- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Ja mam rada pridat do bramboroveho salatu misto salamu sunku a nakousky nakrajeny ananas.
"Saláty s majonézou jsou zvláštní rarita, typická pro naši zemi."
Pan sefkuchar se poradne myli. Je sice pravda, ze Cesi jsou extra vynalezavi do jake mozne smesi potravin daji majonezu a udelaji z toho salat, ale zdaleka nejsou ve svete raritou.
Ruzne verze Olivierova slatu s majonezou pojici vsechny soucastky (nekde zvany rusky salat) jsou rozsirene po celem svete uz peknych par generaci.
Slaneckove salaty (nekdy s bramborem) a vzdy s majonezou ze severskych zemi a Holandska, tradicni bramborovy salat s tunakem, vejcem a majonezou ze Spanelska.
Japonci pouzivaji vlastni majonezui do zeleninovych smesi, nemluve ani o Francouzech.
Ruzne americke salaty jsou tradicne podavane v majoneze nebo s majonezovou zalivkou......Pri okruznim zajezdu americkou lodi to doslo to tak daleko, ze jsme si objednali vsechny salaty bez zalivky a pozadali, aby nam k tomu prinesli zvlast olivovy olej a balsamikovy ocet, ze si udelame zalivku sami u stolu protoze tolik majonezy se jist nedalo. Kolegyne pred radou let vypravela po sve sluzebni ceste do USA jak uz se nemohla dockat, az se vrati domu do Australie a da si poradny zeleninovy salt bez te vecne americke majonezy.
To kysany zeli me dostalo. :-)) Ted jen premyslim jestli je vetsi prase pan ,,kuchar,, Puncochar nebo ja, kdyz mi nevadi salam v bramb. salatu.:-)
povazuji za hloupost vychvalovat nektere salaty a nazyvat jine "pornem" a virtualne na ne plivat. Kazdy ma jine chute a jine tradice.
Salaty jsou ve svete rozlicne a dokonce i v jednom a tom samem narode. U nas doma servirujeme kysele zeli smichane s osmazenymi bramborami a osmazenou cibulkou, prip. anglickou slaninou k nekterym jidlum, ale servirujeme to teple a nerikame tomu salat.
Verze Videnskeho salatu jsou velmi oblibene ve statech byv. Jugoslavie, namisto majonezy olej, serviruje se teple a casto do toho pridavaji treba na male kousky nakrajene pecene kure.
My delame doma verzi Videnskeho bramboroveho salatu bez masa, zato ale se sterilovanymi zampiony a nakladanymi cervenymi kapiemi a cesnekem. Vinny ocet, olivovy olej, salotky, petrzelka. Mnam.
Ať si každý do salátu dá co chce. A nebudu ho kvůli tomu pomlouvat.
Autor současné české národní salámové pochoutky, který ji stvořil pro potěchu Rusů v Moskvě jako ruský salát, se dožil 45 let. Dobrou chuť a hezké svátky.
Ten punčochář je prostě blb - první řekne, že salát s majonézou je rarita a pak řekne, že je to česká specialita. A proto, že českou specialitu nedělají jinde je to nesmysl ? Řekl by francouzský kuchař, o nějaké francouzské specialitě, že je to nesmysl, protože to tak nedělají jinde ? Nesmysl (a spíš dokonce zvrácenost), že jíst živé plže. Ale francouzi to považují za svou specialitu a nikoli za nesmysl. Punčochář je prostě malé český človíček, který neumí být sám sebou a dívá se jak to dělají jinde.
A kde je tatarka? Bez tatarky to nema zadnou chut.
Taky bych nikdy nekrajela vajicka na male kousky a vmichala je do salatu - jen se rozpatlaji. U nas doma se vzdycky vajicka nakrajela na platky a pouzili jsme je jako dekoraci kdyz uz byl salat v servirovaci mise.
tatarka do bramboroveho salatu ? Je videt, ze ho opravdu kazdy dela jinak
Salám v salátu na vánoce je gastroporno, avšak kysaný zelí pecka... Pana Punčocháře mám sto chutí zařadit vedle L. Hrušky...
Salám v salátu je gastroporno? Jako gastroporno bych spíš viděl ten salát pana šéfkuchaře. Zřejmě není domorodec a nebo se snaží zabít českou klasiku. Takévých je tu poslední dobou dost a jak doufám, marně se snažících.
taky tam davam salam , ale strouham ho