosti

No, mně doktorka naopak říkala, že ty léky (omeprazol; inhibitor protonové pumpy) mám brát pravidelně a doživotně. No a protože nejsem zrovna dvakrát práškař a snažím se bez nich obejít, beru je jen v případě potřeby, třeba 2-3 týdně, někdy na ně i na 2 týdny zapomenu. Bohatě to stačí.

Ale jako že bych se vzdal kafe nebo chilli, tak ani kdybych se po tom měl osypat.

1 0
možnosti

Nejraději bych brala omeprazol pořád protože to je to jediné co zabírá - ovšem ne od každého výrobce. Nicméně to ničí ledviny a játra takže jsem na tom stejně jako vy.;-(

0 0
možnosti